Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Minne jäi sananvapaus, Juha Sipilä?

  • kuva: uusisuomi / petteripaalasmaa
    kuva: uusisuomi / petteripaalasmaa

Lauantaina 25. lokakuuta järjestetyillä yrittäjäpäivillä toimittaja Teppo Kuittinen haastatteli keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää. Kuittisen kynästä syntyi Yrittäjä -lehteen juttu, jossa Sipilä ehdotti kuntien ja valtion työntekijöiden vähentämistä kymmenillä tuhansilla henkilöillä.

Uutinen sai Suomessa ansaitsemaansa huomiota, kun sitä päätyi siteeraamaan lukuisat valtamedian edustajat aina STT:stä Uuteen Suomeen. Hetken ajan jokaisella tuntui olevan jonkinlainen mielipide keskustapomon antamasta lausunnosta. Tekstin ympärille kasvanut kohu tuli yllätyksenä myös kokeneelle toimittajalle, Teppo Kuittiselle itselleen.

Hyvin pian tämän jälkeen mediakenttä jakaantui. Twitterissä Sipilälle irvailtiin, että eikö tämä edes tiedä julkisen sektorin kokoa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja osa hänen kannattajistaan puolestaan olivat lähes samoilla linjoilla julkisesta sektorista ja sen mahdottomuudesta. Kärpäsestä tuli härkänen.

Seuraavana sunnuntaina artikkelin kirjoittanut Kuittinen sai soiton Yrittäjämedioiden päätoimittaja Kimmo Koivikolta. Kuittisen mukaan Sipilän esikunnassa jutusta oli noussut kohu, jonka vuoksi sieltä oli otettu yhteyttä lehden toimitukseen.  Artikkelia tulisi muokata uuteen uskoon (Huom: Tekstiä muokattiin sittemmin keskustan toiveiden mukaisesti).

Juttuun toivottiin lisäyksiä sekä pientä hienosäätöä, joka vaikuttaisi dramaattisesti uutisen luonteeseen. Sipilä pitäisi tuoda esiin hieman paremmassa valossa. Puoluetoimiston pyynnöstä päätoimittaja Koivikko tarkasti jutun faktapohjat useampaan otteeseen, aina haastattelunauhoista Kuittisen kirjoitukseen. Kaiken piti olla tältä erää kunnossa.

 

Seuraavana päivänä Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Anssi Kujala irtisanoi Teppo Kuittisen määräaikaisen työsopimuksen. Koeaikaa oli jäljellä vain reilu kuukausi.

Irtisanomista ennen Kuittisen työn jäljestä ei oltu koskaan löydetty juurikaan huomautettavaa. Yli 20 vuotta toimittajan työtä tehnyt Kuittinen oli terävä kynästään, ja kiitosta oli tullut hyvin klikkauksia saaneista jutuista.

Suomen Yrittäjät kiistää, että toimittajan työsuhteen purkaminen olisi liittynyt millään tapaa artikkelista nousseeseen kohuun. Kujalan mukaan Sipilä-jutulla ei ole mitään tekemistä Kuittisen pikaisen irtisanomisen kanssa, vaikka ajoitus tuntuukin epäilemättä oudolta. 

Jo lapsikin osaisi ynnätä, että kysymyksessä ei voi olla pelkkä sattuma.

Epäilystä tukee tieto siitä, että jutun kirjoittaneelle Teppo Kuittiselle soitettiin irtisanomista edeltävänä päivänä jopa kolme kertaa uutisen pohjalta. Toisaalta eihän tämä nyt aivan uudenlaista politiikkaa Keskustalle muutenkaan ole, sillä heidän puoluetoimistonsa huhuiltiin pelotelleen eri lehtien toimituksia jo vuonna 2010.

Puolueella tiedetään olevan myös vahvat kytkökset yrittäjäelämään ja eri mediatoimijoihin, vaikka viime vuosikymmenien aikana journalistien välit poliittisiin toimijoihin ovatkin muuttuneet huomattavasti aiempaa etäisimmiksi. 

Itsekseni minä täällä vain mietin, että viesti, jonka Suomen yrittäjät lähettivät kaikille suomalaisille toimittajille, tekee paljon suurempaa vahinkoa puheenjohtaja Juha Sipilän maineelle kuin itse uutinen olisi missään vaiheessa voinut tehdä. Loppujen lopuksi sensuurista koituneet hyödyt taitavatkin ropista vain Kokoomuksen laariin, kun taas likapyykin pääsee pesemään Keskusta itse.

Juha Sipilän avustajana toimiva Riina Nevamäki on myöntänyt keskustelleensa jutusta yrittäjämedioiden päätoimittajan Kimmo Koivikon kanssa, mutta vain asialliselta pohjalta. Hän pitää pyöristyttävänä ajatusta ja väitteitä siitä, että keskusta olisi vaatinut irtisanomista.

Myös Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen ja Kuittinen itse ovat epäilleet, että kyseessä olisi ollut työnantajan ylireagointi. Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas on ilmoittanut epäilevänsä väitettä, jonka mukaan toimittajan potkut eivät olisi liittyneet millään tavalla Sipilä-kohuun.

Kuittinen on päättänyt riitauttaa tapauksen. 

 

Amatööriblogistina minun sympatiani ovat kokonaan Teppo Kuittisen puolella. Puolueet on pidettävä toimitusten ulkopuolella hinnalla millä hyvänsä. Jos ei muuten, niin vaikka ovia salpaamalla.

 

 

Lähteet:

Koeaika katkesi Sipilä-uutisen jälkeen - Journalisti.fi

Työt loppuivat Sipilä-uutisen kirjoittajalta - Iltasanomat

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ajan hengen mukaisesti. Sipilänkin tulisi ymmärtää, että ei media voi toimia kuten lestadiolaisliikkeet, joissa asioista voidaan vaatia vaikenemaan karkoituksen uhalla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Onneksi ei sentään kivittänyt tai lyhentänyt päänmitalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #31

Eikä tervaa ja hyöheniä. Joka tapauksessa mielestäni kyseessä on vakava asia. Puolueen tunnin työ ja siihen päälle yksi pullakahvipalaveri vei yhden miehen elannon. Näin jos asiat oikeisiin mittasuhteisiin laitetaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tämä on itse asiassa vain pintaraapaisu. Suomessa vallitsee sentään aika hyvä sananvapaus, ja toimittajilla on useimmiten mahdollisuus tehdä työtään.

Poliittisten puolueiden kytkökset ovat vielä verrattain keveitä. Riittää, kun kääntää katseen muualle Eurooppaan. Yksityiset yritykset, kuten nyt vaikkapa vakuutusyhtiöt ja pankit, ovat paljon tarkempia julkisuuskuvastaan. Irtisanomiset työstä ovat sieltä lievimmästä päästä toimittajien arjessa.

On siksi hyvä, että tästä nousi meteliä siinä määrin, että kaikki voivat kysellä, halutaanko säilyttää journalistisen vapauden Suomessa vaiko eikö haluta?

Poliittisten puolueiden sanoma on totta kai vinossa kuin humalainen viikonlopun nakkikioskijonossa, mutta tilannetta tasoittaa kummasti se, jos seuraa useamman puolueen uutisointia. Silloin se vinous suoristuu.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Samaa mieltä. Täytyy nähdä paljon vaivaa, että pääsee jutun juureen käsiksi. Toivon kuitenkin vilpittömästi, että kokenut toimittaja saisi oikeutta asialleen.

Saksassa nuo kytkökset ovat jo melkomoiset, ja Yhdysvalloissa voidaan puhua jo varsinaisesta mediamonopolista, kun vyyhtiä edes vähän vilkaisee.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toimittajan työ on myös haastavaa kuluttajien luomien paineiden alla. Asiapohjaisia artikkeleita on vaikeampi tuoda esiin, sillä "tässä on bikinimuoti rannalla - katso kuvat" -tyylinen sisältö vetoaa enemmän.

Tavallaan se on kuitenkin hyvä asia. Se kertoo myös siitä, ettei sellaisen kansakunnan asiat voi kaikki olla poskellaan. Muutoinhan voisi olettaa, että kansa haluaa tietää, miksi ruokapöytä on tyhjä bikinimuodin viimeisimpien käänteiden sijaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #5

Sehän se suurin ongelma on, kun oikeat toimittajat joutuvat kilpailemaan samoilla klikkimarkkinoilla (minunkin kaltaisteni) turbiiniasentajien, merkonomien ja kampaajien kanssa, mutta se on nykypäivää, johon lehtitalojen ja toimittajien tulee vain sopeutua.

Esimerkiksi Helsingin Sanomat on usein valitellut siitä, että lehden julkaisemisesta on tullut kaiken aikaa vähemmän kannattavaa, mutta minun mielestäni lehti voi syyttää osaksi siitä myös itseään. Minäkin olin jossain vaiheessa tilaaja (ja nuorempana jopa kehuin kuinka hienoa se on, että meillä on Helsingin Sanomien kaltainen lehti), mutta sittemmin lehden taso alkoi vain laskemaan kaiken aikaa, ja artikkeleista tuli yhä enemmän poliittisesti latautuneita ja asenteellisempia. Ei sellaista viitsi kukaan lukea. Maksettua propagandaa.

On totta, että tänä päivänä parhaimmat klikkaukset irtoaa sillä, kun kirjoittaa, että "BB-Pamela rannalla - katso tissit", mutta samaan aikaan myös amatöörijournalismin, tutkivan journalismin ja muutenkin verkkojulkaisen taso on noussut kohisten, ja tietyt vahvat julkaisijat ovat silti pitäneet tänä median murroskautenakin pintansa.

Yksi asiapohjainen suosikkilehteni on aina ollut Suomen Kuvalehti, jota voi edelleenkin kehua kohtalaisen objektiiviseksi ja puolueettomaksi julkaisuksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #8

SK:n ohella Kanavaakin lukee ennemmin kuin turpaansa ottaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #28

Tuohon Kanavaan en ole törmännyt, mutta täytyypä laittaa korvan taakse.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #5

Kyllähän Henri tietänet että median omistaa aina joku..Kun katsot omistus-ja muut "elimet" taustalta,huomaat kyllä mistä siellä naruista vedellään.
Poliitikot ovat AINA puuttuneet median tekemisiin,ja siihen mitä julkaistaan ,mitä ei.Kansaa ohjataan oikeaan suuntaan,juurikin median avustuksella es.kaikki gallupit ynm.mielipide vaikuttaminen.

Bigbrothersit ja muut rantatyttökisailut,poliitikot julkkisten kera skapaamassa milloin mistäkin jne.ala arvoinen ohjelma,on tarkoituksellista suomen kansan tyhmistämistä.Kyse ei ole siitä etteikö ihmiset haluaisi oikeata tietoa.Sitä ei vaan heru,on itse haettava.

Puolustus on tietysti se,että se mikä jätetään kertomatta ei ole valehtelua,eikä tiedon pimittämistä voi siten siksi nimittää.

Muistanet poliitikon joka omisti tv asemat jne.Vankka oli kansan kannatus..kun ei muusta tiedä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #20

Tuohon voin sanoa vain sen, että tyhmentäjän roolissa ovat kansalaiset itse. Asikainen itse nosti esimerkiksi Suomen Kuvalehden tähän. Kummalla valtakunnallisella lehdellä lienee suurempi levikki: Seiskaalla vai SK:lla?

Entä iltapulut?

En itse juurikaan osaa sanoa, koska olen tavallaan mukana bisneksessä, ja kirjoittelen bikiniuutisia tyyliin:

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/economist-euroa...

Poliittinen vinouma kannattaa pitää mielessä, mutta tosiasiat ovat tosiasioita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Vaalien jälkeen tullaan varmaan puuttumaan tähän Puheenvuoro-palstaankin. Meillä on vielä noin puoli vuotta aikaa kirjoitella tänne. Käyttäkäämme se aika hyvin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Aika radikaali näkemys, Mikko.

En itse oikein usko tuohon. Minusta Niklas Herlin on aika hyvä jätkä, eikä minulla ole koskaan Huuskonkaan kanssa ongelmia ollut (ja tästä lausunnosta ei edes maksettu!).

Muistaa vain asialliset käytöstavat ja kritiikin perusteleminen, niin niillä luulisi pääsevän jo aika pitkälle.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Niklaksen tapauksessa porvarin hillitty charmi ja oikeutettu asema taustan (kutsutaan vaikkapa sitä herlinimäisyydeksi) kanssa velvoittaa toleranssiin ja avarakatseisuuteen vähän kuin aatelilla ennevanhaan. Eikä se älyllisyyskään mikään haittatekijä ole kun antaa kaikkien kukkien kukkia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllähän asiasta on jokunen avaus tännekin jo tehty. Täysin aiheesta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Huomasin juuri itsekkin, Pekka.

Olin vain muutaman päivän mediapimennossa, niin en ollut ehtinyt kiinnittää tähän huomiota. Tekstin naputtelin bussimatkallani kotiin.

Tärkeintä kuitenkin mielestäni on, että tapaus saa sen ansaitsemansa huomion.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Totuuden puhujalla ei yösijaa Sipilän Suomessa, vai miten tuo menee?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Niinkin sen voisi tulkita, kun ei miehen omia sanoja saa tekstimuotoon ilman seurauksia laittaa.

Sipilä on saanut heilua mediassa jo aika pitkään ilman, että mieheen olisi nalleja napsahdellut. Tästä se sitten lähtee - vaalitaistelut ja mediamölläkät.

Ihan hyvä, että tuo julkinen sektori nyt kuitenkin nousee keskustelujen ja vaalien yhdeksi tärkeimmäksi aiheeksi, mutta toivoisin kuitenkin, että puhuttaisiin enemmän siitä ylemmästä johtoportaasta ja keskijohtoportaasta (jossa ne palkkioviratkin sijaitsevat), eikä sekotettaisi pienellä palkalla työtä tekeviä ihmisiä tähän.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos taas hyvästä blogista Martti. Melkoista tutkivaa journalismia sieltä harrastat.

Täytyy sanoa, että kovat odotukset on ollut minulla tuon Sipilän suhteen. Kenties vaikka Suomen suunnan muuttajana, mutta jos nämä paikkansa pitää, niin ei voi taas kaiketi kovin suuria odotella. Mistä ihmeestä tähän maahan löytyisi suoraselkäisiä valtiomiehiä, jotka pyyteettömästi ajaisivat Suomen kansan etua?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos kommentista, Kari.

Sipilästä poliitikkona pidän siinä mielessä, että miehellä on tarpeeksi katetta pankkitilillään. Politiikkaa ei siinä vaiheessa tehdä enää rahan tähden, vaan puhtaasti intohimosta ja halusta muuttaa Suomesa.

Tunnen myös Sipilän entisiä työntekijöitä, jotka sanoivat, että kun pitkää päivää painettiin, niin Sipilä painoi siellä sorvin ääressä niin kuin muutkin.

Keskustaa tosin en aivan helposti lähtisi äänestämään. Sen verran oli suhmurointia muutaman edeltävän hallituskauden ajan mm. Talvivaaran suhteen, että nielemistä riittää. Ainakin niin kauan kun Pekkariset ja muut ovat vielä mukana kuvioissa.

Politiikan saralla taitaa olla ongelmana se, että vääräselkäisyys on niin syvällä puolueiden rakenteisssa, että vaikka sinne selkä suorana ja ryhdikkäästi kävelisikin, niin kyllä ne muut sen selän sinulta vielä katkaisevat. Tekevät kaltaisensa.

Salaa toivon, että olen väärässä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Meinaat, että pitäisi vaihtaa koko vanha orkesteri ja valita uusi soittokunta. Loppuisi se selän katkominen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Sitä mieltä minä vähän olen, vaikka utopiaahan se on. Liikaa verkostoja, liikaa ystäviä, liikaa lunastamattomia palveluksia. Se ei ole hyväksi valtiolle.

Nyt on kuitenkin mentävä näillä pelimerkeillä mitä meillä on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Viittaatko ehkä mahdollisesti Lehtimiesten Annamaija Katajaan, joka keksi sen legendaarisen "Haistakaa huilu koko torvisoittokunta"?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eikä se aina välttämättä ole edes siitä kiinni, että haluttaisiin uunottaa kansaa tai vetää Suomea ojan vartta pitkin, vaan enemmänkin siitä, että yritetään miellyttää kaikkia, ja lopulta sotkeudutaan sellaisiin lankoihin, että sieltä ei ilman vahinkoa ulos rypistellä.

Sitten tehdään huonoja valintoja balanssin nimessä. Kerta toisensa perään.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Totta tuokin Martti. Kuitenkin tuntuu, että miten ihmeessä tämänkaltaisen hyvinvointivaltion on pystynyt saamaan näin polvilleen parissa vuosikymmenessä. Hallitukset vaihtuneet. mutta politiikka ei.

Mitä puolueisiin tulee, niin ei tässä osaa äänestää enää yhtään mitään mahdollista eduskuntaan nousevaa puoluetta. Joka puolue suhmuroinut ja sekoillut aivan saman lailla. Sulle, mulle, sulle mulle, sulle mulle ja niin edelleen. Tässä jamassa siis ollaan ja ei ole kovin lupaavia vaihtoehtoja tosiaan ole.

Pitänee perustaa Suomi puolue ja äänestää itse ainoana ehdokkaana sitä ihan vain yksityisen kansalaisen protesti äänenä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #21

Jos hiljaiset äänestästäjät saataisiin jossain vaiheessa aktivoitua, niin saattaisi syntyä uudenlainen Suomi. Se, että millainen siitä sitten tulisi, onkin jo toinen kysymys. Joka tapauksessa tämän hetkinen linja, joka on jatkunut jo yli vuosikymmenen ajan, on pakko saada muuttumaan, koska muuten ei ole enää kohta Suomea mitä pelastaa.

Näen jo lähes sieluni silmin, kun muutaman vuosikymmenen päästä virolaiset tulevat Suomeen ryyppäämään, koska on niin halpaa ja rahalla saa mitä vaan. Suomalaiset lähtevät raksaduuniin lahden toiselle puolelle.

Ei, poliittisen linjauksemme on pakko muuttua seuraavissa vaaleissa!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #25

Näen asian pilkulleen samoin. Seuraavat vaalit ovat Suomen kansalle yhdet tärkeimmistä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #25

Asikainen, arabikevätkään ei toteutunut aluksi Egyptissä vuosiin. "Diktatuuri" oli ollut samalla asteella vuosia. Mutta kun tuli markkinahäiriö ruuan raaka-ainehintoihin (kirjoita sähköpostia, jos haluat tietää lisää, lähteensä esim. Stratfor) niin nälkä se vallankumoukseen ajoi.

Mikäli sama tilanne on odotettavissa Suomeen, niin Suomessa mennään pakki päällä 5-10 vuotta, kunnes mitän ei ole, ja sitten halutaan muutosta (ja nukkuvatkin äänesätävät nälissään).

Kuten tohtori Hankamäki minulle haastattelussa sanoi: pöty loppuu yleensä yhtä aikaa poliitikkojen puheista ja kansalaisten ruokapöydistä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Katainen ja Eerola.

2.9.2010 16.33
Sasi: Eerolan tapaus ei kuulu hallintoneuvostolle

KU

Yleisradion hallintoneuvosto ei käsittele Moskovan avustajan, toimittaja Antero Eerolan työsuhteen päättymistä. Hallintoneuvoston jäsenet voivat kuitenkin pyytää Ylen toimitusjohtajaa selostamaan asiaa.

Asia ei kuulu hallintoneuvostolle, sanoi hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi Verkkoapilalle.

Yleisradiossa henkilöstöpolitiikan linjat vetää Ylen hallitus ja henkilökunnan palkkaus on toimivan johdon asia.

Kansanedustajista koostuva Ylen hallintoneuvosto on koolla ensi tiistaina.

– Ei ole mitään estettä pyytää toimitusjohtajaa selvittämään asiaa, mutta se ei sinänsä kuulu hallintoneuvostolle. Hallintoneuvosto ei voi asiassa ohjeistaa toimivaa johtoa, Sasi sanoo.

» Journalistiliitto: Eerolan tapaus ”haisee” 2.9.2010 16.01
» SDP:n Viitanen selvityttäisi Eerolan potkut 2.9.2010 13.20
» Yle varoitti Eerolaa: Kataisen esikunta käynyt kuumana 2.9.2010 11.38

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvin samankaltainen tapaus, Ilona. Ja vieläpä verovaroin maksetun median palveluksessa.

Tällaista röyhkeyttä ei kyllä tulisi suodattaa modernissa Suomessa, sillä kun toimittaja joutuu paitsioon, niin siitä voi helpostikin tulla pysyvää, jonka jälkeen edessä on vain uran vaihto.

Päättäjille tulisi suoraan lyödä luu kurkkuun, ja laittaa lisää tulta pesään, jos yrittävät tulla jälkikäteen puheitaan vääristelemään tai toimituksia kovistelemaan. Jos edes omat eivät suojaa toistensa selustaa, niin miten objektiivista tietoa voidaan koskaan välittää, jos toimittajien pitää pelätä loukkaavansa poliitikkoja. Miten kukaan voi tehdä työtään, jos joutuu kaiken aikaa pelkäämään, että menettää työpaikkansa.

Vallan vahtikoiraksi sanovat, mutta sylipuudeleitahan noista on tulossa.

http://www.anteroeerola.fi/?page_id=62

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Koska kenttäoikeuden päätös on näköjään nyt annettu korralaation perusteella, minun on pakko esittää eriävä mielipiteeni. Mikään esitetty tosiasia ei osoita, että Sipilä (tai edes Nevamäki) olisi vaatinut Kuittisen työsuhteen lopettamista. Tekstin korjaamista taas voi pyytää, jopa siinäkin tapauksessa, että on tullut haastattelussa antaneeksi virheellistä tietoa. Jopa omiakin virheitä saa korjata.

Siitä huolimatta tietenkin kuulisin mieluusti, että Sipilä tältä osin sanoutuisi jyrkästi irti kaikesta sellaisesta, missä puututaan epäasiallisesti esimerkiksi tiedotusvälineiden itsenäisyyteen. Ihan vain sen vuoksi, että kenellekään ei jäisi epäselväksi, miten ei pidä toimia. Jos se olisi poikkeavaa Keskustan aiempaan toimintakulttuuriin, niin sehän on pelkästään hyvä asia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tottakai saa olla eri mieltä. Mitä keskustelua se muuten olisi?

Olet oikeassa osittain, mutta sen sijaan Sipilä on aikalailla vaiennut koko asiasta. Kataisen tyyppistä, notkean modernia politiikkaa ja median hallitsemistaitoja, uskon. Kansalaisten mielestähänä tämä asia katoaa viimeistään kuluvan viikona, ja sitten on kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Ei se missään vaiheessa korjaamisesta ole ollut kiinni, vaan arvovallasta. Jos päätoimittaja on halunnut korjata tekstin, niin en epäile hetkeäkään etteikö Kuittiselta olisi siihen myöntymys herunut. Lisätä sana 'suhteellinen' sinne väliin.

Todennäköisesti tämä vain haluttiin saada näyttämään alunalkajaan siltä, että toimittaja olisi tehnyt virheen kirjoittaessaan, eikä puoluepomo puheissaan. Sipilälle naurettiin, ja se voi sattua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sehän minua tuossa kiusaakin. Koska hommassa ei ole mitään järkeä.

Sipilän vahvuudethan ovat sellaisia, että ne kestäisivät ihan hyvin erehtymisen. Sehän on inhimillinen ominaisuus. Erehtymättömyys taas ei ole. Nauruakin pitää sietää vaikka se joskus voi hieman kaivertaa.

En jaksa edes uskoa niin suureen salaliittoon ja salamannopeaan tilaisuuden hyväksikäyttöön, että Yrittäjien kokoomuslaiset vallankäyttäjät olisivat oivaltaneet tilaisuuden tahrata Sipilän mainetta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #40

En minäkään, sillä sellaista älyä ei ole suomalaisessa politiikassa aikaisemmin tullut vastaan, vaikka suteilua on joskus nähtykkin.

Niin nokkelia ja vikkeliä ne eivät sentään ole.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onpas meillä mahtava mies oppositiojohtajana, kun pystyy tuosta vain järjestämään potkut toimittajalle (vaikka en kyllä oikein ymmärrä mikä siinä jutussa oli sellaista että potkut piti antaa). Kyllä varmaan nyt pääministeri Stubb ja oppositiojohtaja Soini ovat kateudesta soikeina.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olipas mahtavan sarkastinen (ja naiivi) kommentti. Kuten "Katainen-Eerola-konfliktikin" osoittaa, niin kyseessä ei suinkaan ollut ennakkotapaus.

Ja jos luit tekstin, niin tiedät, että tässä tapauksessa epäillään työnantajan ylireagointia puoluetoimiston painostukseen.

Oletko aikuisten oikeasti sitä mieltä, että Suomen suurpuolueiden valta ei ulottuisi puoluetoimistojen ja eduskuntasalin ulkopuolelle?

Puoluetoimistohan myönsi ottaneensa yhteyttä Yrittäjä-median johtoportaaseen.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Eikös siellä Yrittäjien toimistossa istu aika merkittävällä pallilla myös Matti Vanhasen (kepu) velipoika Rauno?

Silti tietysti tuntuu aika uskomattomalta, jos potkujen peruste olisi mainitsemasi haastattelu?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Eikös se Arvo Salo-vainaa kirjoittanut jossakin näytelmässä, että "Jumalauta näillä lakeuksilla ei pilkata Sipilää".

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tähtäät nyt aivan väärää hevosta. En oikein usko että Sipilän suunnalta on mitään erottamisvaateita toimittajalle tullut. Nevamäki myös selkeästi sen kiistää enkä näe mitään syytä miksi näin ei olisi, kun kuitenkin mainitaan että keskustelua on sanamuodoista käyty mille on ilmeisesti ollut myös perusteita.

Suomen Yrittäjille voit sen sijaan palautetta laittaa. Siellä on vissiin itsesensuuri pistetty aika tiukalle. Muun median reaktio näyttää siltä että nyt koitetaan taas uutta olematonta lautakasaa luoda tyhjästä. Mites jos pysyttäisiin asiakysymyksissä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset