Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaivosvero unohtui tälläkin kertaa

Niin kristityt meitä ruoskivat kuin olisimme roistoja matkalla Golgatalle. Mutta tämä on vasta alkua, luvattiin. Ja minä uskoin. Rajapintaa tuskin on vielä edes kosketettu. Pian viedään eläkeläisiltä tekohampaatkin suusta, koska rahathan heiltä jo vietiin. Jälkikasvusta puhumattakaan.

Mutta minäkin ole realisti. Ymmärrän hyvin, että pakko oli jotain tehdä, kun edellinen hallitus ei tehnyt yhtään mitään. Siellä istui vain neljä vuotta, tumput suorina ja kovasti myönnytellen. Joskus on pakko satuttaa, sillä kaikkia ei voi miellyttää. Joku aina maksaa. Pohdin kuitenkin itsekseni, että minne jäi kaivosvero. Minne se jäi?

Varmasti monet lukijanikin ovat huomanneet, että lukuisat Uuden Suomen supertähdet, kuten Reijo Tossavainen, ovat puhuneet jo pitkään kaivosveron puolesta. Kokoomukselle jaeltiin mielellään satikutia heidän saamattomuudestaan, kun taas samaan aikaan nosteltiin esiin ajatuksia valtiollisen kaivosyhtiön perustamisesta. Varsinkin perussuomalaisille kaivosvero on ollut sydämen asia. 

Pitkäänhän meille onkin jo naurettu. Australiassa asti nimitelty hölmöläisiksi ja Euroopan Kongoksi. Unohtuiko siis jotain, vai oliko keskustan sana painavampi? Herätetään nyt vähän keskustelua siitä paljon puhutusta kaivosverosta.

 

 

Perehdytystä aiheeseen löydät täältä

Suomen maine Euroopan Afrikkana koki kolauksen

Sokli oli keskustan oma pienokainen

Talvivaaran legendat

Kaivoshanke Kolarissa jakaa mielipiteet

Sodankylä: Kaivos ja kunta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mikä mies se semmoinen on, joka ei sanojensa takana seiso?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näistä epäkohdista pitää muistuttaa persuja kun tänne kirjoittavat. 30 vuodessa sdp,kok, keskusta on tehnyt niin paljon virheitä, ettei niitä hetkessä korjata. Ensimmäinen virhe, -86 oli luopuminen keskuspankkirahoituksesta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minä vähän elin uskossa, että nyt se olisi tullut, vaikka tiesinkin keskustan ja kokoomuksen olleen monen kaivoshankkeen siunaajana. Luulin, että nyt se olisi nostettu kissa pöydälle. Se ruma ja karvainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset