Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Mainostajat kärkkyvät Uuden Suomen bloggaajia

  • Mainostajat kärkkyvät Uuden Suomen bloggaajia

Viikko sitten sain jälleen yhden sähköpostin verkkomainonnan ammattilaiselta. Tämä oli jo kuudes kerta, kun minua lähestyttiin varovasti verkkomarkkinoijien toimesta.

Erään yrityksen verkkomaininnasta vastaava taho halusi tietää, että olisinko minä innokas julkaisemaan hänen työnantajansa laatiman kirjoituksen blogissani. Kirjoitus olisi sisältänyt myös linkin yhtiön verkkosivuille.

Uskon, että en ole ainoa jota on lähestytty, ja siksi halusinki muistuttaa teitä kaikkia säännöistä, joiden mukaan Puheenvuoron maksuttomat blogit on tarkoitettu ennen kaikkea yksilöille, ei yhteisöille ja organisaatioille.  Blogin sääntöihin voitte tutustua täällä.

Toivon myös, että te ymmärrätte mahdolliset riskit, jotka te suostutte ottamaan, mikäli te suostutte mainostajien vetonaulaksi ja mannekiiniksi.

Sähköpostissa ei tule varsinaisesti ilmi millainen kirjoitus olisi ollut luonteeltaan. Selväksi kävi kuitenki se, että minä en olisi itse päässyt vaikuttamaan tekstin sisältöön. Lähtökohtana tämä on huolestuttava, sillä vaikka me bloggaajat emme olekaan tilivelvollisia kenellekään, eikä meitä sido mitkään tietyt eettiset säädökset, niin myös meillä on ikioma lukijankuntamme.

Vaikka minä tarvitsisinkin kipeästi töitä, niin olen tästä huolimatta torjunut jokaisen tähän asti tulleen tarjouksen kohteliaasti. Minun tekstini ovat aina olleet, ja tulevat myös tulevaisuudessa olemaan, minun itse kirjoittamiani.


Ystävällisin terveisin

Martti Asikainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On minullekin tullut, mutta vaikutti omasta mielestäni täysin bluffilta koko juttu, nenäni sanoi ettei kyse ollut mainoskumppanuudesta vaan ihan puhtaasti jostain sumutusyrityksestä. En lähtisi edes huvikseni vastaamaan noihin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllä nuo ovat tulleet aivan oikeilta verkkomarkkinointi-yrityksiltä. Muusta minä en sitten tiedä, koska en tarkemmin ole perehtynyt.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

:D haha miksen minä vaan saa tälläisiä. Ehkä ajattelevat että olisin nihkeänä. Mut hei, opiskelijalle toki kelpaisi raha varsinkin siitä mitä tykkään tehdä eli kirjoittaa. Oman rajani kuitenkin vetäisin siihen, että ilmoittaisin selkeästi kirjoituksen olevan sponsoroitu.(Näin toimii bloggaajat yleisesti.) Niin ja tietenkään en julkaisisi jonkun muun kirjoittamaa tekstiä muka omanani.

Tosin voi olla että ylipäätään US:n säännöt kieltävät rahan tekemisen blogeillaan heidän sivustollaan.
Mut hei jos joku haluaa mut bloggaamaan sivustolleen maksua vastaan niin im in.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Käsittääkseni US:n säännöt tämän nimenomaan kieltävät, ja tottakai mainonta on ymmärrettävää tänä päivänä blogimaailmassa. Siitä on tullut osa sitä, ja se on tullut jäädäkseen, mutta samaan aikaan pohdin, että usarissa mainoskirjoitusten julkaiseminen olisi sitä aivan vihonviimeistä hommaa.

Oletko koskaan miettinyt, että alkaisit kirjoittamaan joihinkin lehtiin?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Sitä tosin tekee monetkin, että ne julkaisee myös täällä jonkun kirjoituksen mikä on julkaistu ekaksi jossain toisella saitilla, ja minne kirjoittamisesta hän on saanut rahaa. Mm. Laasanen joka kirjoittaa myös terve.fi-saitille. (http://www.terve.fi/blogit/henry-laasanen) En tiedä miten US säännöt suhtautuvat tälläiseen.

Kai se on sikäli ihan ok, koska tässähän perjaatteessa "häviävänä" osapuolena on se, joka on maksanut tekstinsä julkaisusta heidän sivullaan, jos sitä voi lukea myös muualla.

Niin no olen miettinyt mutta en tiedä ihan miten se toimii kun en ole palkkalistoilla. Ehkä voin kirjoittaa jotain ja yrittää tarjota sitä lehdille.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Aloittelevan kirjoittajan tulee lähettää kokonaisia juttuja lehdille, josta ne sitten valikoivat. Kun on mainetta ja mammonaa (sekä urheiluauto), niin voi aloittaa pelkkien juttuideoiden lähettämisen toimituksiin, ja tiedustella sen kautta kiinnostusta.

Toisaalta en näistä asioista niin tiedä kun hyvin vähän, koska ne ovat kohtalaisen kaukana omasta ammattialastani kone- ja turbiiniasentajana.

T Piepponen

Ehdottomasti kannattaa lähteä hirmu innolla kaikkeen mitä sähöpostiin kolahtaa.

Varsinkin jos siellä luvataan rahaa, niin kannattaa heti soittaa puolen suvun tilinumerot valmiiksi, sillä ilman muuta sieltä nyt vähintään afrikan tähtiä(niitä timantteja) sataa postilaatikkoon kun luottaa vain lujasti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Nämä eivät olleet Kamerunin Kallelta, vaan oikeilta ihmisiltä.

Esimerkiksi sähköpostikuva, joka blogista löytyy, tuli eräältä kohtalaisen tunnetulta mainostoimistolta. Alla oli nimi ja yhteystiedot.

T Piepponen

Siksihän suosittelenkin olemaan hyväuskoinen, jos haluaa olla hyväuskoinen ja kaikkien kaveri.

Itse kannatan nollatoleranssia kaikkien rahan kyselijöiden/myyjien/mainostajia/kaikkien kavereiden jne. osin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #8

Se on kohtalaisen turvallinen lähtökohta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kysy rohkeasti, että monellako miljoonalla eurolla (verojen yms jälkeen) ovat ajatelleet lobata kauttasi? :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Veikkaan, että kyse on 20 eurosta, tai jostain muusta mitättömyydestä. Lähinnä kirjoitin tekstin siksi, että epäilemättä moni tuostakin summasta olisi kiinnostunut (uskotellen samalla itselleen, että tuosta se ura urkenee), menettäen samalla niin kasvonsa kuin oikeutensa blogialustallekin. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tällaisia tuppas aikoinaan tulemaan, mut ei kiinnostanut. Laitoin kyselyn Usarillekin, et mitä nää oikeen on? No täyttä skeidaa!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Martti, mikä se tunnettu mainostoimisto on?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset