Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Venäläisdiplomaatti uskoo Suomen ja Venäjän yhdistymiseen

  • Venäjän etuuspiirit
    Venäjän etuuspiirit

Tänään uutisotsikoihin nousi Euroopan neuvostossa työskentelevä Venäjän edustaja Roman Kokorev. Kokorevin kerrotaan rehvastelleen Facebookissa sillä, kuinka Krimin alue olisi vasta alkua. Hänen mukaansa seuraava askel tulee olemaan Moldova ja koko Ukraina. Tämän jälkeen kaikki muutkin Neuvostoliiton alueet tulevat palaamaan Venäjän hellään ja ymmärtäiseen huomaan. "Venäjä yhdistyy ja keskittyy, kuten aina ennenkin", Kokorev toteaa ylevästi.

Kokorevin mukaan Venäjän henkinen ja sotilaallinen voima nousee uudelleen kaikessa mahtavuudessaan, jonka seurauksena Venäjälle palautuvat niin Alaska, Baltia, Puola kuin Suomikin, sillä kaikki nämä ovat venäläisiä alueita – osa Venäjää.

Alunperin keskustelu käytiin ukranainalaisen opiskelijan Polina Hodorohin kanssa, joka julkaisi keskustelun sisällön, pyytäen samalla ihmisiä jakamaan tätä eteenpäin. Luonnollisestikin sosiaalinen media on vastannut kutsuun, jonka myötä kirjoitukset levisivät kuin kulovalkea ympäri maailmaa. Kysymyksiä herättävät kommentit ovat huomioitu varsinkin Ukrainan ja Venäjän mediassa.

Luonnollisestikin Kokorov on ottanut nokkiinsa saamastaan huomiosta ja neuvonut ukranailaistyttöstä naisena pesemään miesten sukkia ja levittämään jalkojaan politiikan pohtimisen sijaan.

Venäjän hallinto ei ole antanut virallista tiedotusta edustajansa kommenteihin, mutta varmasti sellainen tulee lähipäivinä. Uskon, että Venäjän hallinto tulee kiistämään Kokorevin olevan heidän palkkalistoillaan, sillä hänen lausuntonsa olisivat omiaan kärjistämään suurvaltojen väillä vallinnutta kireää ilmapiiriä.

Puolustusvoimien komentajana aiemmin toiminut Gustav Hägglund on ehtinyt kommentoimaan kohua tuoreeltaan ja sanonut, ettei hän pidä Krimin irrottamista Venäjälle Putinin "maailmanvalloituksen" käynnistyslaukauksena. "Oli ennustettavissa, että jos joku konfikti syntyy, se syntyy Ukrainassa. Suomella ei ole Ukrainan kanssa mitään tekemistä. Ei ne tänne uskalla tulla, kun ne tietää, että täällä tulee turpiin!", hän naurahtaa Ylelle.

 

- Miltäpä teistä kuulostaisi, jos saksalaisdiplomaatti pohtisi sitä, kuinka Puola tulee varmasti ”liittymään” uudestaan Saksaan, jonka henkinen ja sotilaallinen voima tulee kasvamaan?

- Riitäisikö leikkimielinen ymmärryksenne?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tämä varmasti tuo keskusteluun uutta tuulta, jota natokannattajat pyrkivät käyttämään vipuvartenaan. Varsinainen diplomaatti tämä Kokorev.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos on diplomaatti:

Suomesta ja Baltiasta haaveillut ”venäläisdiplomaatti” poisti tietojaan

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886674190...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

"Kokorevin kommentit ovat olleet niin suorasukaisia, että uutiset ovat herättäneet kysymyksiä siitä, onko Kokorev edes Euroopan neuvostossa töissä vai ei. Tiettävästi näin kuitenkin on. Venäjä ei ole antanut virallista vastausta kirjoitukseen." - Iltasanomat

Jukka Laine

Suomikaan ei halua muiden pienten rajanaapuriensa kanssa Venäjän ja EU:n viisumivapautta, vapaakauppaa tms. edistyksellistä. EU:ssa me patoamme rajaa kiinni ilman maamiinoja aina kun mahdollista. Miksi me teemme niin.
Syy on ilmeinen.

Martti Kauppila

Mitään vipuvarsia ei tarvitse käyttää. Asia on selvä kuin pläkki. Vain NATO on riittävä vastavoima Venäjälle. Mikään muu ei estä Venäjän interventiota Suomeen.

Jukka Laine

Suomalaisten politiikkojen kannanotoista löytyy kyllä yhtä makeaa. Siinä menisikin hallituksen aika kun alkaisi Eduskunnan kaikkien edustajien kannanottoja selvitellä. Ja ne ovat usein ihan julkisia. Putinin mielenterveydestäkin keskustellaan. Miltä kuulostaisi jos Merkeliä verrattaisiin Hitleriin. Tai hulluksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tottahan se kyllä on, mutta olen itse silti sitä mieltä, että varsinkin diplomaattisissa tehtävissä tulisi miettiä sitä, että minkälaisia mielipiteitä sitä oikeastaan laukoo.

Samahan se kyllä pätee valtiollisiin edustustehtäviinkin.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomi on varmasti innoissaan asiasta. Liittykäämme kauniiseen lauluun.

http://www.riemurasia.net/rasiatube/view.php?id=61250

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Meinatko, että nyt rallatellaan ja lauletaan. Odotetaan, että Putin ilmoittaa suomalaisten kohtelevan kaltoin 40 000 venäläistä Suomessa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#7
Ei sillä ole väliä hyvin vai huonosti. Rautaa rajalle tai turpa kiinni.

Viimeinen lause oli Kekkoselta. Pitää toimia ajassa ja paikassa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Suomen olisi oikeasti nyt tärkeää natokeskustelun sijaan lopettaa tuo silmien pyöritteleminen ja avata kunnolliset keskustelukanavat tuonne Itärajan tuollepuolen. Kysyä, että mitä hemmettiä siellä nyt oikein on meneillään?

Tässä mennään nyt ojasta allikkoon, kun kaikki ulkopolitiikka hoidetaan EU:n kautta. Olemme me ennenkin pystyneet itse keskustelemaan venäläisten kanssa. Ilman Euroopan unionia ja muita välikäsiä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #15

Kahdenkeskiset keskustelut silloin päättyivät Suomen kannalta hieman ikävästi. Toisaalta eipä Puolaakaan auttanut Englannin ja Ranskan turvatakuut kahden veijarin jakaessa Eurooppaa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

"Tämän jälkeen kaikki muutkin Neuvostoliiton alueet tulevat palaamaan Venäjän hellään ja ymmärtäiseen huomaan." Missä ihmeen persreiässä nämä tälläisiä lausuntoja antavat tyypit asuvat?! Maapallo on yksi, ihminen siinä on, only vain ihminen. On vain ihminen, ja lopulta ykseys, vaikka sitten ihan yksin, niin se on ;D

Markus Toivonen

Krim on lähiaikoina aina kuulunut venäjälle tai ollut autonominen. Mitä nyt yksi ukrainalainen Nikita sen vahingossa lahjoitti ukrainalle.

NATO olisi napannut krimin ja sevastopolin tukikohdan, Putin tajusi tämän ja esti tilanteen ettei jenkkien sotahullut olisi tulleet häärimään naapuriin.

Mitä ukrainalaiset ja länsimaat oikein meuhkaavat. Krimillä on venäläisiä ja sitten vähän venäjämielisiä. Ei se ole koskaan ollut oikeasti Ukrainan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset