Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kokeilisit Jumalaa, herra Darwin?

Jos löytäisin Raamatusta sivun, jolla lukisi, että kaksi plus kaksi on yhtäkuin viisi, minä en kyseenalaistaisi sitä mitä minä luen, vaan minä uskoisin. Minä hyväksyisin sen, että se on totta, jonka jälkeen minä tekisin parhaani, että ymmärtäisin miksi asia on näin”.

Näillä sanoilla pastori Peter RaLuffa aloittaa HBO:n tuottaman dokumentinQuestioning Darwin”, joka keskittyy kreationistien näkemyksiin kreationismista. Minun mielestäni ensimmäiset sanat kertovat paljon tästä suuntauksesta, jossa mikään ei ole kyseenalaistettavissa, eikä omia harmaita aivosoluja tarvitse edes yrittää kuormittaa. Ei lienekään siis salaisuus, että juuri tämä estää rationaalisen ja hedelmällisen vuoropuhelun eri teorioiden kannattajien välillä. Kärjistäminen ja täydellinen sokeus tiedettä kohtaan on aina ruma yhdistelmä

Minä haluaisin rohkaista teitä kaikkia epäilijöitä, ja ennen kaikkea herra Charles Darwinia kokeilemaan edes Jumalaa, toteaa Ohiosta kotoisin oleva Angel Dague.

Dague on 132 vuotta myöhässä, sillä herra Darwin on löytänyt levon mullan alta jo kauan sitten, vaikka hänen perintönsä elääkin. Toisaalta yliopiston käyneeltä Daguelta olisi odottanut edes sen verran yleissivistystä tuon kaiken hurmoksen keskellä, että hän olisi tämän tiennyt.

Erityistä huomiota dokumentissa sai näkemys siitä, että jostain olisi vönkinyt pieniä eliöitä, jotka olisivat muuttuneet apinoiksi ja siitä ihmisiksi. Se on kreationistien mukaan hullu ajatus ja he kokevat, että on alentavaa ja luonnon vastaista edes väittää, että ihminen olisi eläin kuten koirat, kissat, elefantit tai vaikkapa apinat, sillä ihminen on luotu Jumalan omaksi kuvaksi. "Väitättekö te, että Jumala on eläin?", kysyy tohtori Charles Bonner murahtaen.

Väitättekö te, että Jumala on olemassa?, minä haluasin kysyä häneltä samaan tapaan.

Jokin aika sitten julkaistun National Science Foundationin kyselyn mukaan vain 60% yhdysvaltalaisista tiesi alkuräjähdyksestä ja että yli neljäsosa ei tiennyt Maan kiertävän Aurinkoa. Kysymykset oli aseteltu niin, että vastaukseksi riitti pelkkä kyllä tai ei. Pelottavaa laulua laulaa myös vuonna 2012 julkaistu tilasto, jonka mukaan jopa 46 % yhdysvaltalaisista uskoi luomisuskoon ja sen kertomuksiin.

Olenko ainoa joka on huolissaan siitä, että nämä ihmiset pitävät yllä "maailman tasapainoa?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset