Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Suomen vaalitulos herättää huolta Euroopassa

  • Suomen vaalitulos herättää huolta Euroopassa

Jälleen kerran Euroopassa ollaan huolissaan Suomen vaalituloksesta. Historia toistaa itseään, sillä myös tällä kertaa äänestystuloksen pelätään vaikuttavan tulevaisuuden tukipakettien kohtaloon.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoittikin jo viime vuonna kokoomuksen olleen hänen mieluisin yhteistyökumppaninsa. Jokainen voi itsekseen pohtia, että mistä tämä oikein johtuisi.

Jos Suomi lähtisi tulevaisuudessa torppaamaan yhdenkin jaettavan paketin hyväksymistä, voisi tämä helposti johtaa lumipalloefektiin, jonka seurauksena myös muut euromaat ilmoittaisivat saaneensa tarpeeksi EU:n sisäisestä tukipelleilystä.

Tämän hetkisten lakien mukaan päätökset Euroopan vakausmekanismin käytöstä voidaan tehdä ilman kaikkien osapuolten hyväksyntää, mutta se edellyttää kuitenkin 85 prosentin määräenemmistön. Tällaisen enemmistön saavuttaminen vaatii kohtalaisen yksipuolisen näkemyksen rahaston käytöstä.

Katson, että tulevaisuudessa Suomella ei varsinaisesti olisi enää varaa näihin tukipaketteihin. Suomen on yksinkertaisesti pakko alkaa EU:n takiaiseksi. Vaikka kohtahan sitä kai ollaan itsekin jo niin syvällä suossa, että joudutaan imemään tukipaketteja pohjolaan. Tai näin ainakin jos Saksan lehdistöön on yhtään luottamista.

Vain viikko sitten mm. Frankfurter Allgemeine Zeitung kirjoitti kissankokoisilla kirjaimilla, että Suomi olisi Kreikan tiellä. Brittiläinen The Telegraph puolestaan totesi Suomen olevan Euroopan taloudellinen nahjus.

Näin sitä muututaan mallioppilaasta sylkykupiksi, kun rahat alkavat loppumaan. Oliko tämä tämä sen arvoista, mietin.

Eikö lainoja tarjonneiden pankkien olisi viimeinkin aika itse kantaa vastuunsa veronmaksajien sijaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Perussuomalaiset ovat kautta aikain pitäneet linjaa, jonka mukaan tukipakettipelleily saisi luvan loppua. Kuinka tämä linja tulisi pitämään, mikäli puolue istuu seuraavassa hallituksessa?

Mikä on keskustan linja näihin asioihin?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Saksalaislehti Spiegelin mukaan Sipilä olisi "pro-Europa ja pro-EU" -miehiä. Itse en ole tällaista piirrettä miehen haastatteluissa havainnut. Päinvastoin, Sipilä on vältellyt EU-aiheisia kysymyksiä kuin ruttoa.

Tietysti voi olla, että EU-asiat sysätään saman tien Rehnin kontolle, joka ei välttämättä ole hyvä asia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pitäisikö ottaa lisää valtionvelkaa jotta saisimme muunmaalaisten hyväksynnän?

Jouko Silvennoinen

Hyvä kommentti ja hienoa kun on nuoria jotka seuraavat asioita vaikkakin värilasien läpi mutta eivät anna sen vaikuttaa.Tässä on yksi suuren suuri jarru joka ei päästä Kreikkaa eurosta ja se on arvovaltatappio myöntää ettei ole onnistuttu puheista ja apupaketeista huolimatta ja toisaalta johan nuo pankit lypsää mitä annetaan.
Nyt tulee jännät paikat kuinka eu suhtautuu ruplavirtaan Kreikassa ja miten Kreikan kansa.

ulf fallenius

Mitään vaaraa ei ole Suomen vaalituloksesta koska nimi laitetaan joka ikiseen paperiin mitä Eu vaatii ,eikä tingitä jäsen maksuista eikä eurosta erota eikä Eu tukia haeta koska Suomi on nykyinen hölmölandia ja entinen Nokialandia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset