Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Olin raivoissani, koska pelkäsin

Tähän mennessä jokainen on varmastikin kuullut Pariisin keskustassa sijaitsevan satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistetusta terrori-iskusta, jonka on vaatinut tähän mennessä ainakin kaksitoista kuolonuhria.

Silminnäkijöiden mukaan rynnäkkökiväärein varustautuneet hyökkääjät olisivat huutaneet ”Allahu Akbar” (Jumala on suurin) ja vannoneen kostoa profeetta Muhammedin puolesta. Viranomaistiedotusten mukaan ampujien menettelytavat, heidän rauhallisuutensa, määrätietoisuutensa ja tehokkuutensa ovat merkkejä tehokkaasta ja luultavasti sotilastyylisestä koulutuksesta.

 

Tulen muistamaan tämän päivän varmasti vielä pitkään. Olin juuri lounastamassa malesialaisen muslimiystäväni kanssa, kun uutinen Pariisin tragediasta saavutti meidät. Vaikka moni teistä luuleekin, että muslimit olisivat valtavan suuri ja homogeeninen ryhmä, joka hurraten teurastaisi juhlavuohen, kun länsimaissakin viimein paukkuu, ei tämä pidä lainkaan paikkaansa.

Voin vannoa teille, että kaukana kotoaan oleva muslimituttavani oli tapauksesta aivan yhtä järkyttynyt kuin minä eurooppaalaisena ateistina. Ei tällaisista hirmuteoista voi kukaan normaali ihminen pitää.

Kävimme tämän jälkeen pitkän keskustelun uskonnoista sekä eri kulttuurien eroavaisuuksista. Jumala on sydämessä, ei tällaisissa turmeltuneissa ja säälimättömissä teoissa, hän sanoi minulle. Nuoresta iästä ja hyvästä huumorintajustaan huolimatta, hän kantaa sisällään paljon viisautta, minä mietin. Ja ymmärsin.

Lounaan jälkeen sanoimme hyvästit, ja lähdin talsimaan kohti rautatieasemaa. Rautatieasema palautti mieleeni epämiellyttäviä muistoja muutaman vuoden takaa. Olimme poikani kanssa matkalla avopuolisoni äidin luokse Bonniin, kun kuulin, että vain muutamaa tuntia aikaisemmin rautatieasemalta oli löydetty pommi. Luojan kiitos se ei ollut ehtinyt räjähtää, ja että somalialaiset ääri-islamisteiksi paljastuneet tekijätkin saatiin kiinni jo muutaman päivän sisällä.

Sharia-poliisit, hekään eivät ole aivan outo näky täällä asuinseudullani.

Kotimatkalla minä uppouduin täysin uutisten maailmaan. Junamatka oli pitkä. Ahmin sivukaupalla kauhukuvia, ja sain itseni lähes raivon partaalle. En voinut ymmärtää ja se sai minut vihaamaan, pelkämään. Islamofobia vei minut hetkeksi mukanaan. Ja se hurmos, eurooppalaisena siihen oli helppo samaistua. Kuinka he kehtaavat, kysyin itseltäni toistuvasti. Eläimet.

Tällaisista tragedioista tulee helposti koko Euroopan yhteisiä murhenäytelmiä. Ne muuttuvat henkilökohtaisiksi, vaikka todellisuudessa ne ovat kaikkea muuta kuin sitä.  Pohdinta ja itsetutkiskelu kantoi kuitenkin hedelmää, ja kotiovea avatessani minä olin jo hieman rauhoittunut. Muistin malesialaisen ystäväni sanat, ja ymmärsin, että ei ole olemassa mitään yhtenäistä islaminuskoa, vaan islamissa, kuten kaikissa muissakin uskonnoissa, on useita eri muotoja ja sävyjä, jotka eivät ole valmiita hyväksymään edes toisiaan. Maailmassa on noin 1,6 miljardia muslimia - eri näköisiä, eri värisiä.

Tämän päivän terrori-isku ei kohdistunut pelkästään Charlie Hebdon toimitukseen ja sananvapauden ytimeen, vaan samalla se osui myös jokaiseen eurooppalaiseen muslimiyhteisöön, joiden elämä ei varmasti tällaisten tapausten myötä ainakaan paremmaksi muutu. Ranskan vaikutusvaltaisin imaami onkin todennut, että veriteon tekijät eivät olleet oikeita Allahin palvelijoita. Heidän profeettansa on Saatana, hänen kerrotaan sanoneen. Ja minä olen partamiehen kanssa samaa mieltä. Ihmiset ihmisinä, ja hullut hulluina. Molempia on ja tulee aina olemaan. Myönnän kuitenkin sen, että useat Euroopan maat, kuten Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Ruotsi ja Norja, eivät voi jatkaa huomattavan runsaslukuista maahanmuuttopolitiikkaansa loputtomiin, jos ongelmilta ja kulttuurien törmäämisiltä halutaan välttyä sekä rauhanomaista rinnakkaiseloa jatkaa. Ranskalaiset suurkaupungit ovat jo äärirajoillaan. Suomen maltillisempi linjaus puolestaan on osoittautunut kohtalaisen hyväksi ja kestäväksi.

 

Toivon, että tulevaisuudessa viranomaiset tekisivät parhaansa löytääkseen nämä akanat jyvistä, ennen kuin he ehtivät toteuttamaan sairaita fantasioitaan. Ei tarvitse epäonnistua kovinkaan monta kertaa, että päädytään pisteeseen, jossa valtaväestö alkaa erottelemaan niitä itse. Ja siitä ei hyvä seuraa. Täytyy sanoa, että onneksi olen kaukaa kotoisin.  Jos meno meinaa muuttua liian villiksi, niin voin aina pakata laukkuni sekä perheeni ja painua takaisin Lappiin. Maille, jotka moni jättää mieluummin omaan arvoonsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Elijas Bijur

Minun mielestäni pahuus ei ole itse uskonnossa, vaan sen tulkitsijassa, ihmisessä itsessään. Kiitos tiedosta, että Ranskan imaamit ovat ottaneet kantaa asiaan ja tuominneet teon.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllä Ranskan muslimiyhteisöt ovat aika vahvasti kantaa tuohon ottaneet. Ja onhan se nyt selvää, sillä ei tämä heidän elämästään ainakaan helpompaa tee.

Copenhagen Post -lehdessä tosiaan oli lainaus ranskalaiselta imaamilta, joka meni näin: These terrorists who attacked Charlie Hebdo, a symbol of journalism freedom in France, are anything except humans and muslims.

A French imam declares "Their Prophet is Satan."

Dilal Boubakeur, rector of the Paris Mosque : "Our community is stunned about what just happened. It's a whole wall of our democracy that just collapse". I'm a French journalist, and I am personally affected about that. Charlie Hebdo was
provocative but, under them caricatures, they sent messages of peace.
Anyway, there is a dark day for the journalism freedom in France and in
the entire world. Words are stronger than weapons, love is stronger than
hate. We have to continue to fight terrorism by keep our freedom.

On päivänselvä asia, että Front Nationalin ja Le Penin kannatusluvuissa tulee näkymään selvä piikki aamuisen tragedian myötä. Heille tämä murhenäytelmä oli oikea lottovoitto. Ilmaista mainostilaa maailmanlaajuisella näyttämöllä.

Esa Niemi

Martti Asikainen, Venäjäkin on ottanut kovasti kantaa ettei heillä ole paljoa mitään tekemistä Ukrainan kriisin suhteen. Sanat ovat sanoja eikä näitä lainauksia löytynyt googlesta kovin hyvin.

"A French imam declares "Their Prophet is Satan." Tämä kommentti kiinnostaa ja etenkin kehen viitataan "Their Prophet" sanalla. Onko tuo lausunto muslimin vai ei-muslimin antama ja mikä lienee koulukunta jos tuolla viitataan profeetta Muhammediin. Irrallisesta lainauksesta, josta ei löydy enempää tietoa on vaikea sanoa yhtään mitään.

Emme ole nähneet mitään pilakuvapiirroskohusta aiheutuneita kadulle lähtöä tuomitsemaan iskuja.

Kuten toit esiin, niin osa muslimeista kannattaa islamin levittämistä väkivaltaisesti ja osa rauhanomaisesti. Se ei ole mitään uutta, mutta en usko, että nykyisen massamaahanmuuton jatkamiselle on edellytyksiä kun se aiheuttaa epävakautta ja sharia lakia toimeenpannaan väkivalloin keskellä Euroopan sydäntä. Siinä ei ole meille mitään tavoiteltavaa eikä epävakauden lisäämisessä. Sellaista sotkua en halua jättää perinnöksi lapsilleni.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #77

En usko, että sitä massamuuttoa (tai kansainvaellusta) kannattaa kukaan muu kuin siitä taloudellisesti hyötyvät, jotka elävät alueilla, jonne edes minulla ei ole asiaa.

"Myönnän kuitenkin sen, että useat Euroopan maat, kuten Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Ruotsi ja Norja, eivät voi jatkaa huomattavan runsaslukuista maahanmuuttopolitiikkaansa loputtomiin, jos ongelmilta ja kulttuurien törmäämisiltä halutaan välttyä sekä rauhanomaista rinnakkaiseloa jatkaa. Ranskalaiset suurkaupungit ovat jo äärirajoillaan. Suomen maltillisempi linjaus puolestaan on osoittautunut kohtalaisen hyväksi ja kestäväksi".

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Näinhän se on. Ei sillä olisi ollut mitään merkitystä, vaikka Charlie Hebdon ammutuista toimittajista/pilapiirtäjistä osa olisi ollut muslimeja itsekin, tai että samalla olisi tullut ammuttua muslimisivullisia "collateral damagena". Tällaiset tyypit ovat todellisuudessa ihan kaikkia vastaan, vaikka väittävätkin edustavansa jotain tiettyä uskontoa. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, Ranskassa on jokunen terroriteko onnittu estämään ennalta erinäisten tiedustelutietojen avulla. Jostain syystä juuri tämä tuli taas täysin puun takaa, eikä siihen siis osattu varautua. Toivottavasti tekijät saadaan kuitenkin vielä kiinni.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olet oikeassa. Itse asiassa tässä on edessä mielenkiintoinen keskustelu lähivuosikymmeninä, koska vapaus ja pelko eivät kulje käsikynkkää, niin kuin vapaus ja veljeys.

Mikäli radikalismille ei pystytä tekemään mitään, on tulevaisuudessa edessä jokin seuraavista skenaarioista:

a.) Ihmiset ottavat oikeuden omin käsiinsä, tilanteet eskaloituvat, ja kuten sanontakin kuuluu; Eye for an eye, and in the end whole World is blind.

b.) Eurooppaan tulee Yhdysvaltain NSA:n kaltainen valvontajärjestelmä.

c.) Eurooppaan alkaa muodostumaan Singaporen kaltaisia poliisivaltioita.

Mikään näistä ei kuulosta järin mukavalta.

Esa Niemi

Ossi Ojutkangas:
"Näinhän se on. Ei sillä olisi ollut mitään merkitystä, vaikka Charlie Hebdon ammutuista toimittajista/pilapiirtäjistä osa olisi ollut muslimeja itsekin, tai että samalla olisi tullut ammuttua muslimisivullisia "collateral damagena". Tällaiset tyypit ovat todellisuudessa ihan kaikkia vastaan, vaikka väittävätkin edustavansa jotain tiettyä uskontoa. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, Ranskassa on jokunen terroriteko onnittu estämään ennalta erinäisten tiedustelutietojen avulla. Jostain syystä juuri tämä tuli taas täysin puun takaa, eikä siihen siis osattu varautua. Toivottavasti tekijät saadaan kuitenkin vielä kiinni."

Sinulle muslimi on muslimi, mutta muslimille islamin eri suuntaukset edustavat myös vääräoppisuutta.

Blashemy on islamissa kuolemalla rangaistavaa ja näin tässäkin tapauksessa. Nyt tiedämme, että sharia lakia tulee noudattaa ja se ylittää meidän länsimaiset arvot.

Ei tämä tullut puun takaa, varoituksia on annettu jo vuosia sekä tätä lehteä kohtaan aina tuosta profeetan pilakuvapiirrosmellakoista lähtien. Polttopulloisku tehtiin pari vuotta sitten ja nyt sharia lain mukainen rangaistus toimeenpantiin toisella tapaa. Lehden toimitus oli poliisivartioinnissa ja nämä poliisit ammuttiin. Pysyttäydytään siis faktoissa islamin valkopesussakin.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Jos tämä terroriteko ei tullut sinulle lainkaan puun takaa, miksi et ottanut yhteyttä Ranskan tiedustelupalveluun, poliisiin tai muuhun viranomaiseen ja kertonut että kyseinen isku on tulossa? Tätähän minä tarkoitin sillä, että isku tuli puun takaa. Vai haluatko tahallaan ymmärtää väärin jonkinlaisessa ad hominem-hengessä?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #93

Ossi Ojutkangas:
"Jos tämä terroriteko ei tullut sinulle lainkaan puun takaa, miksi et ottanut yhteyttä Ranskan tiedustelupalveluun, poliisiin tai muuhun viranomaiseen ja kertonut että kyseinen isku on tulossa? Tätähän minä tarkoitin sillä, että isku tuli puun takaa. Vai haluatko tahallaan ymmärtää väärin jonkinlaisessa ad hominem-hengessä?"

Tuo on jotain normaalia syvempää ajatusta.

Taustoitit kirjoitustasi terrori-iskuista yleisesti ja vastasin tämän mukaisesti. Lehden toimitukselle oli käsittääkseni fatwa olemassa. Iskua osattiin odottaa, mutta miten tämä olisi poikennut normaalista uhasta. Mikä tässä olisi ad hominemia, en ihan pääse ajatukseesi kiinni.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Nyt kun katson tuota sivun oikeassa reunassa olevaa listaa Suosituimmat puheenvuorot, siellä näkyy kuinka tietyt tahot tykkäävät lähteä valjastamaan tämän tapauksen riemusta kiljuen omien näkemyksiensa tueksi. Esimerkiksi toisena tätä kirjoittaessa keikkuva Sebastian Tynkkynen kirjoittaa seuraavasti:

"Myös nuorisojärjestömme ja sen jäsenet ovat puhuneet aktiivisesti islamin vaaroista. Olemme kannanotossamme vaatineet ainoana nuorisojärjestönä islamistisaarnaajien maahanpääsyn estämistä, sillä emme ole valmiita tinkimään Suomen turvallisuudesta."

Minusta tuollainen on aika härskiä toisten haudoilla tanssimista. Melkein kuin tällaisia tapauksia olisi toivottu, jotta voitaisiin revitellä huudellen huudeilla "mitäs minä sanoin". Tietenkin Tynkkynen jättää Halla-ahon tapaan jokaisen oman tulkinnan varaan sen, millaiset saarnajat ja muslimit ovat ns. pahoja. Tämä antaakin sitten jokaisen omille ennakkoluuloille mukavat vapaudet tulkintaan, jonka lopputuloksen voin jo arvata: länsimaiden ja muslimien välisen konfliktin kärjistyminen. Ja juuri sitä myös nämä terroristit ovat halunneet. Osa tästä iskusta vaahtavista länsimaalaisista onkin heille hyödyllisiä idiootteja.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Onhan se selvää. Tämä oli lottovoitto, ja niin kuin aikaisemmin tänään kirjoitit siitä perussuomalaisten twiitistä (vaikka se ei mielestäni älyttömän radikaali ollut, mutta kuitenkin), niin monille tämä joukkomurha tuli kuin tilauksesta - kuin Manulle illallinen.

Se on aika kamala ajatus.

Toisaalta jotain on tehty väärin, kun pilapiirtäjiä tapetaan ja Ruotsissa moskeijat ovat tulessa. Ja jotain tulisi nyt tehdä paremmin, ettei tilanne pääse kärjistymään entisestään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo viimeinen kappale ansaitsee peukalon. Jotain tulisi nyt tehdä paremmin, sillä muuten siellä tunnelin päässä ei näy valoa vaan seuraava tunneli...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tietyt tahot tarvitsevat kipeästi tällaisia tragedioita.

Halla-aho näköjään myös näyttää hienoja kvaliteetteja tänään laittamalla massajakoon saamansa "uhkauskirjeen", joka on ilmiselvä feikki, mutta kelpaa Halla-aholle. Ja neljällesadalle asiaan uskovalle jakajalle. Näin se kuuluu:

"olen doulatul islamin taistelija irakissa ja ,minulla on viesti suomen halllitukselle, seppo lehdolle, timo soinille, jussi halla-aholle ja kumppaneille
mikali eduskunta ja hallitus paattavat osallistua koalitioon kalifaattia vastaan, niin tietakaa etta jokaikinen kuollut likainen suomalainen kafir on teidan kontollanne.
tapamme teidat sankyihinne, tyopaikoillenne, kaduillenne ja kouluihinne.
tapamma teidan miehenne, naisenne, lapsenne ja vanhuksenne armotta
teidan elamalla ei ole meille yhtaan valia, silla olette saastaisia kafireita.
seppo lehdolle, halla-aholle ja kumppaneille.
olette ensimmaisia tapettavien listalla kun saavumme suomeen. tapamme teidat perheidenne ja lapsienne edessa. leikkaamme teidan likaiset kurkkunne auki kuten teimme james foleylle ja hanen tovereilleen.

Abu Hurairah Finlandi"

Ensinnäkin nobody Seppo Lehdon nimi joka välissä, joo-o. Toisekseen taistelija kirjoitta klassine hoono soomi, mutta osaa yllättäin vanhanajan svetisimejä ja vaikeita muotoja kuten "kontollanne", "armotta". Koalitio kalifaattia vastaan, niin. Lingvistinä Halla-ahon tulisi nähdä että tämä on suomalaisen kirjoittama pastissi, pelleily tai trollaus, mutta antaa kaikessa ilossaan ymmärtää tämän olevan tosijuttu. Täysin edesvastuutonta.

Tämä on ollut hyvin surullinen päivä, ja olen vihainen. Ärsytystä lisää nämä meidän luikerot poliitikot.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Aika hyvä spekulaatio, Petra!

Tuskin Halla-aho tuota itse on kuitenkaan kirjoittanut, epäilen.

Hauska sattuma, että viisi vuotta suomen kielellä korkeassa asemassa työskennellyt saksalainen tuttavani, joka puhuu ja kirjoittaa sujuvaa sekä korkeatasoista Suomea, kysyi minulta uutena vuotena, että mitä tarkoittaa 'kontollanne'.

Ei varmasti kukaan, joka kirjoittaa noin kehnoa suomea, tuntisi tuota sanaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #13

Ei varmasti ole kirjoittanut itse noin huonoa pastissia, mutta tuntuu tietävän, että hänen seuraajilleen tämä menee täydestä. Sinänsä siis tosi ikävä saada mitään häiriintynyttä postia, oli todellista tai trollausta. Sitä en luonnollisestikaan pidä hyvänä asiana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vähän fiksumpi feikkaaja olisi antanut google-käännöskoneen tehdä käännöksen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #28

Näin on. Halla-ahon somesivulla jo Jussin avustuksella asialle riekutaan, edelleen vailla mitään kritiikkiä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #29

Onko Petralla tiedossa, kuka viestin on kirjoittanut?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

Ei ole, mutta jos pitäisi ehdottomasti veikata, se on joku suomenkielinen hörhö, jonka mielestä Seppo Lehdon mainitseminen on jostain syystä hyvin olennaista.

Huh huh, onpa noi Halla-ahon seuraajat miellyttäviä ihmisiä. Olen heidän mielestään "vitun jälkeenjääny kivi, epäonnistunu abortti, älä ikinä lisäänny ettei toi syöpä leviä".

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #38

"Huh huh, onpa noi Halla-ahon seuraajat miellyttäviä ihmisiä."

Kieltämättä kuulostaa ikävältä porukalta. Onneksi eivät sentään ammu ketään piirrosten takia.

Jonas Hellgren

Itse asiassa varsin hyvää ja lähes virheetötä suomea, jos jättää sen huomioimatta että näppiksestä puuttuu skandit. Suomessa kasvanut ja koulunsa käynyt ISIS-taistelija on aivan hyvin voinut kirjoittaa sen.

Joka tapauksessa poliisin on helppo selvittää IP-osoite mistä viesti on peräisin.

Kuka muuten on Seppo Lehto?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #49

Seppo Lehto on elävä karikatyyrihahmo.

Mies, joka James Hirvisaaren vieraana "heilasi" eduskuntasalissa, ja nappasi siitä kuvan.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #53

Tarkemmin sanoen tämä Hirvisaaren mentori teki useita natsitervehdyksiä eduskunnassa, joista eniten huomiota herätti lehterillä tehty. Kansanedustaja itse otti näistä kuvan ja seuraavana päivänä sai potkut Perussuomalaisista.

Esa Niemi

Ossi Ojutkangas:
"Minusta tuollainen on aika härskiä toisten haudoilla tanssimista. Melkein kuin tällaisia tapauksia olisi toivottu, jotta voitaisiin revitellä huudellen huudeilla "mitäs minä sanoin". Tietenkin Tynkkynen jättää Halla-ahon tapaan jokaisen oman tulkinnan varaan sen, millaiset saarnajat ja muslimit ovat ns. pahoja. Tämä antaakin sitten jokaisen omille ennakkoluuloille mukavat vapaudet tulkintaan, jonka lopputuloksen voin jo arvata: länsimaiden ja muslimien välisen konfliktin kärjistyminen. Ja juuri sitä myös nämä terroristit ovat halunneet. Osa tästä iskusta vaahtavista länsimaalaisista onkin heille hyödyllisiä idiootteja"

Mihin tarvitset tunneperäisesti latautuneita argumentteja sekä keskustelukumppaneiden mollaamista.

Kyllä tämä kehityskulku on tiedetty jo ennalta ja nyt lunastamme vain tehtyjen poliittisten ratkaisujen tuloksia. Tämä ei ole ensimäinen eikä viimeinen ja keskustelun tarkoitus on lisätä tietoa ja kerro vain mikä tässä olisi ollut ennakkoluuloa jos väität sellaista olevan.

Islamia on levitetty väkivaltaisesti islamin alusta lähtien ja sitä on myös vastustettu siitä lähtien kun karavaaniryöstäjä alkoi islamiaan levittämään miekan voimalla.

Haluatko sinä tälläisen väkivallan lisääntymistä sekä länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän haastamista islamilaisilla arvoilla. Haluatko jättää epävakaan Euroopan perinnöksi lapsillesi, vai mikä on tavoitteesi. Islam on kuitenkin kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä mm. länsimaisen demokratian kanssa. Meillä on eri käsitykset ihmisoikeuksista, oikeuskäsityksestä tai demokratiasta ja vapaasta yhteiskunnasta.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Onko niin, että näitä "tunneperäisesti latautuneita" (oletetaan että olet väitteinesi oikeassa) kommentteja kirjoittavat vain ne jotka ovat kanssasi eri mieltä? Newsflash: viha ja raivokin on tunne. Moni kirjoittelee nyt islamvastaista tekstiä verkkoon yms. siksi, että he ovat raivoissaan ja ehkä peloissaankin Ranskassa tapahtuneesta terroriteosta. Sanon tämän siis toteavasti, ilman että lähtisin noita tekstejä tässä mitenkään arvottamaan. Tai sitten niin, että kirjoittaminen voi olla ihan hyväkin tapa purkaa näitä tuntemuksia. Voin myös todeta, että moinen reaktio on hyvinkin ymmärrettävä ja inhimillinen. Kyllä minuakin tuollainen teko vihastuttaa. Mutta jännää, jos sinä ilmeisesti itse koet olevasi jonkinlainen rationaalisuuden imaami joka lähtee kommenttien tunneperäisyyttä arvostelemaan. Ok, siitä vain, mutta tee se sitten tasapuolisesti. Eikö sääntöjen pitäisi olla samat kaikille?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #94

Ossi Ojutkangas:
"Onko niin, että näitä "tunneperäisesti latautuneita" (oletetaan että olet väitteinesi oikeassa) kommentteja kirjoittavat vain ne jotka ovat kanssasi eri mieltä? Newsflash: viha ja raivokin on tunne. Moni kirjoittelee nyt islamvastaista tekstiä verkkoon yms. siksi, että he ovat raivoissaan ja ehkä peloissaankin Ranskassa tapahtuneesta terroriteosta. Sanon tämän siis toteavasti, ilman että lähtisin noita tekstejä tässä mitenkään arvottamaan. Tai sitten niin, että kirjoittaminen voi olla ihan hyväkin tapa purkaa näitä tuntemuksia. Voin myös todeta, että moinen reaktio on hyvinkin ymmärrettävä ja inhimillinen. Kyllä minuakin tuollainen teko vihastuttaa. Mutta jännää, jos sinä ilmeisesti itse koet olevasi jonkinlainen rationaalisuuden imaami joka lähtee kommenttien tunneperäisyyttä arvostelemaan. Ok, siitä vain, mutta tee se sitten tasapuolisesti. Eikö sääntöjen pitäisi olla samat kaikille?"

Tuo liittyi siihen, että holtiton massamaahanmuutto konfliktiherkistä maista Eurooppaan tuo epävakautta ja kehityskulku ei ole mikään yllätys. Kyseessä ei ole siis ennakkoluulot, vaan kehityskulkua, joka profeetta Muhammedin aloittamana toistaa itseään. Jos nämä tahot olivatkin oikeassa ja sinä väärässä, että kyse olisi ennakkoluuloista, niin se on varmasti pohdinnan paikka. Meidän kaikkien tavoite on onnistunut maahanmuutto ja yhteiselo, mutta vastaanottokyvyn ylittävään politiikkaan ei ole perusteita etenkin jos se näkyy tälläisenä. Mitä tavoittelemista siinä olisi, ei varmastikaan mitään. Maltti on siis valttia.

Et vastannut varsinaisiin kysymyksiin, joita esitin. Ole hyvä ja vastaa kun kerroit kyse olevan ennakkoluuloista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Siksi pohdinkin tuossa tänään, että Eurooppa tavallaan tarvitsee oikeistolaissiipensä, aivan niinkuin se tarvitsee sille vastavoimankin. Etteivät asiat karkaisi täysin käsistä, ja että balanssi säilyisi. Mikään liike ei saa liikaa valtaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#7 Tässä on toinen mielipide tuosta. Tässä spekuloidaan että kun al qaida ei saa värvättyä länsinuoria se haluaa provosoida islamfobiaa ja islamvihaa jolloin musliimeja vastaan hyökätään ja silloin heidän on helpompi värvätä nuoria. http://www.juancole.com/2015/01/sharpening-contrad...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ilmassa on ollut myös (luonnollisestikkin) spekulaatioita siitä, että koko surunäytelmän räätälit ja rahoittajat olisivat tuolla Atlantin takana. Sinnehän se syyttävä sormi aina osoittaa tietyissä piireissä.

Paljon on lantaa Yhdysvaltain pakissa, mutta tästä sitä tuskin sentään voi syyttää. Ellei sitten lähdetä hakemaan syy-ja-seuraus-suhteita.

Kohta joku nokkela varmaan jo keksiikin esittää, että kyseessä olisi ollut neo-natsien false-flag-isku.

Ei, vaikka salaliittoteorioilla onkin mukava varmasti mässäillä, niin minä itse epäilen, että asia on tasan miltä se näyttääkin. Kourallinen uskonnollisia hulluja.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Minä odottelen anarkisteilta jonkinasteista kuittausta, kivitystä (ei ikkunoita) tai vastaavaa. Charlie Hebdo ansaitsisi solidaarisuutta äärivasemmistolaisena julkaisuna, vai onko se solidaarisuus vasemmalla ainoastaan myytti. Odotellaan Suvin blogia, saattaa mennä aikaa asetella sanat jotenkin sopivasti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ranskalaisen satiirilehden kategorisoimisessa vain on huvittavaa, että moni mieltää lehden oikeistolaiseksi, moni pitää sitä avoimesti rasistisena. Osa taas pitää sitä äärivasemmistolaisena julkaisuna. Se johtuu siitä, että lehden repertuaari skaalautui vähän kaiken ylle, koska kuten toimittajakin totesi Le Monden haastattelussa, he eivät pappisvallalle kumarrelleet.

Eivätkä poliitikoille. He nauroivat niin islamisteille, islamofobiikoille kuin xenofobeillekkin.

Jos lähdetään alkuperäisiä ideologioita metsästämään, niin minä kyllä itse laskisin Charlie Hebdon aika vasemmistolaiseksi julkaisuksi. Kommunismissa ei nimittäin paljoa uskonnoille kummarreltu. Toisaalta vasemmistolainen aate on muuttunut jonkinlaiseksi oudoksi sekasikiöksi tänä päivänä, kun juuret ovat tehty juurettomiksi, ajatukset kirjoitettu uusiksi. Kaikki muuttuu, niin hyvässä kuin pahassakin.

Mielestäni Susanna Kaukinen ilmaisi muutama päivä sitten asian hyvin blogissaan:

"Edelleen, vastoin yleistä käsitystä, äärioikeisto on aivan yhtä huono termi kuin äärivasemmisto, ellei vielä huonompi. Kovan punnertamisen jälkeen hesarikin on saatu myöntämään, että SYRIZA:n ohjelma ei ole äärivasemmistolainen.

Se ihme pitäisi vielä nähdä, että nykymediat käsittäisivät, että äärioikeisto ja natsit eivät ole synonyymi missään järkevässä mielessä. NSDAP oli nykynäkökulmasta katsoen paitsi rasistinen, nationalistinen, myös äärivasemmistolainen puolue.

(* tällä hän viittasi NSDAP:n puolueohjelmaan, joka sisälsi mm. otteita, kuten: jokaisella kansalaisella tulee yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet, kaikki tekevät töitä henkisesti ja fyysisesti yhteisen hyvän eteen ja alistavat itsensä tälle yleiselle hyvälle, kaikkien ansaitsemattomien tulojen lopettamista, mukaan lukien koronkiskonta, kaiken taloudellisen hyödyn takavarikoimista, joka on tavalla tai toisella ansaittu sotimalla, sodan jälkeen jaettujen trustien kansallistamista, raskaan teollisuuden tuottojen jakamista jne).

En tiedä millä kravatilla vasemmasta saa oikean, mutta oletan syynä tähän kehitykseen olevan vasemmiston puuhastelun: vasemmisto halusi irtisanoutua natsien karmaisevasta maineesta ja oli keksittävä mikä tahansa verbaalinen vippaskonsti, jolla mustasta saatiin valkoinen - ja vasemmasta oikea".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

Minä näen sen vasemmistolaiseksi siinä että oli kulttuurimyönteinen. Äärioikeiston eliittiviha ja puhe kulttuurimarxisteista taas ei ole kulttuurimyönteistä. Mikään ei estä "äärioikeistoa" ottamaan kulttuuria haltuunsa mutta he eivät ole halunneet. Tämä kauhea tapahtuma on siinä mielessä käänteentekevä että "äärioikeisto" joutuu myöntämään että tämä kulttuurityölle oikesti 100% antautunut, työkollektiivi on jotain keskeistä siinä laänsimaisuudessa mitä pitää puolustaa kaikenlaista fundamentalismia vastaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

"Vuonna 2012 Le Monden toimittaja kysyi Charlie Hebdon toimittajilta:

-Pitäisikö pilailua muslimien uskonnon kustannuksella jatkaa?

Satiirisen viikkolehden vastaus on epäröimättä “kyllä”.

- Meidän täytyy jatkaa kunnes islam on tehty yhtä merkityksettömäksi ja arkipäiväiseksi kuten katolilaisuus, totesi Charb saarnaajan äänekkäällä itseluottamuksella.

Kuvittaja Luz vakuutti, että he olivat jo rikkoneet kaksi tabua, Eroksen ja Thantoksen. Uskontotabu oli kuitenkin vielä jäljellä. Päätoimittaja Gérard Biard meni pidemmälle toteamalla, olemme kusessa jos uskonnoille sanotaan “Kukaan ei voi käsitellä sinua”.

Jos on jokin joka yhdistää toimittajatiimiämme, niin se on pappisvallan vastustaminen. Meidän identiteettimme perustuu kaikkien uskontojen vastustamiseen, Gérard Biard huomautti.

Tiimimme koostuu anarkisteista, ekologisteista, kommunisteista, trotskilaisista ja sosialisteista. Meillä on kuitenkin yhteisymmärrys uskonnon suhteen, ilmenipä se missä muodossa tahansa.

Tästä huolimatta media meilläpäin haluaa esittää Charlie Hebdon äärioikeistolaisena julkaisuna. Jos jokainen länsimainen lehti käsittelisi muslimeita ja islamia, kuten se käsittelee muita uskontokuntia, uskoisin että viimeinenkin änkyrämuslimi ymmärtäisi idiotisminsa tai tukehtuisi jossain vaiheessa niihin herneisiin, jotka imaisee sieraimeensa joka pilakuvasta".

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyseessä oli siis perinteinen, ateistinen ja elitistinen (vähän eskomainenkin) näkemys. Kuvien tarkoituksena taas oli islamin maallistaminen ja rappioittaminen, kuten kristinuskolle on käynyt. Toisin sanoen, ei osattu hyväksyä toisen kulttuuria tai arvostaa tämän maailmankuvaa.

En minäkään oikein uskonnoista perusta, mutta niin kauan kuin ne touhuilevat keskenään, niin se ei ole minun asiani. Pilakuviahan on puolusteltu sananvapaudella. Mielestäni se on lapsellista piruilua, mutta ei se oikeuta kenellekään mitään tekemään. Ei ainakaan tappamaan. Ei tällaista tekoa voi ymmärtää.

Mutta kuten jo ehdin toteamaan, hulluja on aina ollut, ja hulluja tulee aina olemaan.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Eräs ongelma mikä ns. länsimaailmalla on oman historiallisen uskontosuhteensa suhteen on, että miten me kykenemme erottamaan saavutuksemme tieteen, taiteen, kulttuurin, ihmisoikeuksien saralla ne mahdollistaneesta kristinuskoisen lännen harrastamasta kolonialismista? Kolonialismista, jonka jäljet eivät suinkaan ole häipyneet maapallolta, korkeintaan muuttaneet muotoaan.

Uskonto on käynyt tarpeettomaksi meillä, koska sen avulla on saavutettu jo kaikki olennainen, eli hallitseva asema maapallolla. Tuo hallitseva asema mahdollistaa luonnovarojen ja kaikenlaisten hyödykkeiden valumisen meille niistä maista, jotka ovat lähes täysin aseettomia nykyisin etupäässä korporaatioiden tasolla tapahtuvaa kolonialismia vastaan.

Ja USA harrastaa osin meidänkin (Eurooppa) puolestamme ja avullamme elintärkeää öljykolonialismiaan. Meidän kätemme tahriintuvat siinä korkeintaan välillisesti.

* * *

Me olemme - me ja meidän kulttuurimme, sen erinomaisuus ja ylivertaisuus - kylväneet paljon katkeruutta, vihaa ja surua maailmaan. Toistaiseksi me annamme harhauttaa itsemme luulemaan, että uudet pommitukset, uudet aseavustukset jne. ovat keino vähentää tuota vihaa ja surua. Eikö tämä ole surullinen ja mielenvikainen oravanpyörä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #34

Ongelma on siinä, ettei ole mitään "meitä". Että "meidän kulttuurimme" on tungettu kaikkien kurkusta alas. Ei ole mitään "meistä" erillistä kulttuuria, emme kykene tekemään erottelua niin, että siinä olisi jotain mieltä. Koko maailma on jossain määrin länsimainen - lukuunottamatta niitä muutamia paikkoja, joissa ei istuta luonnonvarojen päällä ja osataan piiloutua / tapetaan jokaikinen tappoetäisyydelle eksyvä markkinamies uskonkappalaineen.

Mutta joka tapauksessa, suurimmaksi osaksi ns. länsimaisuus on tuontitavaraa ja ne, joiden kulttuuria se aidosti ja faktisesti on, ovat hyvin vähissä.

Mutta länsimaisuutta leimaa myös haluttomuus viedä asioita loppuun. Kuten jossain toisessa viestissäsi sanoit, pommittamalla ja tappamalla saa aikaan vain lisää vihaa. Se on tosiasia niin kauan kuin pommittamisen ja tappamisen päämäärä ei ole täydellinen tuho. On aivan kuin vihan kylväminen olisi tarkoituksellista. Että epäjärjestys on se, mitä halutaan ylläpitää. Että ei haluta kenenkään häviävän tai voittavan, vaan pidetään yllä limboa, joka kestää sukupolvia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Sananvapauden takia pilakuvia tarvitaan nimenomaan lisää.

Sata kertaa enemmän ja sata kertaa törkeämpiä aina kun tällaista tapahtuu. Ja jos jollekulle barbaarille sellainen ei kelpaa, painukoon pihalle tästä meidän sivistyneestä maanosastamme.

Haluan, että Euroopassa näytetään, että tällaisten edessä ei nöyristellä. Jos terrorilla yritetään estää tietynlaiset kuvat, on näytettävä, että se ei käy.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #43

Keisarin riisuminen vaatteistaan. Se toimi epäilemättä hyvin meidän omien uskontokuntien kohdalla, vaikka vatikaani patsailta kikkelit katkoikin.

Luitko Oula kommentin #2.

On Euroopassakin silti edelleen lukuisia tabuja, joilla ei saa edes pilailla. Ja Suomessa.

Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun Jarlakin on anteeksi joutunut pyytämään. Homo-Mannerheim ja Musta-Mannerheim puolestaan saivat molemmat aikaan sellaisen paskamyrskyn, että ei ole kuunaan nähty. Tappouhkauksia tekijöille pulpahteli kuin sieniä sateella.

Ja täällä Saksassa, täällä niitä tabuja vasta onkin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #45

Ja vaikka en edes ole sitä kaikista isänmaallisinta sorttia, niin kyllä minä kotimaatani sen verran rakastan ja arvostan, että ei se hyvältä tuntunut, kun Suomen itsenäisyyden ja sotaveteraanien muiston kannalta katsoen merkittävästä henkilöstä aletaan tekemään Yle-rahotteista pilkkaa ja vitsiä.

Eikö mikään ole pyhää?, moni kysyi. Ettekö te ajattele lainkaan miltä sotaveteraaneista tuntuu?, vielä useampi ihmetteli.

Siihen vielä päälle tämä "raflaava" tappajalle-ruusu-kommentti.

Tabujahan siinä vain rikottiin.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #45

Ei Jarla ole _joutunut_ pyytämään anteeksi mitään. Jos on pyytänyt, niin omalla päätöksellään.

Mitä Mannerheimiin tulee, niin kuka tai ketkä niitä tappouhkauksia ovat tehneet? Itse en tiedä mutta toki halveksun jos väite pitää paikkansa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #47

Esimerkiksi Jarlan strippi juutalaissaippuasta oli liikaa suurelle yleisölle.

Mistä minä nimiä tietäisin. Aika monella keskustelupalstallakin niitä tuntuu lentelevän. Erilaisia uhkauksia ja loukkauksia. Tekijöille kai ihan postitsekkin, muistelisin joskus lukeneeni.

Tappouhkauksissa on vain se, että ihmiset harvemmin lähettelevät niitä omalla nimellään ja kuvalla varustettuna. Edes puhelinnumeroa eivät jätä, mokomatkin.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #50

Toivoisin niitä ainakin tuotavan julkisuuteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Olen samaa mieltä että pilapiirustusgenreä pitää nyt tukea. Ville Ranta puhuu juuri radiossa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #60

Pressiklubi julkaisi mielestäni hyvän päivityksen Facebook-sivuillaan hetki sitten:

"On hyvä, että Suomessakin on keskusteltu siitä, ettei Pariisin joukkomurha saa vaikuttaa siihen, mistä ja miten julkisuudessa keskustellaan ja mitä julkaistaan. Toivottavasti nyt sanottu ei myöskään jää pelkäksi puheeksi, vaan parempia julkaisupäätöksiä tehtäessä aktiivisesti pohditaan sitä, onko tämä tapaus vaikuttanut omaan ajatteluun huomaamatta.

Julkaisija, päätoimittaja, uutispäällikkö: kun jokin tuntuu jatkossa intuitiivisesti liian aralta asialta sanoa tai julkaista, mieti vielä kerran, olisitko julkaissut sen ennen näitä murhia? Itsesensuuri on sananvapauden vihollisista ovelin.

Jokainen baarissa enemmän aikaa viettänyt tietää, että jos annat töniä itseäsi, sinua tönitään kohta lisää. Jos sananvapauden rajaa siirretään piiruakaan näiden raukkamaisten murhien vuoksi, riittää varmasti halukkaita yrittämään niiden siirtämistä vielä enemmän".

Tähän lauseeseen minäkin voin yhtyä. Nyt ymmärrän. :)

Ilkka Huotari

Miksi näitä "pahoja" on juuri islamin piirissä niin paljon?

Kyllä se taitaa olla niin, että islam sisältää sellaisen ideologisen pohjan, mistä nätä radikaaleja tulkintoja, ja jotka johtavat myös tekoihin, tulee erityisen paljon.

Mistään muusta uskonnosta nykypäivänä ei nouse tällaista.

"Äärioikeistosta" ja natseista puhutaan tänä päivänä paljon, ja äärioikeistoaatetta pidetään erityisen vaarallisena joidenkin piirissä). Myönnettäköön, että Breivik on yksi esimerkki mihin äärioikeistolaisuus lienee vaikuttanut. Nyt voi kuitenkin ihmetellä, että miksi samat, jotka ovat tuomitsemassa äärioikeistolaisuutta ja Breivikiä, varottavat tuomitsemasta islamia potentiaalisesti vaarallisena.

Jos nämä ihmiset olisivat loogisia, ne tuomitsisivat kaikki aatteet, joista voi saada kipinän terrorismiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Täytyy sanoa, että Yhdysvallat, YK ja Nato ovat luoneet aika hyvän pohjan sisäänrakennetulle vihalle, kun ovat peuhanneet tuolla Lähi-Idässä, demokratiaa viemässä. Ei ole tullut kuin syttä ja savea. Siviiliuhreilta ei ole oikein vältytty. Ja aina vallanvaihto ei ole mennyt ihan putkeen.

Ilkka Huotari

Totta tuokin.

Mutta ei ihan tyhjentävä selitys, koska eri islamin tulkintojen välillä on myös syviä kiistoja, joita selvitellään asein.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #14

Tällä hetkellähän ihmiset, jotka eniten islamista kärsivät, ovat itsekin islamisteja, kun sunnit tappavat ja orjuuttavat shiioja työkseen tuolla Syyriassa ja Irakissa.

Islamin välillä on tosiaan kiistoja.

Facebookin puolella eräs totesi hyvin, että : "Tekijät eivät liene islaminuskon vaan salafismin, islaminuskon päävirrasta irtautuneen vallankumouksellisen lahkon, edustajia. Ero on vähintään sama kuin Suomen luterilaisella kirkolla ja Westboron baptistikirkolla".

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Niin, tosin Westboro on keskittynyt kai lähinnä vain suunsoittoon, ja se sopii länsimaihin mielestäni ihan hyvin. Euroopassa se olisi luultavasti kielletty, Yhdysvalloissa sananvapaus sallii sen.

Siksi tuossa ensimmäisessä viestissä otin esille ne konkreettiset teot, jotka ovat se merkittävä asia.

Tosin Haaviston mielestä "sana on teko" mutta en edelleenkään ole ihan samaa mieltä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #17

Totta, mutta länsimaissa ei ole yhtäkään maata, jossa olisi viime aikoina kuollut (sanotaan vaikka, kuten Irakissa) 140 000 siviiliä Arabien hyökkäyksessä. Jos ajattelet, kuinka paljon WTC-iskuissa kuoli väkeä, ja kuinka lujasti on lyöty takaisin, niin siinä sinulle mittasuhteita.

En siis missään nimessä hyväksy noita tekoja. Pidän niitä hirveinä. Pidän salafismia hirveänä, ja kaikkea tuota sunnihulluttelua maailman syöpänä.

Islamiin on vain hiljalleen rakentumassa suoranainen viha länsimaita kohtaan, kun meidän pojat vie demokratiaa tuonne Lähi-Itään..

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

Länsi on ilman muuta suuri syypää länsivihaan, siitä olen täysin samaa mieltä.

Voi olla, että pilakuvia käytettiin tekosyynä länsivihan nostatukseen (asiaahan vääristeltiin ja paisutettiin muslimaissa näiden Ahmed Akkarien toimesta).

Mutta kuten shiiat vastaan sunnit näyttää, pohjana voi olla myös itse islam.

Vaikea sanoa onko länsivihan pohjalla aatetta vai ei, ja kuinka paljon. Luultavasti on ainakin jonkin verran.

Edit: Jos todellinen motiivi tälle iskulle oli pilakuvat, niin sittenhän kyseessä oli uskonnollinen motiivi.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #19

"Länsi on ilman muuta suurin syypää länsivihaan."
- Korjasin.

Tässäkin tapauksessa (mitenkään murhaamista ja hyökkäilyä puolustamatta) reilu 10 länsimaalaista uhria on enemmän kuin monien vuosien miljoonat uhrit Lähi-Idässä, Afganistanissa, Afrikassa jne. WTC:n 3000 ihmistä ovat melkein ikuisen kaltainen motiivi kaikkinaisen hyökkäilyyn ja hävityksen, alistamisen jne kylvämiseen.

Länsimainen kulttuuri on edelleen kolonialistilinen ja siksi väkivaltainen. Minkäs tuolle tekee. Ikävää on tietysti se, että me puolustelemme omaa kulttuuriamme väittämällä sitä kulttuuriksi joka puolustaa ihmisoikeuksia, ihmisarvoa etc. Valitettavasti se ei koske koko maapalloa, se koskee niitä jotka me luemme itseemme kuuluviksi. Olemme korkeamman luokan itsepetokseen osallistuvia ihmisiä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Aivan varmasti, ja joukkohurmoksen voima - se on valtava, kun sen vain saa liikkeelle. Siinä helposti palaa paikka, jos toinenkin.

Fanaatikkoja nuo aivan selvästi olivat. Uskon, että ne pilakuvat olivat se sytytin. Varmasti nämäkin kaverit ovat käyneet tuolla Syyriassa vähän oppia hakemassa. Se on varmasti melkomoista aivopesua, kun sinne lähtee.

Ei tuollaisia hirmutekoja kuitenkaan voi kukaan normaali ihminen tehdä.

Tietysti on paikkoja, jossa sisäänrakennettu viha on niin syvällä (kuten jo totesinkin), että se riittää, mutta olen kuitenkin itse käsittänyt, että yleensähän nuo Euroopassa olleet tapaukset (tai läheltäpititilanteet) ja sotimaan lähteneet radikaalit ovat olleet nuorten, syrjäytyneiden ja juurettomien tekemiä.

Rikkinäisiä ihmisiä, joita ei koskaan hyväksytty länsimaiseen yhteiskuntaan (tai, jotka eivät ole olleet tarpeeksi rohkeita integroituakseen, sillä siitähän se on kiinni - ei kukaan sinua tule kädestä pitämään Euroopassa ja sano, hei ystävä. Syrjäytyneitähän meillä riittää omastakin takaa, kuten tiedämme), mutta jotka eivät löydä kotiaan mistään muualtakaan, koska ovat syntyneet tai asuneet lähes koko ikänsä Euroopassa.

Sitten tulee partamies aavikolta ja sanoo, että; ei sole, poka mikhään, ko otat tuosta vähän rahhaa, ja kyllä met sulle merkityksen löyvämä, ko lentolipun varraat.

Sen vuoksi minun mielestäni niitä ei tulisikaan päästää takaisin - ei mistään hinnasta. Raa'altahan se tuntuu, mutta olen silti tätä mieltä. Moni on eri mieltä.

Kuten tuossa ranskaispoliisien tiedotuksessa oli, niin aika sotilaalliset oli pojilla otteet.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Me hädin tuskin osaamme integroida itseämmekään omaan yhteiskuntaamme, niin miten ihmeessä me voisimme tehdä sen jonkun toisen puolesta. Minullakin oli vaikeuksia täällä Saksassa, ja aika yksinäistä olivat kyllä ensimmäiset kuukaudet - kielitaidottomana.

Nyt menee jo paremmin.

Ihminen liian helposti passivoituu, ja kuvittelee, että joku tulee ottamaan kädestä kiinni, integroi sinut. Ei integraatiota tapahdu kuin omasta tahdosta. Tietysti on pakollisia kursseja ja sen sellaisia, jotka voivat toimia siinä suhteessa.

Ja nyt menin ihan muuhun aiheeseen, ja vaihdan takaisin alkuperäiseen. :)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

Niin, mutta edelleen voi kysyä, että miksi se merkitys löytyy tappamisesta? Ei buddhalaisuudessa tapahdu tällaista.

Siellä pohjalla on oltava sellaista, mikä ohjaa siihen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #25

Hauska vertaus.

Thaimaan buddhalaiset kantavat pohjoisessa tänä päivänä konetuliaseita, ja taistelevat islamisaatiota vastaan verellä. Tuosta oli juttua The Economistissa viime vuoden elokuun tienoilla.

Jokainen uskonto on vaarallinen, kun se viedään äärirajoille.

Hindulaisuuskin, huh mikä uskonto..

Uskonto perustuu tottelevaisuuteen, ihmisten hallintaan ja auktoriteetteihin. Ne niitä ohjaavat. Imaamit tulkitsevat kirjaa miten parhaaksi näkevät. Aivan samalla tavalla kuin meidänkin uskonnolliset johtajamme.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #27

Tuosta viimeisestä kappaleesta: olen toki myös sitä mieltä, että islamia on mahdollista tulkita rauhanomaisesti :) Siitähän on todisteena suurin osa muslimeista.

Valitettavasti sitä muutakin joukkoa löytyy...

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #25

Entäpä buddhalaisenemmistöisen Myanmarin tapahtumat? Mitä olen joskus Homman aihetta koskevaa ketjua lukenut, yllättävän moni oli siellä sitä mieltä, että Myanmarin vainotut rohingyat (jotka ovat siis muslimeja) ovat itse syyllisiä omaan vainoonsa. Jännä juttu. Mahdettaisiinkohan nähdä asia näin jos osat olisivat toisinpäin?

Tässä yksi uutisartikkeli aiheesta: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Burman_v%C3%A...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

Lisäksi pilakuvakohusta on kirjoitettu ainakin tällainen kirja:

http://www.goodreads.com/review/show/311819092

"The main thesis is that the heated reactions to the Jyllands-Posten cartoons were not spontaneous "ordinary" protests, but rather that they were engineered by electoral politics in Egypt, North Africa, and across Muslim countries to give a certain party an edge. The thesis is compelling, though slightly dismissive of the organic protests that arose in certain countries. "

Siis teoria, että pilakuvia käytettiin tekosyynä.

Tuskin tämäkään ihan kokonaan selittäisi asiaa.

Jonas Hellgren

"Mistään muusta uskonnosta nykypäivänä ei nouse tällaista."

Kommunismi ja äärivasemmistolaisuus taitaa edelleen olla eniten terroritekoja Euroopassa tekevä uskonto.

Jari Nyberg

Aika mielenkiintoinen tuo ranskalaisen pääimaamin kommentti, jossa tekijät tuomitaan saatanan palvelijoiksi. Tästä asiasta olen vielä hänen kanssaan samaa mieltä. Kuitenkin tunnettu historiallinen tosiasia on, että profeetta Muhammad salamurhautti monta häntä arvostellutta pilkkarunoilijaa. Islamilaisen maailman väkivaltainen suhtautuminen profeetan pilkkaajiin juontaakin juurensa tuosta profeetan antamasta esimerkistä.

Islamissa profeetta on esikuva ja esimerkki, jonka toimintaa tulee seurata kaikkialla. Niinpä ranskalainen pääimaani ja muut islamilaiset teon tuomitsijat irtisanoutuvat samalla joko profeetastaan tai hänen esimerkistään ja esikuvallisuudestaan. Kysyä voi hyvällä syyllä, että mitä alkuperäisestä islamista jää moisten irtisanoutumisten jälkeen jäljelle? Vai onko kyse puhtaasti siitä, että tekijät olivat sunneja ja haastateltu imaami oli shiia? Tosin en toimittajiltakaan usko noin härskiä vedätystä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jari katso nyt hyvänen aika tuota meidän omaa "Hyvää Kirjaamme". Ei sekään varsinaisesti mitään flower poweria ole, kun hakemalla hakee. Ja meidänkin isolla talolla on ristiriitansa. Protestantit (varsinkin luterilaiset) ja katolilainen kirkko ovat kuin yö ja päivä. Onneksi me olemme tulleet kuitenkin jo pois Keskiajalta. Enää ei tarvitse pelätä roviota.

Islamilainen maailma on kuitenkin pysähtynyt. Sen myönnän.

Uskonto katkaisi kehityskaaren. Ja välillä sen katkaisi Yhdysvallat, kun nostivat uskonnollisia fanaatikkoja valtaan.

Jari Nyberg

Jospa jätettäisiin kristinusko sivuun, koska se ei liity aiheeseen, mutta mitä mieltä olet tästä uudesta islamista, jota ranskalainen pääimaami edustaa ja jossa islamin profeetta on aika lailla laitettu ohituskaistalle? Onko se kenties uutta ja uljasta euroislamia vai pitäisikö meidän kenties alkaa uskomaan myös Joulupukkiin?

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #32

Mitenkään hyökkäämättä kyseisen itsellemme edullisen tahon kimppuun (vaikka ilkeämieliseksi hyökkäykseksi tämä meilläpäin lasketaan) kysyn: "Onko leimallisesti kristinuskoinen maailma USAn johdolla kohdellut islaminuskoisia ihmisarvoisella tavalla?"

Kristinuskon pohjalle kulttuurinsa rakentanut länsimaailma on kolonialismissaan tuhonnut kokonaisia kansakuntia, alistanut, häpäissyt jne. Se on leimallisesti kristinuskon pohjalle rakentuneen Euroopan uljaimpia tuotoksia. Kristinusko ja sen voittokulku on meidän nykyisen korkean elintasomme ja edelleen jatkuvan kolonialismin (tällä kertaa korporaatioiden tasolla) kulttuurinen pohja.

Nykyisin me voimme erottaa ja erota uskomasta noihin faktisiin opinkappaleisiin, mutta sen luomaan ylivaltaan ja eräänlaiseen planetaariseen veto-oikeuteen meillä ei taida olla a) resursseja eikä b) halua olla uskomatta.

* * *

En ymmärrä ajattelua jossa islaminuskosta pitäisi puhua erityisenä pahana tai jonain maailmanhistoriassa poikkeuksellisena saatika irrallisena asiana. Irrallisuus on varmin tapa varmistaa että asiat ja seuraamukset eskaloituvat yhä lisää. Taistelu terrorismia vastaan on hävitty jo lähtöasetuksissa, koska vihan suitsiminen pommeilla ja väkivallalla kasvattaa lisää vielä sitkeämpää ja tuimempaa vihaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #32

Olen siitä aika hyvää mieltä. Islamista tehdään kansantahoisempaa, vapaampaa ja avomielisempää. Sellaista, joka on mahdollisuus sopeuttaa myös meidän kulttuuriimme, ja jonka kanssa on mahdollista elää myös meidän kulttuurissamme.

Mitä tarkoitat leikkimielisellä Joulupukki-vertauksellasi?

Kaakkois-Aasiassa asuessani huomasin jo aikoinaan, että siellä suunnalla islam on kovin erinlaista kuin tuolla aavikkojumalien alkuperäisseudulla. Mitään kuitenkaan kategorisoimatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Intia taitaa olla uskontojen alkukoti eikä mitkään aavikot.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #97

Aika outo olettamus, etteikö ihmisillä olisi ollut uskontoja ennen korkeakulttuureja.

Olet oikeassa, että ensimmäiset selvät merkit uskonnoista löytyvät Intian Cambayn lahdelta, josta löydettiin jokunen vuosi sitten mereen vajonnut kulttuuri, joka on ajoitettu 8500 - 9000 vuoden taakse. Tätä puolestaan seurasi induskulttuuri, joka myöhemmin tuhoutui ja sekottui iranilaisten paimenkulttuurien kanssa hinduksi.

Uskon kuitenkin, että uskontoja on ollut jo ennen korkeakulttuureja. Ei sellainen itsestään yhtäkkiä putkahda, ja aivan samalla tavalla nuo paimentolaisuskonnotkin ovat lähteneet pienistä yhteisöistä liikkeelle - tarinoina. Itse asiassa uskon, että Jumalia on etsitty aivan alusta asti, kun heimoja ja yhteisöjä alkoi syntymään.

Aavikkouskonnoilla tarkoitin tietysti kolmea samoihin lähteisiin nojaavaa paimenuskontoa: islamia, juutalaisuutta ja kristinuskoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Niitä kolmea minäkin tarkoitin vaikka ilmaisin sen huonosti, eräs nyttemmin edesmennyt uskontotieteilijä selitti minulle että niiden myytit oli kopioitu Intiasta.
Toisaalta ne kai liittyvät myös ei paimentolaiseen elämänmuotoon joten tuo aavikkouskontonimitys on vähän harhaanjohtava, aavikolla kun ei kai paikallaan elävä pärjää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #99

Aa, tuohon uskontieteilijän väittämän taustalle ei kyllä ole mitään varsinaisia todisteita, mutta aivan varmasti myytit ovat kulkeneet. Sillä tavallahan ne uskonnot syntyivät, nuotiotarinoista.

Se on kyllä totta.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #72

Joulupukki-vertaus tarkoitti vain sitä, että voimme uskoa myös Joulupukkiin, jos uskomme, että imaamit irtisanoutuvat profeettansa esimerkistä ja hänen opeistaan. Minä todella ihmettelen noita lausuntoja, joissa he kieltävät oman profeettansa, josta he yleensä ovat niin ylpeitä.

Islam tosiaan vaihtelee paikasta toiseen, mutta älä anna sen hämätä. Käytännössä jokaisessa "maltillisessa" muslimimaassa kytee jyrkän linjan islamistien kapina, josta me täällä lännessä emme tiedä mitään. Kuinka moni esimerkiksi tietää Thaimaassa käynnissä olevasta muslimikapinasta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #106

Eihän meilläkään noudateta Raamattua sanatarkasti, vaikka se on sentään itsensä Jumalan sanaa. Päinvastoin, nykykristitty elää elämää, joka on aika kaukana alkuperäisistä opeista.

Ja samaa saarnaavat myös meidän Omar "imaamimme". Ei tarvitse mennä kovin montaa sataa vuotta taaksepäin, kun koko remmi olisi mestattu ja poltettu kerettiläisinä. Uskot siis, että kristityt voivat soveltaa ja tulkita niin kuin parhaaksi näkevät, mutta että länsimaiset imaamit eivät voisi opettaa uskontoaan rauhan sanomana. Mielenkiintoinen näkemys.

Montako muslimia tunnet henkilökohtaisesti? Pitserian työntekijöitä ei lasketa.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #107

Miksi sinä koko ajan puhut kristityistä? Minun käsittääkseni ne ovat aika lailla aiheen ohi. Jos verrata välttämättä haluat, niin voisit edes alkeellisesti perehtyä aiheeseesi. Aloita akateeminen tutkimustyösi vertaamalla molempien uskontojen profeettoja ja mitä he opettivat "opetuslapsilleen".

Inkvisitioon vertaaminen osoittaa sekin aika massiivista tietämättömyyttä kristinuskosta. Oletan, että seuraavaksi alat puhumaan Ku Klux Klanista.

Olet oivaltanut asian aivan oikein. Jokainen kristitty voi muokata oman käsityksenä uskostaan ihan ilman ulkopuolisia auktoriteetteja. Muslimeille se on mahdotonta, koska se on lakiuskonto.

Totta kai imaamit voivat valehdella seurakunnalleen aivan mitä haluavat. Imaamit osaavat Koraanin vain arabiaksi eivätkä välttämättä ymmärrä sitä silloin itsekään. He vain toistavat opettajiensa opetuksia. Monille tänne Suomeen tulleille muslimeille on tullut yllätyksenä heidän profeettansa teot, joista he eivät ole koskaan kuulleet mitään. Ne kun on häveliäisyyssyistä pidetty salassa.

Aika monta muslimia olen oppinut matkani varrella tuntemaan. Moni heistä on nimenomaan imaameja tai ainakin sellaisiksi opiskelevia. Olen käynyt heidän kanssaan monta mielenkiintoista keskustelua islamin historiasta. By the way, jotenkin minusta muuten tuntuu, että sinä ammennat islamtietoisuutesi juurikin noilta pizzakuskeilta. Suosittelen ensimmäiseksi tutustumiseksi islamiin perehtymistä sen profeettaan. Jaakko Hämeen-Anttilalta löytyy oikein hyvä elämänkertasuomennos, jos ulkomaankielet eivät taivu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onneksi meillä ei räjäytellä Räsästä tai astaloida arkkipiispaa. Meillä vain erotaan tai liitytään...

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Tässä erittäin hyvin kirjoitettu englanninkielinen näkökulma asiaan. Suosittelen sivustoa muutenkin:

http://www.theautomaticearth.com/i-follow-charlie/

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos muuten hyvistä kommenteistasi viime aikoina, Miikka.

Valitettavasti olet aina liikkeellä niin hirveän myöhään, että minä tässä jo rötväilen unet silmissäni. Otan enemmän kantaa huomenna.

Jaakko Häkkinen

Viisas kirjoitus! Kaikkien muslimien leimaaminen olisi yhtä pimeää kuin suomalaisten tapalutikoiden, anteeksi tapaluterilaisten leimaaminen George W. Bushin (ei luterilainen) ristiretkiaatteen ja Irakin sodan vuoksi.

Löytyy Raamatustakin niitä "tappakaa mooabilaiset, raiskatkaa ammonilaiset ja kivittäkää filistealaiset" -tyyppisiä juttuja, vaikkakaan ei tietääkseni enää Uudesta Testamentista. Höyrypää löytää vaikka Muumi-kirjoista tai Hesarista Jumalansa Pyhiä Käskyjä vahingoittaa muita...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos, Jaakko.

Erinomainen vertaus sinulta. Yhdysvalloissahan niillä on pitkät perinteet noiden höyrypäiden ja heidän lahkojensa kanssa, että luulisi nyt vähän ymmärrystä löytyvän.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

RUOTSALAISPILAPIIRTÄJÄN SUOJELUA TIUKENNETTIIN

Ruotsalaisen pilapiirtäjän Lars Vilksin turvatoimia kiristetty !!

Miksi, siis pohjoismaissa, naapurimaassa ???

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tähänpä löytyykin aika yksinkertainen vastaus:

"Myönnän kuitenkin sen, että useat Euroopan maat, kuten Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Ruotsi ja Norja, eivät voi jatkaa huomattavan runsaslukuista maahanmuuttopolitiikkaansa loputtomiin, jos ongelmilta ja kulttuurien törmäämisiltä halutaan välttyä sekä rauhanomaista rinnakkaiseloa jatkaa".

Sekä vuoden alussa julkaisemastani tekstistäni poimittua:

"Ruotsiin on viime aikoina tullut runsaasti turvapaikanhakijoita ja sijoituspaikoista on pulaa. Östersundin eteläpuolella sijaitsevat vastaanottokeskukset ovat täynnä. Viime vuonna Ruotsiin tuli noin 81 000 turvapaikanhakijaa. Suurin osa heistä on kotoisin Syyriasta. Edeltävinä vuosina Ruotsi on ottanut keskimäärin noin ~ 20% Eurooppaan saapuvista turvapaikanhakijoista. Perheenyhdistämisen kautta maahan muuttaneet näkyvät eri tilastoissa".

* Pakolaisten syömälakko ohitse - Ruotsin valtio taipui (http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183568-pakol...)

Ja Wikipediasta poimittuna:

- Vilks ja Ruotsin Muhammed-piirrosjupakka -
Vilks on viime vuosina tehnyt paljon piirroksia Muhammedista niin sanottuna liikenneympyräkoirana. Iran kutsui elokuussa 2007 Ruotsin Teheranin lähettilään Gunilla von Bahrin puhutteluun Nerikes Allehandan julkaistua Vilksin liikenneympyräkoiria.

Al-Qaida-verkostoon kytköksissä oleva Abu Omar al-Baghdadi ilmoitti 15. syyskuuta 2007 islamistisella verkkosivulla tarjoavansa 100 000 dollarin tapporahan Vilksista.

Vilksiä vastaan hyökättiin Uppsalan yliopistossa toukokuussa 2010. Hän luennoi sananvapauden rajoista taide-elämässä, kun mies eturivistä juoksi häntä kohti ja puski häntä päähän. Vilksin silmälasit särkyivät, mutta hän ei loukkaantunut. Rauhallisesti alkanut luento oli muuttunut levottomammaksi, kun Vilks näytti luentoon kuuluvaa seksuaalisväritteistä filmiä. Muutama päivä pahoinpitelystä hänen asuntonsa joutui tuhopolton kohteeksi.

Eli Vilks ei suinkaan ollut uusi kohde listalla. Päänahasta on jo luvattu rahat, joka aina mielestäni aika sairasta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on vähän sellaista pakenemista se, että vika ei ole uskonnossa tai ideologiassa, vaikka toiminta on päivänselvästi kiinni jommassa kummassa. Eikä nyt puhuta jostain yksittäisen psykopaatin fantasiaristiretkestä.

Totta on, että jokaisen uskonnon ja ideologian sisään mahtuu niin hyviä kuin huonojakin asioita ja piirteitä.

Tosiasia nähdäkseni on myös, että jos haluaa eroon huonoista, hyvät on pistettävä menemään mukana. Jos ei halua, niin kannattaa varautua ja lakata pettämästä itseään, sillä se on väistämättä oma valinta. Kaikki muu on pelkkää selittelyä ja rusinaa pullasta. Että jos ei ole valmis osoittamaan ovea koko järjestelmälle, on ymmärrettävä, ettei ole turvassa. Ettei kukaan sinua suojele. Se ei ole edes mahdollista. Epätodennäköistähän koko uhkan realisoituminen on. Marginaalisen pieni mahdollisuus. On jotenkin naurettavaa, että nykyihmisen saa tolaltaan uhka, joka ei ole edes uhka. Kertoo hyvin pitkälti siitä miten pitkällä rappio on. Miten lopulta se aina se apina siellä takaraivossa, joka voittaa.

Jossain toisaalla puhuttiin siitä, miten jos yhteiskuntaa vaivaa syöpä, se pitää leikata pois. Jotenkin jäi epäselväksi tarkoitettiinko siinä pilapiirtäjiä vai islamisteja.

Minua tämä nyt ei järkyttänyt eikä raivostuttanut minkään vertaa - mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän kykenen moiseen. Olen nähnyt ja kuullut pahempaa ja pidänkin sitä lähinnä surkuhupaisana, miten se koskettaa "suurta yleisöä" vasta kun kohteena on keskiluokkainen pullalla ruokittu valkonaama toimistokopissaan. Että tragedian ja Tragedian ero on pohjimmiltaan hyvin selkeä. "Meidän" ja "niiden" ero täysin selvä. Kymmenen ihmisen henki on suurempi kolaus kuin 100, 1000 10 000 jne. kunhan se vaan tapahtuu samanvärisille, (oletetun) samankaltaisille ihmisille.

En pidä sitä tietenkän ihmeellisenä, pidän vaan valehteluna sitä leikkiä, jossa leikitään todellisuuden olevan jotakin muuta.

Valehtelusta puheenollen, lähinnä kiinnitän huomiota siihen, miten kun Ranskassa ammutaan, puhutaan "yhteiskunnastamme", vaikka kyse on tarkalleen nimenomaan Ranskasta yhteiskuntana. Tai että tässä nyt on Eurooppalaista nykymenoa tämä, aivan kuin Ranskan demografia ja sen miltei automaattisesti mukanaan tuomat ilmiöt entisenä siirtomaaisäntänä olisi jonkinlainen yleiseurooppalainen todellisuus, josta me täällä peräpohjolassa olemme ilmiselvästi osallisena.

Ideologinen silmänkääntötemppuilu jatkuu. Ei eroa millään siitä, miten veronmaksajien rahat puhallettiin Kreikan kautta Ranskaan ja Saksaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Erinomainen kannanotto sinulta, Antti (aivan kuten yleensä onkin ollut).

Euroopan unioni koetaan yhtenäiseksi vain silloin, kun sitä vastaan hyökkää jokin ulkopuoliseksi koettu voima. Muutenhan ranskalaiset ovat yleensä suomalaisten silmissä arrogantteja ja laiskoja patonginsyöjiä, joilla on karvaiset kädet.

Ja ranskalaisten siirtomaaherruushan ei missään vaiheessa loppunut, vaikka YK:ssa niin leimasimeen onkin painettu. Se vain muutti muotoaan - enemmän markkinatalousvetoiseksi - kun ranskalaisyhtiöt ottivat haltuunsa entisten siirtomaiden luonnonvarat ja lahjoi niiden johtajat. Usein yhtiöt olivat alunalkajaan enemmän tai vähemmän valtio-omisteisia.

Lainaus aikaisemmasta tekstistäni:

"Vaikka Gabonin tasavalta itsenäistyikin Ranskasta jo vuonna 1960, on maalla ollut historiansa aikana vain kaksi itsevaltaista presidenttiä. Ranskalaisten valtaansaattama diktaattori El Hadj Omar Bongo, joka hallitsi maata vuosien 1967 – 2009 välisen ajan sekä hänen poikansa Ali Bongo Ondimba, joka toimi aikaisemmin maan puolustusministerinä. Maan ulkoministerinä toimi pitkään Ali Bongon sisko, Pasvaline Bongo Ondimba, joka on sittemmin siirtynyt presidenttihallinnon päälliköksi...

...Jo 1990-luvulla Bongon perheeseen yhdistettiin satojen miljoonien omaisuus, joka oli vaivihkaa siirtynyt yhdysvaltalaisien pankkitilien kautta kohti maailman veroparatiiseja. Ranskassa puolestaan epäiltiin, että papa Bongoksi kutsuttu suvun edesmennyt patriarkka olisi saanut kymmenien miljoonien eurojen lahjuksia ranskalaiselta öljy-yhtiö Elf Aquitainelta. Hänen tiedetään olleen myös yksi suurimmista rahoittajista, mitä tulee ranskalaisten puolueiden tukiin ja maan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn vaalikamppanjaan. Papa Bongolla oli varsin lämpimät välit länsijohtajiin".

Minne rahasi katoavat? Gabonin Tasavalta: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183180-minne...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tänään Pariisin Le Mansin moskeijaan tehtiin jonkinlainen kranaatti-isku. Lyonissa puolestaan kerrotaan pommin räjähtäneen moskeijan vieressä.

Näin ymmärrystä ja näitä käsittelemiämme asioita ei varmasti ainakaan paremmaksi saada, vaikka tämä onkin aika inhimillinen, mutta epärationaalinen vastareaktio. Toivottavasti kyseessä on uutisankka. Odotan ainakin itse vielä suurempien lehtien reagointeja uutisiin.

"15:00 Now, explosion near a mosque in Lyon, France : Just in: Reports of an explosion near a mosque in Lyon. The explosion is believed to have occurred at a restaurant near a mosque. No injuries have been reported but the area has been cordoned off by police and firefighters, French media is reporting. Details awaited".

"Several training grenades were thrown into the courtyard of a mosque in the French city of Le Mans. One of the grenades exploded, but no injuries were reported."

http://www.rt.com/news/220819-attack-mosque-france...

http://www.itv.com/news/update/2015-01-08/report-e...

http://www.rt.com/news/220819-attack-mosque-france...

Eilisestä terrori-iskusta johtuvien etsintöjen aikana ainakin yksi poliisi on menehtynyt ja yksi kaupungintyöntekijä haavoittunut ampumavälikohtauksessa, joka tapahtui pariisilaislähiössä tänään aamulla: http://rt.com/news/220771-charlie-hebdo-shooting-m...

Poliisi on ratsannut useita koteja, ja pidättänyt lukuisia miehiä epäiltynä eilisestä terrori-iskusta: http://rt.com/news/220603-manhunt-paris-charlie-he...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mitä kristallipallosta näkykään.

Marine Le Pen: Ranskan on ryhdyttävä sotaan

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallinen rintama -puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen esiintyi torstaiaamuna Ranskan aamu-tv:n haastattelussa.

Vielä keskiviikkona Le Pen pidättäytyi kommentoimasta Pariisin tragediaa politiikan kannalta. Tänään torstaina hän ei enää selvästikään säästele sanojaan.
"Ranskan on ryhdyttävä sotaan ääri-islamisteja vastaan, koska he ovat sodassa meitä vastaan", hän totesi.

Le Pen sanoi muistuttaneensa vuosia ääri-islamistien uhasta, mielestään ilman riittävää vastakaikua.

"Meidän täytyy alkaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Tämä oli ääri-islamilainen isku. Murhaavan ideologian ilmentymä."

Le Pen tervehti ilolla keskiviikkoillan tukimielenosoituksia Charlie Hebdolle.
"Nyt poliitikkojen on ryhdyttävä toimiin."

Kun Le Peniltä kysyttiin, mitä nuo toimet voisivat olla, hän listasi rajojen entistä tiukemman kontrollin ja maahanmuuton karsimisen, jo olemassa olevien maahanmuuttajien kansallisuuden poistamisen helpottamisen ja poliisin resurssien ja valtaoikeuksien kasvattamisen.

Kuolemantuomiosta Le Pen haluaisi kansanäänestyksen.

"Omasta mielestäni sen pitäisi olla keinovalikoimassamme."

- HS, http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305915184499

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset