Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Korhola keräilee vain sulkia hattuunsa

  • Korhola keräilee vain sulkia hattuunsa
  • Korhola keräilee vain sulkia hattuunsa

Vime päivien keskustelluin uutinen on syntynyt kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) tuulivoimapäätöksistä. Kissan nosti pöydälle entinen europarlamentaarikko ja eduskuntavaaliehdokas Eija-Riitta Korhola (kok.) alkuviikolla lähettämällään Twitter-viestillä.

Korholan mukaan Pekkarisen tytär Tuulimari Fareed ja hänen vävynsä Taamir Fareed ovat hyötyneet Pekkarisen elinkeinoministerinä tekemistä tuulivoimapäätöksistä tuntuvasti.

Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmähän astui voimaan jo 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk). Korhola uskoo, että kysessä on varsinainen vaalikauden pommi, vaikka todellisuudessa hän vain herättelee eloon jo vuosikausia jatkunutta keskustelua.

Mauri Pekkarinenhan joutui vakuuttelemaan jo syyskuussa 2011, että hänen lähipiirissään ei olisi ollut ainuttakaan kansalaista, joka olisi ollut mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä. Iltalehti nosti epäilyt uudestaan pinnalle vuoden 2013 alkupuoliskolla. Pekkarisen vävypojan mukaan Maurilla ei ollut tietoa hänen bisneksistään.

Pekkarinen kiisti Korholan syytökset viime tiistaina ja ilmoitti samalla, ettei hän ei suinkaan tehnyt päätöstä tuulivoimasta yksin. Aivan niin, mukana oli myös iso liuta muita keskustalaispoliitikkoja. Kyseinen hallituskausihan muistetaan varsinaisena keskustan ilotulitteluna.

Mielestäni on kuitenkin aivan liian aikaista lähteä pystyttämään patsasta Korholalle.

Eija-Riitta ei tehnyt mitään muuta kuin kaivoi vanhat uutiset naftaliinista. Vaalipelaajan sijaan kiitokset paljastuksesta tulisikin esittää tutkivaa journalismia väsymättömästi harjoittaneille toimittajille, jotka ovat tuoneet tietoisuuteemme epäkohtia toisensa jälkeen.

Olen usein kuullut sanottavan, että kansan muisti on lyhyt. Ja tottahan se on. Suomalaiset heräävät koomastaan vain hieman ennen vaaleja, jonka jälkeen he tepastelevat silmät kirkkaina muutaman kuukauden ajan, kunnes vajoavat taas samaan horrostilaan. Politiikka kiinnostaa vain kerran neljässä vuodessa.

Pian varmaan Paula Lehtomäen jääviysepäilyt Talvivaaran osakekaupoilla, Pekkarisen osuus Soklin myynnissä ja Matti Vanhasen lautakaupatkin voidaan esittää tuoreina kohupaljastuksina. Puhumattakaan Heidi Hautalan remontista tai Digitasta. Tiesittekö, että presidentin kanslian yksi myyristä saattoi olla pääministerinä toiminut keskustan Anneli Jäätteenmäki..

 

Tietysti on hienoa, että näistä asioista puhutaan, ja että ne nousevat pinnalle näin vaalien alla, mutta toivoisin silti, että jokainen suomalainen katsoisi nyt peiliin. Lupaisi itselleen, että tulevaisuudessa minä muistan ja välitän. Tulevaisuudessa äänestän toisin.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No tuossahan itse ne jo nostit esille;)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kohupaljastuksia!

Mietin tuossa, että sillä ei taida olla mitään merkitystä mitä sanoo, vaan että kuka sanoo. Suomalainen tutkivajournalisti Tapani Niemi on tuonut valtavasti esiin näitä poliittisia epäkohtia esimerkiksi koskien Suomessa toimivia kaivoksia ja ELY-keskuksia, mutta kuuleeko kukaan?

Surullista kuitenkin, että hyvin monelle nämä Pekkarisen tuulivoimakytkökset tulivat uutena juttuja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta!

Se Vanhasen lautataapeli oli ilmeisesti lautaparkettia, joka vaihdettiin alkuperäisen toimituksen virheiden perusteella veloituksetta. Eli mitään sen kummempaa ei tapahtunut, mutta kuitti missä näkyy, että puutavaraa on saatu ilmaiseksi sai siivet alleen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #3

Vanhanen oli muutenkin keltaisen lehdistön suosikki. Oli Susanna Ruusuisia ja pääministerin morsiammia. Toisaalta kyllä Matti on minun mielestäni silti likasaavinsa ansainnut.

Sen verran hervotonta politiikkaa tehtiin tämän kausilla. Se mitä tällä kirjoituksella hain takaa oli, että näiden asioiden pitäisi olla päivän selviä - jossain siellä takaraivossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Eikös Matilla ollut tarhassaan Merikukkakin ?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Eikö kirjoittaja löytäisi vielä 1980-1990 luvuilta kohupaljastuksia. Tällöin Korholakin saisi uutta kirjoiteltavaa ja oma ja puolueen kannatus lähtisi huimaan nousuun. Vuoden 2011 jälkeisellä ajalla minkäänlaisia kohuja ei ole ollutkaan, ei ainakaan sellaisia, joista Asikaisen tahi Korholan kannattaisi kirjoitella.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Niin, oppositiossa kun on, niin sieltä on vaikea tehdä sisäpiirinbisnestä, kun ei pääse itse päättämään. Olet oikeassa. Sinäänsä aika heikko vasta-argumentti sinulta.

Samalla halusin tuoda esiin sen, että Korhola keräilee vain sulkia hattuun. Ei häntä todellisuudessa kiinnosta pätkääkään, että minne ne suomalaisten rahat kupataan, vaan enemmänkin se, että mikä on kokoomuksen kannatus tällä hetkellä.

Tai voi Korholaa kiinnostaa, mutta kokoomusta tuskin.

Latasinkin vähän satiiria tästä kokoomuksen vaalipelistä muutama viikko sitten:

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189242-tyova...

Mika Samuel Kiekkijev

"Paskalaista" saattaisi etsivä löytää jotain mielenkiintoista Kepuilua.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Se on kans hieno esimerkki! Keräilin noita Sipilästä löytyviä tietoja vähän saman tekstin alle joskus. Aikamoinen pakettihan siitä syntyi, vaikka osa olisikin vain lehdistön huhua: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184448-kuka-...

Sattumaa mahtuu mukaan aika paljon.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Asikainen, en tarkoittanut vuoden 2011 jälkeisillä kohuilla oppositiossa olleita puolueita. Heitin vain ikään kuin syötin tuoreimpiin kohuihin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Taitaapi Korhola olla kohtalaisen paljon painavampi kuin pelkkä sulkien kerääjä.
Toisaalta, jos ken parhaaksi näkee, voihan silloin yrittää kerätä sulkia Korholan kustannuksella, jos kantti kestää.
Onnittelut lukuisten sulkien listauksesta. Nyt on keräilijöiden vuoro. :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllähän tuolla sammiossa vielä riittää ammennettavaa. Puolueessa jos toisessakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onko näillä EU:lle annetuilla lupauksilla mitään merkitystä? On luvattu tarkistaa rahan kulumista tuulivoiman tukeen??

EU:n komission koko kirje tiedoksiannettu kolmansille ja julkaistu todistusvoimaisella kielellä seuraavassa osoitteessa:
http://ec.europa.eu/eu_law/state_aids/state_aids_t...

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/23...
"Suomea koskevan pakollisen tavoitteen mukaan 38 prosenttia energian kokonaisloppukulutuksesta on vuoteen 2020 mennessä oltava peräisin uusiutuvista energialähteistä."

"Tuensaajat myyvät tuottamansa sähkön markkinoiden muille toimijoille, ja siirretyn sähkön määrä mitataan verkonhaltijan toimesta. Tuensaajat saavat tästä myynnistä tuloa. Tukea ei myönnetä, jos sähköä ei voida myydä markkinoille."

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."
Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi
"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander STUBB vuonna 2011.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ulkonahan ne tuulimyllytkin sijaitsevat, mutta ulkoministeri ?

Taisto Merilä

”Olen usein kuullut sanottavan, että kansan muisti on lyhyt. Ja tottahan se on. Suomalaiset heräävät koomastaan vain hieman ennen vaaleja, jonka jälkeen he tepastelevat silmät kirkkaina muutaman kuukauden ajan, kunnes vajoavat taas samaan horrostilaan.”

Liittyykö äänestäminen jotenkin heräämiseen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eduskuntavaalit ja äänestäminen. Kyllä. Eduskuntakaudella voidaan sitten touhuta mitä ikinä halutaan, kun ei ketään kuitenkaan kiinnosta. Tai vaikka kiinnostaisikin, niin on parempaakin tekemistä kuin seurata politiikkaa ja annettujen lupauksien lunastamista.

Mika Samuel Kiekkijev

Mikäli Suomessa olisi olemassa tutkivaa tahi edes kriittistä journalismia, niin sellaiset kuin TA-yhtiöt, VVO jne.

Käytäisiin läpi näin vaalien alla ja veikkaampa vaan, että "leikkauslistoille" saattaisi löytyä aivan uusia kohteita.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Savolainen juttu vaaliehdokkaista:
- Minä sitä iänestin sitä Mäkkästä evuskuntaan, kun se lupas vaekka mitä. Eikä se ryökäs suutansa aukassu koko kautena.
- Vae silleen. Minä taas iänestin sitä Makkosta joka ei luvanna mittää.
- No mittee se on siellä suanu aikaan.
- Se on pitänä luppauksensa.

Eikö olisi jo aika leikata kansanedustajien määrää puoleen, kun näyttää siltä että meitä määrätään Brysselistä. Toinen vaihtoehto olisi liittyä Kittilään, joka ei näistä määräyksistä välitä pätkääkään.

Tapani Lahnakoski

Hutkiva journalismi pystyy keskittymään vain julkkisten sänkykamrisekoiluihin. Muut aiheet ovat niin työläitä, että ne on toimittajilta kielletty, kun pitää panostaa juoruihin, jotka menevät kansaan.

Hutkivan journalismin huippuja on YLE:n Mika Mäkeläinen, joka uskoo olevan mahdollista Etelämanteretta ympäröivien merijäiden laajuusennätykselle tämän:

"Toinen selitys on se, että Etelämantereen jäätiköistä sulava makea vesi on jo valmiiksi lähellä jäätymispistettä, se jää lillumaan pinnalle Etelämantereen ranta-alueilla, painaa suolaisen veden alemmas ja jäätyy nopeammin kuin suolainen merivesi, joka kiinteytyy vasta -1,8 celsiusasteessa."

Kun otetaan huomioon, että nämä jääennätykset tietenkin syntyvät talvella, jolloin Etelämantereen lämpötilat pyörivät jossain - 50 asteen tienoilla, pitää todeta, että melkoista hutkivaa journalismia vaatii väittää, että siinä lämpötilassa mannerjää sulaa, mutta sulanut vesi jäätyy sitten hiukan pakkasella olevassa merivedessä ja vielä leviää siitä toista tuhatta kilometriä merelle ja leviää ulompana säilyen yhtenäisenä jääpeitteenä!

Kauhean paljon hullumpaa en muista koskaan lukeneeni,

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen itsekin pohtinut, että millä meriiteillä tämä mies on tiedetoimittajaksi noussut. Siellä on ollut ihan lapsentason virheitä, kuten esimerkiksi jäätikön ja merijään sekoittamista toisiinsa.

Se nyt ei varsinaisesti kuitenkaan tähän liity, kai?

Tapani Lahnakoski

Liittyy se tutkivaan journalismiin, mistä myös kirjoitit.

Tämä Eija-Riitan ulostulo Pekkariseen liittyen ei kyllä ollut oikeastaan mitään uutta häneltä itseltäänkään. Hän kun on kirjoittanut näistä ilmastopolitiikan hölmöyksistä vuosikaudet ja siihenhän tämäkin liittyy.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tää on tätä, leipää ja sirkushuveja pääasiassa, Suomessa journalismi on keskittynyt vielä erityisesti sirkushuveihin.

Amerikkalaisilla alkaa järki palata pääkoppaan ja on jo hyvää vauhtia kyseenalaistettu kaikenlainen uhkailu ilmastonmuutokseen liittyen. Kansa ei enää usko kaikkea mitä mediassa kerrotaan.

”More evidence this week that high-end forecasts of coming climate change are unsupportable and Americans’ worry about environmental threats, including global warming, is declining. Maybe the general public isn’t as out of touch with the science as has been advertised? ” http://www.cato.org/blog/you-ought-have-look-clima...

Riippumaton Cato instituutti arvioi hiilidioksidin suhteen ilmastoherkkyyden alaspäin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Riippumaton markkinaliberalistinen, suuryritysten etuja ja globalisaatiota ajava instituutti, jota johtaa BB&T pankkikonsernin entinen CEO. Riippumaton instituutti, joka tunnetaan ennen kaikkea sen tekemästä yhteistyöstä oikeistosiiven kanssa.

Voihan sen riippumattomanakin tietysti nähdä, jos haluaa.

Caton rahoituksesta 82% tulee yksityishenkilöiltä, ja mikään ei ole ilmaista. Vedit maton alta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #32

Riippumattomuus viittaa riippumattomuuteen hallituksen rahoituksesta! Muuten olet kyllä tämän asian suhteen oikeilla jäljillä?

IPCC on hallituksista riippuvainen.

Tässä vielä suora yhteys tutkimukseen, http://journals.ametsoc.org/doi/abs/10.1175/JCLI-D...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33

Lukasempa illalla läpi, että minkälaiseen dataan nämä perustuu.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #34

OK!

Tutkimuksesta löytyvät perustelut, on aikaisemmin arvioitu aerosolien, pienhiukkasten viilentävän enemmän ilmastoa kuin mitä todellisuudessa tapahtuu. Tämä vaikuttaa suoraan hiilidioksidista aiheutuvaan ilmastoherkkyyteen, alentavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset