Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Davosin eliittikokouksessa ennätysmäärä suomalaisia

Muutama päivä sitten kirjoitin ensi viikonloppuna Sveitsin laskettelukylä Davosissa pidettävästä Maailman talousfoorumista.  Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) on vuosittain järjestettävä, salamyhkäinen kutsuvierastilaisuus, joka tuo yhteen taloudellisen ja poliittisen eliitin ympäri maailmaa.

Tänä vuonna kolmipäiväiseen eliittikokoukseen on saatu ennätysmäärä suomalaisedustajia. Taloussanomien saaman tiedon mukaan paikalla olisi jopa kahdeksan suomalaista, kun edellisinä vuosina määrä on ollut viiden ja seitsemän välillä.

Suomesta Davosiin osallistuvat pääministeri Alexander Stubb (kok), Euroopan komission varapuheenjohtaja ja Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok), Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Euroopan parlamentin varapuhemies Olli Rehn (kesk), kansainvälisen ammattiliiton IndustriALLin pääsihteeri Jyrki Raina, Venäjän investointirahaston RDIF:n johtoon kuuluva Jyrki Talvitie sekä ABB:n hallitukseen kuuluva Pekka Tiitinen. Menijöitä siis riittää.

Viime vuonna Davosin kokoukseen osallistuivat presidentti Sauli Niinistö (kok), silloinen pääministerimme Jyrki Katainen (kok), Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok), kansainvälisen ammattiliiton IndustriALLin pääsihteeri Jyrki Raina, silloinen EU:n talous- ja raha-asioista vastaava komissaari Olli Rehn (kesk) ja eurooppalaisen yleisradioliitto EBU:n mediajohtaja Anni... hetkinen!

Vuoden 2015 teemoina ovat vakaus ja kasvu, kriisitilanteiden yhteistyö, yleinen turvallisuustilanne ja teollisuuden innovaatiot, joista Alexander Stubbilla ja Jyrki Kataisella on molemmilla vankka kokemus.

Foorumiin odotetaan entiseen tapaan yli 2500 osallistujaa, jotka saapuvat 140 eri maasta. Valtioiden ja hallitusten päämiehiä paikalle saapuu noin 40 eri maasta. Poikkeuksena edellisiin vuosiin, valtionpäämiehet pääsevät tänä vuonna foorumiin ilmaiseksi. Yritykset sen sijaan joutuvat maksamaan osallistumisestaan erillisen jäsenmaksun lisäksi noin 17 000 euroa jokaista osallistujaa kohden.

En tiedä teistä, mutta minulle itselleni ainakin tulee jotenkin niin kovin lämmin ja luottavainen olo, kun maailman vaikutusvaltaisimmat ja rikkaimmat ihmiset kestittävät demokraattisesti valittuja poliitikkojamme viikonlopun ylitse suljettujen ovien takana järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa. 

Mikä voisi mennä vikaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kerettiläinen.
Euro on siunaus.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Taivaasta se saapui, meille lahjaksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En kyllä usko minkään menevän pieleen..paitsi sen,että kansa menee poikkiteloin.

Muuten tämä farssi on niin absurdia ettei sitä kyllä sattumana voi millään pitää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Mikä voisi mennä vikaan?"

Ei kai tuollaisessa terapiatilaisuudessa voi mennä muu vikaan kuin se, että joku Juudas menisi paikalle minikokoisen mikrofonin ja lähettimen kanssa ja joku ulkopuolella tallentaisi jutut. Ai niin, on siellä varmaan turvatarkastukset.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Aika vähän tuolta on koskaan tietoja tihkunut. Täytyy muistaa, että lehtitalotkin ovat jonkun omistuksissa. Jyrki Katainenhan kuuluu vähän niin kuin jo kalustoon tuolla Davosissa. Mies on juossut festareilla joka vuosi, ainakin vuodesta 2011 lähtien.

Sen enempää en jaksa Vanhasen hallituksen aikaisia tietoja kaivella (laiskuus iski).

Jari Virtanen

Kyllä ne kännykät sun muut osaa poi ottaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset