Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Politiikkaa hiekkalaatikon laidalta

  • Politiikkaa hiekkalaatikon laidalta
  • Politiikkaa hiekkalaatikon laidalta
  • Politiikkaa hiekkalaatikon laidalta

Verkkolehti Kansan Uutiset julkaisi tänään vasemmistoliiton kaupunginvaltuutetun ja kansanedustajaehdokkaan Veronika Honkasalon haastattelun, jossa käsiteltiin Honkasalon taannoista ryöpytystä sosiaalisessa mediassa.

Honkasalon mukaan yritys keskustella perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmasta johti pelotteluun ja loukkauksiin.

Tapaus sai alkunsa yhteisöpalvelu Facebookissa, jossa Honkasalo totesi perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelman pohjautuvan rasistiselle ideologialle ja kehoitti mahdollisimman monen eri puolueen edustajan ja ehdokkaan sanoutuvan fasistisesta ohjelmapaperista irti.

Tunnustan heti alkumetreillä, että en itse ole perehtynyt tuohon alkuperäiseen fasistiseen manifestiin, koska en koe maahanmuuttokysymystä tarpeeksi tärkeäksi, mutta seurasin tästä huolimatta aiheen tiimoilta käytyä keskustelua lähes paalupaikalta.

Honkasalo arvostelee perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa mm. siitä, että se luo selkeän arvohierarkian ihmisistä heidän taustojensa perusteella sekä mahdollistaa ihmisten syrjimisen. Tätä hän ei kuitenkaan kertonut viestissään, vaan keskittyi enemmän solvaamiseen. 

Honkasalo syyttää Halla-ahoa mm. tietoisesta asioiden vääristelystä, ja toteaa samalla sivuten Halla-ahon ja tämän kannattajien olevan fasisteja. 

Hyvin rakentava keskustelunavaus, Veronika. Jos sanavivahteet ja argumentointi on tällaista jo keskustelun herättelyvaiheessa, niin minkälaisia ne ovat silloin, kun keskustelu on jo käynnissä? 

Totean nyt, että kaiken kaikkiaan selkkauksen jälkipuinnissa sukellettiin hyvin syvälle epäasiallisuuksiin kumpaisenkin poliitikon leirissä, eikä henkilökohtaisuuksiin menemisiltäkään vältytty.

Huomioitavaa kuitenkin on, että vain europarlamentaarikko Jussi Halla-aholta penättiin vastuunkantoa hänen kannattajiensa kommenteista, vaikka eivät Honkasalonkaan taustajoukkojen kommentit sieltä imartelevimmista päästä olleet. 

Virheitä on tehty puolin ja toisin, sanoisin.

Politiikasta kiinnostuneena ihmettelen myös sitä, että kuuluvatko arkipäiväiset fasistiheitot oikeasti osaksi poliittista debattia, vai tulisiko kaupunginvaltuutettu Honkasalon pohtia samalla myös omia sanavalintojaan.

Kansan Uutisten haastattelussa Honkasalo kertoi ihmetelleensä sitä, kuinka yksi ihminen voi joutua lynkkauksen kohteeksi suuren eduskuntapuolueen ohjelman arvioimisesta. Honkasalo näkee itsensä uhrina, vaikka nimenomaan hän heitti ensimmäisen kiven ala-arvoisilla fasistikommenteillaan.

- Missä menee sen puolueen vastuu?, hän kysyy.

Äänestäjänä toivoisin vastuuta heiltä molemmilta. Toivon, että molemmat poliitikot oppivat tästä selkkauksesta jotain. Uhriutumisen sijaan Veronika Honkasalo olisi lähettänyt huomattavasti vahvemman sanoman toteamalla olevansa pahoillaan fasistileimasimen käytöstä.

Halla-aho puolestaan voisi joskus ohittaa tällaiset heitot olankohautuksella ja ilman pikkusieluista ivaa. Valitettavasti kuitenkin näyttää siltä, että pahoillaan heistä ei ole ollut kumpainenkaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tietysti voi olla, että kyseisillä henkilöillä on taustalla kaunaa ja historiaa jo kaupunginvaltuustoajoilta, kuten itse uskoisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johan on outo kirjoitus. Ja miten motivoit otsikon?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Koska suomalaisessa kulttuurissa uhriutuminen lasketaan aina naiselliseksi ominaisuudeksi. Varsinkin miesten kesken on aika tyypillistä sanoa, että joku on 'akkamainen', kun hän toimii niin kuin Honkasalo tämän asian suhteen. Toisaalta samaan aikaan Halla-ahon tyypilliset vastaiskut ovat sellaisia piirteitä, jotka miesten maailmassa lasketaan naisellisiksi hyökkäyksiksi (niiden epäsuoruuden vuoksi).

Todellisuudessa olen kuitenkin lukenut sen verran psykologiaa tietääkseni, että ei naisellisia ja miehisiä argumentteja ole olemassakaan, vaikka naisten ja miesten toiminnan välillä voikin olla eroja. Erot syntyvät kulttuurista.

Ja miten motivoin otsikon. Hyvä kysymys. Ssaksi myös huomiota herättääkseni, sillä tuo otsikko toimii kuin magneetti naispuolisiin aktivisteihin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tiedän kyllä Suvi, että nuo Jussi Halla-ahon kannattajat voivat olla aikamoisia vastaamaan häneen kohdistettuun kritiikkiin. Pelottava kilpi, joka muistuttaa minua enemmän hullaantuneista futisfaneista kuin poliittisista aktivisteista.

Muistan esimerkiksi Petra Nyqvistin taannoisen, täysin aiheettoman ryöpytyksen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

Hmmm Suvi hmm. Miten joukkovyökkäystä voi kutsua epäsuoraksi. Ainoa epäsuora tässä yhteydessä on Martti Asikainen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

En nyt oikein ymmärrä kommenttiasi. Voisitko tuoda ajatusjuoksusi enemmän maalliselle tasolle?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Maallinen taso on sitä että jos joku kutsuu väärällä nimellä niin siitä yritetään vaivihkaa huomauttaa ja toinen on että ei jätetä kommentaattoreita muutenkaan tyhjän päälle esim sillä että jos muutetaan puheena ollutta otsikkoa niin siitä tehdään edit-ilmoitus. Molemmat asiat ovat huomaamattomuuden ilmauksia joita en ole tottunut juuri tältä blogistilta siis sinulta odottamaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

Epäsuoruudella tarkoitin tässä tietysti sitä, että Halla-aho ei itse kirjoittanut yhtä ainuttakaan kommenttia Honkasalon seinälle, mutta tästä huolimatta hänen katsottiin kantavan vastuun kymmenistä tuhansista seuraajista. Ei hänen toisaalta tarvinnut, koska muut tekivät sen hänen puolestaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Hänhän komensi joukkonsa sinne.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni on asiallista kutsua fasistisia ilmiöitä fasistisiksi...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Juho Antikainen, kuten totesin, että en ole perehtynyt ohjelmaan, mutta toisaalta tiedän, että fasismi ja rasismi on Suomessa kiellettyä, enkä ole törmännyt yhteenkään tuomioon, joka olisi kohdistunut tuohon maahanmuutto-ohjelmaan.

Enemmän olen huolissani tuosta, että fasismi-nimitystä käytetään nykyisin joskus sellaisistakin asioista, jotka eivät vastaa millään tapaa käsitteen alkuperäistä merkitystä. Käsitettä on käytetty lyömäaseena tai pilkkanimenä, sekä erilaisten negatiiviseksi katsottujen asioiden mustamaalaamiseksi.

Sen käyttäminen on tarkoituksenhakuista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Esimerkiksi anarkisti ja vasemmistopiireissä kokoomuksen ja keskustan katsotaan usein ajavan perinteisiä pääomaan ja fasismiin pohjautuvia arvoja (jos nettikeskusteluihin on uskominen). Perussuomalaiset taas tuntuvat olevan keskusteluissa "avoimen fasistinen" puolue, ja mitä vielä?

Yhtäkään en näistä kyllä äänestä ensi vaaleissa, mutta tuo ainainen fasismivertaus on aika väsynyttä. Shokkiarvo katosi jo kauan sitten.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Äkkiä en keksi muutakaan termiä, millä kansallista yhtenäisyyttä eriarvoistavin keinoin tavoittelevää puoluepoliittista ohjelmaa kutsuisi. Kansallismieliseksi varmaankin...

Fasismia tai sen kummemmin rasismia (ajatussuuntina tai ideologisina perustoina) ei Suomessa ole myöskään kielletty tai ainakaan kriminalisoitu, rikollisiin tekoihin motivoijina niillä voi tosin olla tuomiota raskauttava vaikutus.

Kieltämättä fasismi terminä on jo aikoja sitten vesittynyt ja sitä käytetään myös ihan sisällöttä lyömäaseena - toisaalta niitä selkeän fasistisia ilmiöitä voi löytää monelta muultakin elämän alueelta kuin politiikasta. Paavo Haavikko muotoili 70-luvulla tämän asian siten, että "fasismi menee edelleen hyvin kaupaksi."

Jukka Mäkinen

Itse asiassa rasismi ei ole Suomen laissa kiellettyä. Siihen on syynsä.

Niko Sillanpää

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman johtava teema ja tärkein viesti on nähdäkseni, että kehitysmaiden ynnä muille ulkomaisille köyhille ei ole velvollisuutta antaa eikä pidä antaa maahanmuuton tai suorien tulonsiirtojen muodossa euroakaan rahaa tai ylipäätään mitään (käytännössä kaikki ohjelman ehdottamat toimenpiteet kohdistuvat köyhien maahanmuuttajien joukkoon).

Kyseisellä ohjelmalla ei taatusti voiteta moraalipolitiikkabonuksia, mutta miksi sellaisen ohjelman positio olisi "fasistinen"? Jos et anna rahaa, resursseja ja valtaa kanonisoiduille uhriasemassa oleville ryhmille, määrityt fasistiksi ja rasistiksi?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen
Jouni Nordman

Jos siirrymme tämän yksilötasolla, niin se on sama kuin kävelet kerjäläiset ohitse antamatta kolikkoa. Motiivi voi olla hyvinkin järjestäytyneen rikollisuuden tukeminen, jota sekä maahanmuutto ja kerjäläiset on.

Toisaalta tämä vähemmistö joka ei halua keskustella maahanmuutosta, kahitysavusta eikä pakkoruotsista, osoita hyvinkin kykenemätön yhden asioiden käsittelyyn jotka tuntuvat ikävältä, kumminkin unohtamalla sen että yhteiskunta kehittyy juuri näiden asioiden käsittelyllä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miksi juuri maahanmuuttotaustaisilta vähävaraisilta pitäisi evätä tuet ja hajasijoittaa jonnekin? Se että lähtee erottelemaan ihmisiä heidän etnisen taustan perusteella ja etuuksia jaetaan sen mukaan on erittäin ikävä ilmiö.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #25

Eronteko oli kai kansalaisuuden puutteen eikä etnisyyden perusteella? Jonkin etnisyyden yksiselitteinen rajaaminen on hyvin vaikeaa, mikä käy ilmi esimerkiksi riidasta, kuka on "todellinen saamelainen".

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #28

Siinä puhuttiin vain vähävaraisista maahanmuuttajista. Olisi aika mahdoton yhtälö vaatia toisaalta maahanmuuttajia maksamaan veroja mutta toisaalta evätä heiltä yhteiskunnan palveluita. Ja millä tavalla nämä vähävaraiset ihmiset sitten selviytyisi perustarpeista? Halutaanko vielä lisää kerjäläisiä (ja rikollisuutta)?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #30

Eikö se ole yleensä kotimaa, joka viime kädessä kustantaa sosiaaliturvan? Näin ainakin suomalaisten kohdalla lyhemmissä oleskeluissa. Pidemmissä oleskeluissa eli muuttamisessa useimmat maat ovat sitä mieltä, että jos joutuu kroonisesti turvautumaan sikäläiseen sosiaaliturvaan, edellytykset oleskelun jatkumiselle ovat rauenneet.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #31

Täällä asuvien maahanmuuttajien kotimaa on Suomi. He asuvat täällä pysyvästi, maksavat veronsa tänne jne. Vastaavasti suomalaiset maahanmuuttajat muissa maissa saavat sosiaaliturvansa sieltä.

Riippuu sitten oleskeluluvasta katkeaako jos ei kykene elättämään itseään. Jos oleskelulupa on myönnetty esimerkiksi pakolaisuuden takia on selvää ettei oleskelulupa katkea työttömyyden takia.

Tärkeämpää olisi panostaa siihen että maahanmuuttajien työllisyys paranisi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #33

Kun asuin Saksassa kotimaani ei ollut Saksa, vaan Suomi, ja olin Suomen kansalaisena siellä. Tilanne olisi muuttunut, jos olisin hakenut Saksan kansalaisuutta ja minut olisi sellaiseksi hyväksytty.

Turvapaikan saaneita ja kiintiöpakolaisia on aika vähän, voitaneen rajata keskustelun ulkopuolelle.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #33

Täällä asuvat maahanmuuttajat ovat täällä maahanmuuttajan statuksella, heidän kotimaansa on se jonka kansalaisia he ovat, ja vasta kun heillä on joko oleskelulupa tai kansalaisuus, niin sitten he maksavat suomeen edes jotain. Paitsi silloin jos he elävät yhteiskunnan tuilla, jolloin he vain ovat kustannuserä suomen valtiolle eli veronmaksajille.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #36

Täällä asuvat maahanmuuttajat asuvat täällä pysyvästi, heillä on oleskelulupa (jos ovat tulleet EU-alueen ulkopuolelta), he maksavat veronsa Suomeen ja Suomi on heidän kotimaansa. He voivat olla Suomen kansalaisia tai ulkomaan kansalaisia.

Pitää paikkaansa että vähävaraiset (työttömät, sairaat, lapset ja vanhukset) ovat kustannuserä valtiolle. Toisaalta yhteiskunnan tehtävä on huolehtia täällä asuvista vähävaraisista.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #33

Bodil Rosengren: "Tärkeämpää olisi panostaa siihen että maahanmuuttajien työllisyys paranisi."

Jos nämä turhanpäiväiset mielensäpahoittamniset ja leimakirveet jätetään pois keskustelussa ja keskitytään tuohon erittäin tärkeään lauseeseen. Eli miten me voimme tulevaisuudessa huolehtia, että maahanmuuttajat pääsevät osaksi yhteiskuntaa ja pois syrjäytymisvaarasta? Tähän kysymykseen vastaaminen on ensiarvoisen tärkeää maahanmuuton ongelmien ratkaisemiseksi.

Ensinnäkin omasta mielestäni pitää erottaa toisistaan työperäinen maahanmuutto, joka tulee työn kysynnän ja tarjonnan ehdoilla. Sen sijaan turvapaikan myötä maahanmuuttaneiden työllistäminen on ongelma. Ongelmaa ei mielestäni ratkaista tukitoimilla, vaan yksinkertaisesti sillä, että on tarjolla työtä. Meidän yhteiskunnassa on vaan entistä vähemmän työtä, mikä ei vaadi erityisosaamista tai erityistä ammattitaitoa. Mikäli me haluamme syrjäytymisvaarassa olevien henkilöiden työllistyvän, pitää meillä olla tarjolla työtä, jonka vaatimukset eivät ole kovin korkeat. Toisaalta taas tällaisen työn palkkauskaan ei voi olla kovinkaan korkea. Näin ollen meille tulisi matalapalkkatöitä, joiden palkka ei vastaisi yhteiskunnan muita kustannuksia ja toisaalta taas tällaisten töiden tekeminen ei kannattaisi, jos sitä vertaa vastikkeettomaan sosiaaliturvan. Syrjäytymisen ehkäisyn kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että työtä tehtäisiin ja osallistuttaisiin yhteiskunnan kuluihin. Näin ollen perusturvaan täytyy tehdä pakottavia säännöksiä työn vastaanottamisesta ja helpottaa työn tarjoamista. Pahaa pelkään, että tämä ei poliittisesti tule onnistumaan. Meidän järjestelmä valitettavasti osaltaan luo syrjäytymistä, minkä rakenteellinen muuttaminen voisi olla ratkaisu myös maahanmuuttoon liittyviin ongelmiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Halutaanko vielä lisää kerjäläisiä (ja rikollisuutta)?"

Hallitus näyttää haluavan.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

"Miksi juuri maahanmuuttotaustaisilta vähävaraisilta pitäisi evätä tuet ja hajasijoittaa jonnekin? "

Jos et sitä itse ymmärrä mistä on kysymys, niin kerron sen sinulle.
Ensinnäkään tukia ei evätä, jos tuetut pysyvät heille osoitetuissa asumispaikoissa.

Miksi heidän sitten pitäisi pysyä siellä? Kaksi syytä.
Siksi että silloin sopeutuminen suomalaiseen ympäristöön ja kulttuuriin on huomattavasti tehokkaampaa ja nopeampaa. Mikään ei auta esimerkiksi kielen oppimista niin hyvin kuin se, että se että uusi kieli on lähes ainoa tapa kommunikoida ympäristönsä kanssa.
Siksi etteivät kaikki turvapaikanhakijat keskity Helsingin ja Turun muutamaan lähiöön ja ala muodostaa sinne tulenarkoja ghettoja Ruotsin tapaan.

"Se että lähtee erottelemaan ihmisiä heidän etnisen taustan perusteella ja etuuksia jaetaan sen mukaan on erittäin ikävä ilmiö."

Olet aivan oikeassa. On erittäin ikävä ilmiö että ihmisiä erotellaan äidinkielen perusteella laittamalla eri kouluihin ja tarjoamalla eri palvelut, muista eduista puhumattkaan. Tästä päästäisiin eroon muuttamalla Porvoo suomenkieliseksi samalla kun koko Suomi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #51

Maahanmuuttajille ei osoiteta (tietenkään) mitään paikkoja vaan hankkivat asuntonsa itse ja sieltä mistä haluavat. Jos tarkoitat ns kuntapaikkoja niin nämä koskee vain juuri maahantulleita pakolaisia, ei siis maahanmuuttajia. Tällä hetkellä n 3% täällä asuvista maahanmuuttajista on jonkinlainen "kuntapaikka". Pakolaistaustaisilla maahanmuuttajilla on myös (tietenkin) täysi vapaus jättää käyttämättä tuota kuntapaikkaa ja hankkia itse asunnon muualta.

Kielitaito kehittyy vuorovaikutuksessa muiden suomalaisten kanssa. Riippumatta siitä asutko Vuosaaressa tai Utsjoella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Antikainen, mitä eroa on facismilla ja kansallissosialismillä ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pohjimmiltaan niissä ei paljon eroa ole, kansallissosialismi Hitlerin ideoimana Saksassa perustui fasistiseen pohjavireeseen yhtenäisestä (ja puhtaasta) kansasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"Hitlerin ideoimana Saksassa perustui fasistiseen pohjavireeseen yhtenäisestä (ja puhtaasta) kansasta."

Tuo oli kyllä puhdasta rasismia, siis tuo "puhtaus", muuten yhtenäisyydessä ei ole mitään negatiivista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Antikainen, kyllä fasismi ja kommunismi ovat kaksoisveljiä. Molemmat lakkauttavat poliittisen demokratian, kommunismi lakkauttaa luodakseen sosiaalisen demokratian, kun taas fasimi lakauttaa estääkseen sosiaalisen demokratian luomisen.
Fasistien hallitsemassa Italiassa taisi olla sosiaalinen demokratiakin parasta Italiassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #41

Fasismi on väljä ja varsin vapaasti lainattu aatesuuntaus, jonka sovelluksia ovat toki monet ns. reaalisosialismin muunnokset - kuten Stalinin versio kommunismista....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #53

Kaikki on siis kulloisessakin poliittisessa tilanteessa sovellettavissa toisen lyömiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Tällä hetkellä liberalismi on fasismin vastapooli. Meillä on ollut liberaali lintokoto jota nyt uhkaa erilaiset fanatismit esim uskonnolliset sekä sellaiset joissa mystifioidaan kansa (niinkuin fasismissa aina) ja halutaan vahvoja johtajia ja naisten oikeuksien kavennusta.

Reijo Tossavainen

Honkasalo tiesi, että hyökkäämällä epäasiallisesti Halla-ahon ja perussuomalaisten kimppuun hän saa kovasti kaivattua julkisuutta, sillä hän on ehdolla eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ja sitä hän varmasti myös sai.

Nyt hän juuri oli Kansan Uutisten haastateltavana. Kiista huomioitiin myös Iltasanomissa, Iltalehdessä ja Verkkouutisissa, kun se oli tuore.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minulle ei tule nyt mieleen yhtään muuta suomalaista vallankahvan poliitikkoa, jolla olisi vastaavanlainen nettileegio, joka myötäeläisi niin intohimoisesti ja massamaisesti seurattavansa liikkeitä. Halla-ahon ei tarvitse itse kirjoittaa mitään kenellekään vaan riittää, että hän kirjoittaa jotain piruilevaa omalla someseinällään tietystä henkilöstä, jonka lausumista ei ole ilahtunut.

Sen jälkeen nettileegio kommentoi riehakkaasti kaikenlaista pilkallisesta ko. henkilöstä ja siirtyy mollaamaan tätä muille palstoille, parhaimmassa tapauksessa ottaa yhteyttä kyseessä olevaan henkilöön ja mollaa suoraan hänelle.

Tähän Halla-aho ei sano mitään rakentavaa, vaan yleensä pikemminkin lietsoo roihua. Kaikesta hän tietenkin pesee kätensä, koska ei ole tehnyt mitään. Helppoa kuin heinänteko, tuon seurapiirin kanssa.

Ei hän kuitenkaan tätä kenelle tahansa tee, ei niinkään poliittista valtaa omaaville mutta kyllä vaikka oman puolueen ei-niin-mieluisille naishenkilöille.

Hän pystyisi lopettamaan tuon koska tahansa. Vaikka sanomalla, että mitä tahansa poliittisia kiistoja, niin älkää nyt hyvät ihmiset menkö heille rähisemään ja näyttäytykö jonkinlaisena kukkuu-klaanina minun maineeni kustannuksella. Mutta ei.

Veijo Ylä-notko

Miksi sanoa mitään "rakentavaa" ihmisille, jotka lähinnä purkavat,ja sokerina pohjalla, koettavat houreissaan vedota järkeen. Terveisiä mikämikämaahan !

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Vaikka sanomalla, että mitä tahansa poliittisia kiistoja, niin älkää nyt hyvät ihmiset menkö heille rähisemään ja näyttäytykö jonkinlaisena kukkuu-klaanina minun maineeni kustannuksella."

Tällaista ajattelua minä kammoan. Nimenomaan tuo "minun maineeni kustannuksella" on todella kummallinen motiivi vaatia keneltäkään mitään. Jos ihmiset olisivat vähemmän huolissaan maineestaan ja enemmän melkein mistä tahansa muusta, meillä olisi karkeasti ehkä puolet niistä ongelmista, joita nykyään on.

Kun ihmiset ovat huolissaan lähinnä maineestaan, kunniastaan tai kasvoistaan, he eivät käsitä minkään muun päälle kuin häpeän ja häpäisemisen.

Tuo blogissa esiintyvä kuva on ensimmäinen kerta kuin muistan nähneeni koko Honkasalon kommentin asiaan. Minuutti sitten luin sen, enkä pystyisi kenellekään kertomaan sen perusteella, mikä persujen ohjelmassa on vikana ilman valehtelua.

Luulen sen johtuvan pelkästään siitä, ettei siinä ole mitään sisältöä. Se on sama kuin sanoisi persujen ohjelmaa "paskaksi" tai "kusipäiseksi".

Ja siinä mielessä sen saamat, yhtä sisällöttömät kommentit sopivat sen alle ihan hyvin. Se tietysti on ilmeistä, että Honkasalo ei selvästikään halunnut sitä, mitä seurasi.

Jos hän olisi pyrkinyt tuohon, se olisi jopa kunnioitettavaa; Mielestäni ihmisen pitää sanoa se, mitä ajattelee vaikka tulisi miten paljon paskaa niskaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ukkonen, on kyse siitä, että H-A, ei siis Homeen-Anttila kuten hänen seuraajansa sanovat, vaan Halla-aho, voisi koska tahansa lopettaa guanomyrskyjen sytyttämisen, aivan kuten kuka tahansa ysiluokkalainen koulukiusaajien johtaja pystyy halutessaan.

Hän ei halua.

Voin antaa omakohtaisen esimerkin. Halla-ahon kavereiden mielestä olen mm. epäonnistunut abortti ja toivottavasti en koskaan saa lapsia etten tällaisena syöpänä leviä. Halla-aho luki tämän kaverinsa kommentin ja jatkoi hauskanpitoa kustannuksellani. Tyypillinen mukava perheenisä? Ei minusta. Mutta toki saa pitää minkälaisesta huumorista haluaa, siitä olen yhtä mieltä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #39

Se, mitä hän haluaa, haluaa haluta, tai ei halua on yhdentekevää. Guanomyrskyt toimivat nähdäkseni molempiin suuntiin.

Jos pohditaan, mitä hän sillä oikeastaan saavuttaisi? Muuttaisivatko ne ihmiset kantaansa, jotka ovat päättäneet ja joille merkitsee mitään vain se, että hän on rasisti ja fasisti ja siten lähinnä syyntakeettomassa tilassa ja täysin minkään rakentavan keskustelun ulkopuolella. Se on aivan sama mitä Halla-aho sanoo tai jättää sanomatta, sillä koko homma on oikeastaan pelkkä sosiaalisen median sotatila, jossa koitetaan vaientaa toinen osapuoli. Kaikki vetoaminen, maanittelu, mitätöinti tai rationalisointi on piilotettu "Turpa kiinni!".

Osa prosessia, jonka päämäärä riippuu oikeastaan yhteiskunnan tilasta ja sen tilan muutoksesta. Ei yksittäisistä ihmisistä. Yksittäiset ihmiset ovat toki hyviä syntipukkeja. On kivaa kun vihan kohteella on kasvot. Kuten Honkasalon kasvot. Tai Halla-ahon.

Se on silti siirrettyä vihaa. Ja se viha ei synny tyhjästä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #42

En ota kantaa Honkasaloon kun en tiedä hänestä juuri mitään ja miksi hän on niin vihattava.

Sen sijaan suhtautuminen Halla-ahoon muuttuisi varsin nopeasti jos hän muuttaisi tyyliään. Joillakin voisi kestää jonkin aikaa tajuta se.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #39

Kertoo enemmän heistä kuin sinusta.

Kari Ahveninen

Eikös Honkasalo kehoittanut kaikkia, myös muiden puolueiden edustajia (?) irtisanoutumaan perussuomalaisten "fasistisesta ja rasistisesta" maahanmuuttopolitiikan luonnoksesta?
Eikä sitten ollut tyytyväinen kun useampikin halusi tulla irtisanoutumaan siitä? Halla-aho vain muistutti että Honkasalon sivulla voi käydä irtisanoutumassa...

Ihme itkua vasemmistoliiton edustajalta, ensin heittää bensaa liekkeihin ja sitten valittaa kun nenäkarvat kärähti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.N.: "Hän pystyisi lopettamaan tuon koska tahansa."

Joskus ihan oikeasti hetken haen sitä sarkasmia,tahi että toinen toteaisi "lällällää, ite olet", mutta sitten pakko kuitenkin hiljentyä ja todeta että "hän taitaa itse uskoa tuon" ja toivoa yläkerralta apuja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Hyvä kirjoitus. Puolueeton näkökanta asioihin on aina virkistävä. Valitettavasti keskustelu on tupannut olemaan viimeaikoina, niin mustavalkoista, että periaatteena on ollut molemminpuolin se, että jos et ole puolellamme, niin olet meitä vastaan. Tuo käy hyvin nopeasti selväksi tässäkin ketjussa. Fasistin ja suvakin leimaa heittävät toisilleen saman kolikon toiset puolet ja maltillisetkin sotketaan väkisinkin jommalle kummalle puolelle.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Tai sitten molempia voi kehottaa suksimaan v*****

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos haluamme etsiä henkilöä palvovia auktoriteettiuskovia Suomesta, käännämme katseemme suuren mestarin seuraajiin. Mestari, joka reagoi itsensä ja aikaansaannostensa arvosteluun yhden kaavan mukaisesti.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Vapaavuoron puolelta Juha Urosen näkemys nettikirjoittelusta, jos ette ole sattuneet vilkaisemaan. Minua ainakin naurattaa ))) Lyhytelokuva lauantai-illan ratoksi:

http://juhauronen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/187527-lyhytelokuva-1min-tyypillisesta-uuden-suomen-bloggaajasta

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minua myös! :D

Etenkin tuo 'kommentteja sataa' -osio.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hyvä kirjoitus. Tuntuu järjen ääneltä jatkuvan vastakkainasettelun keskellä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos, Eero.

Koitin ottaa tähän neutraalin asenteen, mutta johan minut täällä vähän niin kuin 'hallislaiseksi' ehdittiin torpata. Sellaista se on. Mustavalkoista.

Jukka Mäkinen

Aiheeseen tämä ei juurikaan liity kuin kiertoteitse, mutta kirjoitus sai minut käymään Tutkija Honkasalon työpaikan verkkosivuilla, kun en ole koskaan kuullutkaan moisesta laitoksesta. Ja kuinka ollakaan.

Nuorisotutkimusseura.

Hallinto:
7 naista, ei yhtään miestä
palkkakulut 477 000 €.

Tutkijoina 20 naista ja 6 miestä, tai sosiaalista konstruktiota.
(tasa-arvo??)
palkkakulut 373 000 € + 578 000€ projektikohtaisia.

Kokonaiskulut runsas 2 milj. € , kaikki julkisesti rahoitettuja.

Seuran toiminta on lähinnä oman toimintansa tutkimista, ja hallituksen kokouksissa pääasiassa päätetään palkkojen ja palkkioiden korotamisista. Lounaan nauttimisen lisäksi.

Kirveelle töitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset