Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Henri hyvä,

sinä olet käsittänyt kaiken aivan väärin. Vaikka moni niin sanoo, ei kaikki julkisuus ole hyvää julkisuutta. En ymmärrä sinun asennettasi. Kuinka sinä voit omalla naamallasi olla niin polleaa kukkoa tunkiolla, kun sinun omatkin tupakkasi ovat valtion maksamia.

Sinun aikaisempi yrityksesi Pixolane Oy ei koskaan saanut sen kehittelemää Rust buccaneers- peliä aikaiseksi, vaikka tukea yrityksesi ehti imeä hurjat 300 000 euroa ja siihen päälle yksittäisiltä sijoittajilta ja Oulun seudun hyvinvointirahastolta saadut varat. On totta, että myös sinä saat epäonnistua, mutta tavanomaisesti epäonnistumisen kautta ihminen oppii – jos ei muuta niin nöyryyttä.  Kuinka menee Pixolanella Oy:llä ja Rust buccaneersilla nykyään, eikö se ole enää kuuma aihe?

Entä kuinka menee sinulla, Henri?

Tiedän kyllä, että maalaispyrkyrinä se vaatii paljon kaikenlaista, että pääsee helsinkiläisten kokoomuslaisten hyvävelikerhoon, mutta onko kaikki tuo suunsoittaminen oikeasti tarpeen?

Sanoit minulle joskus, että Pixolane Oy:n raunioilta on noussut useita menestyneitä yrityksiä, joiden liikevaihdot hipovat taivaita. Kannetuista veroista puhumattakaan. Mitä nämä yritykset ovat? Tiedän, että Fingeroosin yrityksen liikevaihto pyörii useissa miljoonissa, mutta sinulla ei ole (sisäpiiritietojen mukaan) sen kanssa mitään tekemistä.

 

En minä pahalla, mutta en niin hyvälläkään.

 

Asikainen Martti

Singapore

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Terävä huomio Jouni. Yritin pitkään vältellä aihetta, mutta Henri alkoi valtaamaan liikaa alaa minun Facebookin etusivulla. Minusta on suorastaan tragikoomista, että Henri on itse sitä mieltä, että Tekesin tuet tulisi lakkauttaa.

Jokainen meistä lankeaa ja nöyryys tulee iän myötä, ovat viisaammat minulle sanoneet.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Vaikutat fiksulta kaverilta ja hyvä, kun puutut virtuaaliminän rakentamiseen kirjoituksellasi. Totuus on usein tarua ihmeellisempää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyseessä taitaapi olla ihan tyypillinen kokoomuslainen yrittäjä - yhteiskunnantukirohmuyrittäjä! Tuet kelpaa itselle ja toisia, vaikkapa omaa syytään työttömksi joutuneita osataan arvostella yhteiskunnan eläteiksi. Kyllä on niin kokoomuslaista, että....

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Eiköhän tuo ole enemmänkin persoonallisuus- kuin puoluepoliittinen piirre.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Samaa mieltä, mutta Uudessa Suomessa yleistäminen on varsin.. noh, yleistä. Minun omasta mielestäni IT-ala on alkanut Suomessa käymään läpi aivan samanlaista buumia kuin silloin 90-luvulla ja varsinkin Oulusta tulee jännittäviä ideoita liki viikottain. Onkin pelkästään hyvä asia, että siinä on taustalla jonkinlainen puskuri, joka mahdollistaa innovaatiot ja kokeilut. Suomessa ei ikinä pystytä kilpailemaan tuotannon puolella, mutta innovaatioiden suhteen me voidaan olla vahvoilla. Pidänkin täällä alituiseen peukkuja ja mietin, että kyllä se tästä Suomi. Kyllä maa nousee vielä entiseen loistoon.

Singaporessa Suomea pidetään esimerkkimaana ja uutisissa Singaporea vertaillaan piskuiseen pohjolan Suomeen tuon tuostakin. Tämä johtuu lähinnä liki samankokoisesta väkiluvusta ja maiden kehityskaarista.

Kun taas mennään itse aiheeseen, niin Heikkisen kohdalla katson, että tämä on mennyt liiallisiin röyhkeyksiin sanailujen kanssa, vaikka luonnollisestikin jokaisella on oikeus mielipiteeseen. On omituista ja eettisesti varsin arveluttavaa rakentaa poliittista uraa yhteiskunnan vähäosaisten pieksämisellä virtuaalisesti. Varsinkin vastaavanlaisella historialla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

"Varsinkin vastaavanlaisella historialla."

Eikös se kuvaamasi historia pikemminkin lievennä pohjaa paheksunnalle? Miltä tuntuisi, jos Herlin tai Wahlros kirjoittaisi blogin tyyliin "v...tun köyhät, suksikaa kuuseen"?

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #12

Eikös se Nallekin rikastunut alunperin valtion rahoilla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #54

Kyllä. Sieltä se on nallenkin omaisuus suhteiden avulla hankittu, mikäli kirjaan ja mediaan on uskomista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kuten eräässä kirjassa todettiinkin, usein rahamiesten jäljet johtavat samalle sylttytehtaalle, jota kutsutaan valtioksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, tuntuu jotenkin Seppo Leskisen kommentilta. Yleistys, jossa kaikkia kokoomuslaisia yrittäjiä syyllistetään. Kuitenkin juuri yrittäjät puoluekannasta riippumatta pitkälti pyörittävät tätä yhteiskuntaa.

Matias Härkönen

Parasta yrittämisessä on oppiminen. Henrin firmassa ollut osakas ja pelikehittäjä valittiin juuri eilen vuoden pelikehittäjäksi. Hill Climb Racing peliä on ladattu jo yli 100 miljoonaa kertaa ja päivittäin tulee n. 300 000 uutta latausta.

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/toni+fing...

En voi puhua Henrin suulla, mutta ymmärrän hänen kirjoituksiaan erinomaisesti. Nämä kaverit saivat tukea ja epäonnistuivat ensimmäisessä projektissaan. Olisihan sitä tuon jälkeen voinut jäädä masentuneena kotio makaamaan. Näyttäisi siltä, että kävi toisin. Tässä voi olla käsissä seuraava "supercell"!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Matias, olen kuullut ettei Henri ole kovin kovassa huudossa edes entisten osakkaiden silmissä. Silloin kun muut koodasivat, niin Henri (joka ei osaa koodata) vikitteli tyttöjä kauppatorilla kehuskellen olevansa toimitusjohtaja. Sen takia Henri on nyt haukkumassa köyhiä ja muut tekee rahaa.

Kuulopuheet ovat kuitenkin vain kuulopuheita ja kuulisin mielelläni Henrinkin version tarinasta.

Jonas Hellgren

"Silloin kun muut koodasivat, niin Henri (joka ei osaa koodata) vikitteli tyttöjä kauppatorilla kehuskellen olevansa toimitusjohtaja"

Toiset koodaa ja toiset saa. Elämä on kovaa eikä oikeudenmukaista. :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Nyt menee jo pikkasen henkilökohtaisen herjaamisen puolelle melko julkisella foorumilla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Henri Heikkisen kirjoituksissa näkyy tietty uho. Myöskin pettymys.

Jotain sellaista, että hän hakee hyväksyntää itselleen. Aate (kokoomus) ikäänkuin viiteporukkana.

Tässä keskusteluketjussa on tullut uutta tietoa minulle. Onko se oikeaa tietoa, mutta loogista kuitenkin.

Enemmän näkyy, että Heikkisellä on ongelma, jonka hän itse tiedostaa.
Tämä foorumi on hänelle henkireikä puhua isoille lukijamäärille.

Hänen tekstejään on kuitenkin tulkittava toiseksi, kuin sanojen symbolit suoraan antavat ymmärtää.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei pidä kuitenkaan sortua ad hominen argumentaatioon, eli väittää, että Henrin kirjoitukset ovat pötyä, koska hän itse teki konkurssin vuosia sitten.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei kuitenkaan pidä sortua ad-hominem-argumentaatioon ja väittää, että Henrin kirjoitukset olisivat totta, koska hän on "menestynyt yrittäjä" ja köyhän maalaistalon poika.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jokaisella on mielipide ja jokaisella on siihen täysi oikeus. Kysymys onkin siitä, pyrkiikö näillä mielipiteillä loukkaamaan toisia, vai ei. Kärjistääkö, vai keskusteleeko asiallisesti. Halusin tuoda esiin faktoihin perustuvan näkemykseni Henristä, joka on kirjoittanut kirjan verran hevonpaskaa hyvinvointiyhteiskunnasta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Tottakai on lupa arvostella järjestelmää, mutta kun itse on imenyt siitä verta koko elämänsä ajan, niin se vie aika paljon pasuunaa pois itse argumenteilta. Ja tuota alenkatsomista minä en hyväksy. Populismismia kaikki tyynni.

Terveisin tehdastyöntekijä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #22

Lähinnä näytät levittelevän torimummojen juoruja.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #43

Perustele mikä osio tekstistäni ei ole totuudenmukainen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #53

Mistä minä tietäisin ketä Heikkinen on vikitellyt ja ketä ei, en tunne kaveria.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Mitäs se hyödyttää tutkia ja fiinisti "analysoida" mikä Henrin persoona on nyt tai on ollut. Oikeassahan se Henri nyt kumminkin on. Ja hyvin osaa kirjoittaa. Senhän jokainen voi todeta.

Kissa on pöydällä. Ruma se on ja karvainen, mutta siinä se on.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, ei se siinä mielessä ole, että yhteiskuntaa voisi nimittää hänen ideologiamallaan tavalla hyvinvointiyhteiskunnaksi.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Mitäs sitä suotta substanssilla lähtemään Henrin kirjoituksen sisällön kimppuun, kun voi lähteä ruotimaan hänen persoonaansa pelkkien kuulopuheiden ja huhujen perusteella.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mauno Koivistoa lainatakseni, ei pidä provosoitua.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Täysin asiallinen vastakommentti Henrille joka lähtee sisällöllisestikkin yleistys- ja pelkistyslinjalle vieläpä nimitellen ja lällätellen "v**un köyhät tissiposkiset pystyyn holhotut", (jne) - linjalle.

Lisää samantapaista tuli tekstissäänkin, vaikka siinä muutama pointti olikin, mutta se jäi vähän sen mustavalkoisen asetelman alle mikä siinä oli.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

paha kai näihin juttuihin on mitään sanoa miehen, joka on jäänyt kiinni housut kintussa. Kiitos taustamatskuista, jotain kuulin jo muutakin kautta.

Ja vaikkei Henri olis saanut Tekes-tukiakaan (300 000 on jumalaton summa esim työkkärin apuihin verraten), on aikanaan olleet kotiväelle äitiysavustukset-kotiavut-päivähoidot-ilmaiset peruskoulut (ml. ilmaiset matkat, kirjat, safkat) - lukiot - opiskelut - opintorahat ja ilmaseksi koulutetut alaiset. Joten ei toden totta ole varaa paukuttaa päätään julkisia vastaan ja väittää ettei ole koskaan saanut mistään mitään. Poika poloinen.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Missäs Heikkinen on sanonut ettei ole koskaan saanut mistään mitään? Hänhän on ollut varsin avoin entisen yrityksensä saamien tukien suhteen. Ihmettelen miksi täällä niin moni kuvittelee Asikaisen paljastaneen jotain uutta tietoa. Heikkinen on blogissaan jo aikaisemmin kyllä kertonut kaiken, mitä Asikainen meille nyt "paljasti".

Se, että me olemme pyytämättämmekin saaneet yhteiskunnalta jotain ei tee meistä kelvottomia arvostelemaan nykyistä julkisen sektorin tuhlaamista ja riistoverottamista. Se ei myöskään tee meistä kaksinaismoralisteja, jos annamme kritiikkiä nykyistä järjestelmää vastaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sinulla on tosi agressiivinen ote tähän hommaan. Usko pois, tiedän mistä sinä puhut. Yhdeksän vuotta Suomessa työskennelleenä ja viimeisinä neljänä vuotena yli 28% tuloista veroihin maksaneena tiedän kyllä mistä puhut. Mitä enemmän työtä teet, sitä enemmän maksat. Kaikista koviiten tämä tuntuu keskiluokassa - duunarikastissa, johon itsekin kuulun.

Tarkoitus oli kolauttaa Henrin egoa, joka on helsinkiläistymisen ja oululaisten kokoomusnuorten ihailun myötä (Heikkinen on visiönääri) kasvanut niin suureksi, ettei sitä voi enää sivuuttaa, vaikka yrittäisi kieltää koko henkilön olemassaolon.

Minä en syytä köyhiä, vaan huonoa organisointia ja huonoa järjestelmää. Byrokratia on kasvanut liian raskaaksi, liian suureksi - liki kestämättömäksi. Olen ollut Suomessa työttömänä kahden kuukauden ajan ja se ei ollut mitään herkkua. Kaikki mitä minulle luvattiin, vietiin suusta pois. Se on tuo pelleily mikä maksaa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #47

Tradiotota seuraillen Heikkinen olisi selvää ainesta kokoomuksen tulevaksi puheenjohtajaksi. Valehtelemalla ja väärennöksillä siihen asemaan on ennenkin päästy.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #57

Kuten sanottua, Heikkisen kriitikoilta puuttuu asiasisältö lähes kokonaan. Kyseessä on lähinnä kavalkadi argumentaatiovirheitä ja halpoja yrityksiä vetää vyön alle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #59

Kerrotko Tere, että mihin Heikkisen yhteiskunnan vähempiosaisia moukaroivat argumentit perustuvat? Minäpä vastaan sinun puolestasi, siihen hyvin pieneen marginaaliin, joka kulkee myötälaitasessa maanantaista sunnuntaihin. Ja tämän jälkeen yleistetään kokonainen ihmisjoukko maanantaikaljottelijoiksi ja sohvan pohjalla makaavaksi laiskalaariksi.

Tiesittekös muuten ihmiset, että esimerkiksi avoimessa yliopistossa opiskeleminen voi viedä työttömyysturvan tapauskohtaisesti pois, mutta se ei oikeuta opintotukeen. Samalla työskenteleminen väliaikaisena keikka-apuna on tehty byrokratian kannalta katsoen niin vaikeaksi, että se suorastaan passivoi ihmisiä. Heikkisen argumentit sukeltavat räikeän populismin ja hurtin huumorin sammiossa, eikä mies tunnu käsittävän, että hän puhuu oikeista ihmisistä, jotka elävät oikeasti toivottomassa tilanteessa.

Sen takia koen, että on pelkästään reilua lyödä Heikkisen virtuaaliminää vyön alle, kun tämän puheet ja ego elävät verkossa täysin todellisuuskuvan vastaista elämää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #61

"Minäpä vastaan sinun puolestasi, siihen hyvin pieneen marginaaliin, joka kulkee myötälaitasessa maanantaista sunnuntaihin. Ja tämän jälkeen yleistetään kokonainen ihmisjoukko maanantaikaljottelijoiksi ja sohvan pohjalla makaavaksi laiskalaariksi."

Eli et ole edes lukenut sitä Heikkisen "Vitun köyhät"-tekstiä, jossa hän nimenomaan teroittaa ettei puhu heistä, joilla oikeasti on alentunut työkyky, sairauksia, jne.?

Kun sinä nyt haluat kysyä kysymyksiä tekstistä, jota et ole lukenut tai sisäistänyt, ja vieläpä vastata omiin epärelevantteihin kysymyksiisi, niin jätän sinut puhumaan yksinäsi.

Kuten jo monesti todettu, ei Heikkisen kriitikoilta tunnu löytyvän kritiikilleen kunnollista kärkeä, vaan peitsi on teroitettu tahallaan väärinymmärtämällä ja ylianalysoimalla, ja sen peitsen kärki on kastettu argumentaatiovirheiden myrkyssä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #68

Heikkisen mukaan Suomi on täynnä tissiposkia, jotka ruikuttavat kotonaan huonoa onnea työmarkkinoilla ja epäreilua maailmaa - odottaen, että joku tulisi heidät sieltä hakemaan.

Ilmeisesti et lukenut lainkaan minun tekstiäni, koska se oli osoitettu nimenomaan Heikkisen mediapersoonaa kohtaan, ei ideologiaa. Enhän minä muuten olisi tuonut esiin hänen yli 300 000 euron Tekes-tukiaan.

Ja ennen kuin sanot, että menen henkilökohtaisuuksiin, niin aivan samalla tavalla menee Henrikin analysoidessaan Rumbinia ja Rosenlundia - yleistäen samalla heidät suurimmaksi osaksi. Eikö Heikkinen tässä nimenomaan totea, että hän puhuu valtaosasta, ei marginaalista: "suurin osa suomalaisista köyhistä kaipaisi suoraan sanottuna vain "ympäri korvia"? Ja eikö Heikkinen puhu toisessa kirjoituksessaan samalle "suurimmalle osalle", todetessaan, että vätyksinä heidän tulisi jättää maanantaikaljat väliin ja mennä sen sijaan vaikka kirjastoon. Heikkisen näkemys on siis, että suurin osa työttömistä vetää maanantaisin kaljaa. I rest my case.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #70

Naamapalmua pukkaa. Tämä sinun casesi oli kyllä laskettu haudan lepoon jo silloin, kun sen kirjoitit. Heikkinen on entisen firmansa hakemista Tekes-rahoista puhunut jo aikaisemmin, ei kyseessä ole mikään uusi pala informaatiota.

Esität kritiikkiä muka mediapersoonaa kohtaan, mutta silti joudut vastaamaan debatissa Heikkisen esittämän asiasisällön kautta. Teet näin kuitenkin vasta sitten, kun joku haastaa kirjoituksesi sisällön. Ei tällä esityksellä vielä sädekehää tipahda pään päälle.

Saat sinä mennä henkilökohtaisuuksiin juuri niin paljon kuin haluat. Rumbinia ja Roselundia pitääkin kurittaa verbaalisesti, koska he ovat juuri niitä tyhjästä märisijöitä, joista Heikkinen kirjoittaa. Ja koska näitä henkilöitä ei voi hyvällä tahdollakaan pitää köyhinä, on meille pitänyt keksiä termi "suhteellinen köyhyys", jotta julkisten menojen kasvattamista voitaisiin perustella moraalisyillä.

En ottanut kantaa Heikkisen yleistyksiin, joten en näe analyysisi relevanssia. Sanottakoon kuitenkin, että Heikkisen kommentithan eivät moukaroineet yhteiskunnan vähempiosaisia, vaan köyhyyttään valittaiva laiskimuksia, joilla ei ole halua auttaa itseään. Se, että tästä porukasta iso osa sattuu olemaan työttömiä, ei ole yllättävää eikä myöskään keskustelun kannalta olennaista.

Minusta ei ole täysin kohtuutonta vaatia työttömiltä jonkinlaista aktivoitumista itsensä kehittämisen suhteen. Onko sinusta? Heikkinenhän ei edelleenkään kirjoittanut olosuhteiden uhreista.

Tyyli hänellä toki on provosoiva, kuten aina. Kannattaisi silti keskittyä siihen asiasisältöön eikä persoonaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #47

Minulla aggressiivinen ote tähän hommaan? Höpön löpön tuollaiselle leimojen iskemiselle.

Henrin egon koko on irrelevantti asia, kun puhutaan siitä, kuinka ihmisillä tulisi olla myös jotain vastuuta omasta elämästään. Henrihän on kritisoinut nykyistä järjestelmää, mutta kaikkea ei voi vierittää myöskään järjestelmän niskaan, vaan jokainen yksilö tekee itse omat valintansa tietyistä asioista. Pointti suhteellisesti köyhistä tarpeettomana mittarina on hyvä eikä sitä ole kukaan pystynyt vielä kiistämään millään järkiargumentilla. Tupakka huulessa saunallisen kolmion parvekkeella köyhyyttään valittava ihminen on aika hyvä esimerkki siitä, kuinka eräillä ihmisillä on hämärtynyt käsitys siitä, mistä he oman elämänsä herroina ovatkaan vastuussa itselleen.

Jos vastustat ylisuurta byrokratiakoneistoa, niin luulisi sinun olevan Henrin kanssa samoilla linjoilla. Hänen henkilönsä kimppuun käyminen johtaa keskustelua vain tänne ad hominem-poluille.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #60

Kävin itse myös aika pitkän keskustelun tuosta lehtiartikkelista ja näen kyllä sinun pointin. Niin kuin tuossa aikaisemmin toin jo esiin, on suorastaan hämmentävää kuinka vähän yhteiskunta ja media korostavat ihmisen omaa vastuuta elämästään ja kuinka ihminen voi valittaa köyhyyttä, kun on valinnut uran esimerkiksi taiteilijana tai kirjailijana, jonka jokainen tiedostaa pitkäksi ja laveaksi pöydäksi, jolta ei välttämättä löydy yhtään mitään.

Kyse on kuitenkin yksittäisen lehden artikkelista ja yksittäistapauksesta, eikä todellisuus yleensä ole saunallinen kolmio Vantaalta, vaan jotain aivan muuta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #60

Eikä kyse ole pelkästään näistä yksittäisistä teksteistä, vaan kokonaisesta elämänkatsomuksesta, minkä Heikkinen on ystävänsä Schubackin kanssa räätälöinyt kasaan. Heikkisen aikaisemmat tekstit edustavat aivan samanlaista linjaa ja nämä kaksi uusinta ovat selvää jatkumoa sille sairaudelle mistä mies kirjoittaa. Mies, joka on itse ollut hampaat verokassan kaulavaltimossa kiinni jo vuosikausia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heikkinen taitaa olla kovempi jätkä kuin luulinkaan kun siitä juoruillaan Singaporessa asti : D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei täällä juoruilla, mutta seuraan kotimaan uutisia. Voi olla, että sinua ei paljoa päivittäiset asiat kiinnosta ja voit elää kuplan sisällä (autuas sinä), mutta minulla on tietty side kotimaahan ja minua kiinnostaa mitä siellä tapahtuu, koska aion palata takaisin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ja juuri tällä hetkellä media rummuttaa ihan tyhmää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Päivittäiset asiat kiinnostavat kyllä, jopa tämä lapsellinen juttusi. Jos et pidä Heikkisestä niin onhan se vähintään sinulle suuri asia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #50

Eipä oikeastaan. Uskon, että olen unohtanut asian viikonloppuun mennessä. Jos sinä olet täällä provosoimassa, niin olet väärässä paikassa. Voisitko perustella millä tavalla juttuni on lapsellinen? Lapsellisempi kuin elähtäneen, kolmekymppisen "kokoomusnuoren" (jos voidaan enää nuoresta puhua) jutut tissiposkisista suomalaisista ja omasta mahasta? Luulin lukevani politiikkaan pyrkivän henkilön blogikirjoitusta, enkä Juha Vuorista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #51

Ymmärrät varmasti itsekin, että tuollaisten huhujen levittäminen on lapsellista. Heikkisen viimeinen ei kieltämättä kuulu hänen parhaisiin tuotoksiinsa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #67

Enhän minä huhuja levittele, vaan kerron toisen käden näkemyksiä. Ja kuten kirjoituksen otsikostakin tulee esiin, kyseessä on avoin kirje Henri Heikkiselle, joka on jo toista päivää suosituimpien listalla. Heikkisen voi tämän varmasti helposti löytää, koska hän on yleensä aika aktiivinen Uudessa Suomessa.

Kirjoituksen julkaisuhetkellä lähetin suoran linkin Heikkiselle Twitterin kautta, mutta nähtävästi hän ei halunnut osallistua, tai hänellä on muuten vain kiire. Huhujen levittäminen on sitä, kun puhuu ihmisestä tämän selän takana. Tässä tapauksessa, koska teksti oli osoitettu Heikkiselle, on hänellä mahdollisuus valaista minua ja kertoa se toinen puoli tarinasta.

Nyt minä kuittaan ja kiitän osanottajia tältä päivältä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Olet varmaan ylpeä saatuasi 15 minuuttia blogipalvelun kärjessä mustamaalaamalla minua ja levittelemällä jotain juoruja? :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olet varmaan ylpeä saadessasi lehtinäkyvyyttä haukkumalla vähäosaisia ja toteamalla, että heistä suurin osa on viinamäen miehiä? :)

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Niinno, minun ei ainakaan tarvinnut lähteä juoruamaan ja vääristelemään totuutta siinä. Kai sitä on nyt sitten julkkis, jos jonkun henkilökohtaisten patoutuminen purkaminen ja perätön mustamaalaaminen kerää noin ison lukijakunnan. Hyvät jatkot vain sinulle sinne Singaporeen :)

ps. Jos oisit ymmärtänyt lukemaasi, ei kyseessä ole vähäosaisten haukkuminen vaan juuri niiden, jotka ovat sitä muuten kuin pakottavista syistä. Jälkimmäinen blogi taas oli jopa kannustava.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #74

En tiedä tuleeko siitä kova olo stetsoniin, kun hyökkää yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia vastaan julkisesti blogikirjoituksella ja vielä rehvastelee sillä jälkikäteen, mutta voihan se tietysti niinkin olla. Nyt kun sain sinut viimein tänne vastailemaan edes hetkeksi, niin sanon muutaman sanan.

Ei kukaan putoa kelkasta omasta tahdostaan. Ei kukaan päätä, että nyt minä katkaisen institutionaalisen siteeni yhteiskuntaan ja syrjäydyn koko rahalla. Tai että olipas siinä vain YT-neuvottelut. Noh, nyt onkin mukavaa, kun ei ole enään töitä ja pääsee viimein maanantaikaljottelemaan. Olen samaa mieltä kanssasi, että nykyinen malli avun ja aktiivisuustason ylläpitämiseen ei ole paras mahdollinen ja toisinaan sen voi katsoa jopa passivoivan ihmisiä, mutta on silti aika ronskia lähteä nimittelemään ja yleistämään näitä ihmisiä, oli tausta tai pohja mikä tahansa.

Jokaisen ominaisuudet, vahvuudet ja heikkoudet ovat yksilölliset ja siihen vaikuttavat useat eri tekijät, jotka kumpuavat kokonaisvaltaisesti elämän eri osa-alueilta. Se, että sinä onnistuit nousemaan syöksykierteestä ja kamppailemaan tiesi ylös kovalta pohjalta ei tarkoita sitä, että jokainen siihen pystyisi omin avuin. Ihmiset tarvitsevat kannustusta ja rohkaisua, eikä potkuja palleaan ja solvaamista, vaikka se tuntuukin helpolta ratkaisulta. Oletko oikeasti sitä mieltä, että ihmisen sosiaaliset ulottuvuudet eivät vaikuta lainkaan hänen valintoihinsa ja mahdollisuuksiinsa?

Siitä olen samaa mieltä, että Suomi on upea maa ja tarjoaa kansalaisilleen valtavasti virikkeitä ja mahdollisuuksia sosiaaliseen nousuun, sekä henkisen pääoman kasvattamiseen. Sinun mielestäsi niitäkin on varmasti liikaa.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Haluaisin kysyä, olisiko Henrin suorittama arvostelu hyväksyttävämpää näissä tapauksissa:

1. Hänen yrityksensä olisi lyönyt läpi ja nyt menestynyt yhtä hyvin kuin vaikkapa Supercell?
2. Hän ei olisi koskaan yrittänytkään ja olisi ollut vaikkapa työttömänä sen ajan.

Tekes auttaa pieniä kasvuyrityksiä, se on sen tehtävä. Ei sen kaikki sijoitukset voi poikia uusia menestystarinoita, muuten meillä olisi tuhansia Supercellin kaltaisia yrityksiä. Jos haluat että Tekesin tyyppinen järjestelmä on olemassa, ei sinulla minusta ole varaa arvostella yhtä sen tukijärjestelmän kautta rahaa saanutta yhtään mistään. Tekes ottaa aina riskin kun se sijoittaa kasvuyritykseen, mutta ilman riskin ottamista ei koskaan syntyisi yhtään mitään.

Vierestä seuranneena ei voi sanoa että siellä shampanjapullot olisi poksuneet vaan Henri väänsi ihan oikeasti töitä firmansa eteen lähes kellon ympäri mutta kun aina ei vain onnistu, oli syyt sitten mitkä tahansa.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Köyhä omasta syystään: tehdessään arjen valintoja ihminen ei tiedä, mitä mistäkin seuraa. Esim antaa kinuavalle poikaystävälleen, ottaa juopon miehen ja jää kolmen lapsen yksinhuoltajaksi, kieltäytyy tekemästä määrättömiin ylitöitä, kritisoi huonoa johtamista minkä jälkeen kritisoitu pomo parjaa seuraavien työpaikkojen pomoille... Tai sairastuu alkoholismiin tai masennukseen, jota Rosenlund sairastaa.
Kiittäkää herrat onneanne joka aamu ja ilta, jos teillä tähän mennessä on sattunut olemaan parempi tuuri. Omaa ansiotanne siinä on tuskin lainkaan, vanhempien ja yhteiskunnan tukiverkoston ansiota enemmän. Muistakaa myös, että vahvuuteen sairastuminen on melko suora tie masennukseen.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Siinä nähtiin taas tyyppiesimerkki henkilöstä joka on omiaan vahingoittamaan lapsiensa ja jopa muiden ihmisten elämää ja joita Henri nimenomaan arvosteli. Olet uhriutunut.

Rivien välistähän tästä voi lukea että "Sinusta ei koskaan tule yhtään mitään, älä koskaan yritä tehdä mitään koska et koskaan tule saavuttamaan omilla avuillasi yhtikäs mitään".

Voi olla että suureen menestykseen onnekkuus vaikuttaa mutta kannattaako silti jättää asiaa siitä kiinni ettei koskaan tehnytkään asian eteen mitään, jos se tuuri joskus käykin.

Itsekin olen joutunut sellaiseen tilanteeseen useasti jo elämäni aikana ettei taidot tai ominaisuudet ole riittäneet edes alkutaipaleelle vaikka mahdollisuuksia on tarjottu. Minusta on hyvä olla valmiina iskussa sitä varten että mahdollisuuksia tarjotaan.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Koska aloituksen sisältö on nolla, nostelen muutamia kommentteja, jotka silmiin pisti.

"Tarkoitus oli kolauttaa Henrin egoa, joka on helsinkiläistymisen ja oululaisten kokoomusnuorten ihailun myötä (Heikkinen on visiönääri) kasvanut niin suureksi, ettei sitä voi enää sivuuttaa, vaikka yrittäisi kieltää koko henkilön olemassaolon."

Aika surullista motivoitua kirjoittamaan vain yrityksenä vahingoittaa toista. Heikkinen on persoonaltaan provosoiva ja moni ei siedä lukea hänen tekstejään sen tähden - Vähintäänkin asiaa ei nähdä sen möyhkäämisen läpi. No, sisälukutaito on aika kiva juttu, eikä kirjoitustyyleistä kannata provosoitua.

"Tottakai on lupa arvostella järjestelmää, mutta kun itse on imenyt siitä verta koko elämänsä ajan, niin se vie aika paljon pasuunaa pois itse argumenteilta."

Päinvastoin. Jos Heikkinen on itsekin nostellut jonkunasteisia yritystukia yritykselle, joka vain kuolee pois, hän on malliesimerkki siitä, miksi yritystuet voivat olla aivan hukkaan heitettyä rahaa. Muistaakseni Wahlroos nostelee myös maataloustukia EU:lta, vain, koska on niihin oikeutettu. Hänen yrityksenään on näyttää, että katsokaapa nyt, onko tämä kaikkien mielestä oikeudenmukaista, että minä näitä nostan. Hänhän siis on maataloustukia vahvasti vastaan. Kukapa ei ottaisi ilmaista rahaa vastaan? Tekopyhää monien väittää, etteikö niin tekisi..

"Kerrotko Tere, että mihin Heikkisen yhteiskunnan vähempiosaisia moukaroivat argumentit perustuvat? Minäpä vastaan sinun puolestasi, siihen hyvin pieneen marginaaliin, joka kulkee myötälaitasessa maanantaista sunnuntaihin. "

Niin, ja siihen vähän suurempaan joukkoon, jotka muuten vaan eivät tee elämänsä eteen yhtään mitään kehittävää. Ei tarvitse olla alkoholisti ollakseen hyödytön - ennenkaikkea itselleen. Olen itse työtön, pitkiä aikoja sairaspäivärahalla elänyt, lähes eläkkeelle heitetty sossupummi. Voimieni mukaan kaikesta huolimatta tein jotain, jonka koin mielekkääksi. Tähänhän Heikkinen tissiposki-kirjoituksessaankin kannustaa. Ei varmasti kaikille heti aukea miljoonien eurojen rahavirrat taskuun kun viimein jotain alkaa tekemään, mutta elämässä voi edes askeleen eteenpäin edistyä. Ylipäätään, on tehnyt jotain, jonka kokee mielekkääksi. Se on äärimmäisen kuntouttavaa toimintaa ja työvoimatoimisto ennen toimitti tätä roolia selvemmin. Kun työttömiä on yhä enemmän, on mahdotonta perustella enää jatkuvia työharjoittelukierteitä vain sillä, että onpahan jotain tekemistä. Aikanaan se on toiminut, on estänyt syrjätymistä, turhautumista, jopa masentumista, kun on voinut jotain edes sinne-päin mielekästä hommaa tehdä. Nyt tämä on vahvemmin ihmisten omalla vastuulla ja aika laajalti on huomattavissa, että sitten ollaankin ongelmissa. On vaikea keksiä tekemistä, kun on tottunut siihen, että tekemistä koko ajan on ja sitä lisää osoitetaan.

Jos kaiken päälle sattuu kaveripiirissä suuri osa olemaan työssä tai koulussa, on hyvin hankalaa keksiä arkiaamusta iltapäivään mielekästä tekemistä. Usein sen nukkuu. Ei ehdi kaverit aina nähdä, eivät jaksa. Sosiaaliset suhteet kärsivät jne jne. Kai se on niin, että se vaatii paljon motivaatiota kyetä tekemään jotain, josta ei ole suoraa palkkiota ehkä koskaan tulossa. On kuitenkin aivan oman työkykyisyyden ja muun tähden äärimmäisen suositeltavaa, että tekee silti _jotain_. Ihan sama, kunhan tekee. Jotain. Jos nyt edes oman asunnon saisi pidettyä siistinä, olisi siinä jo melkoinen työsarka monille työttömille. Hyvällä tuurilla se tekeminen poikii jotain mukavaa myöhemmin. Aina ei. Katkeruus ja hanskojen tiskiin lyöminen ei mitään auta.

Miikka Linna

Itse olen oikeasti köyhä, asun 23 neliön kämäisessä yksiössä Oulun Tuirassa, tipahdin yhteiskunnan kelkasta joitakin vuosia sitten sairauden siivittämänä, tappelin tieni takaisin elämään ja itseni herraksi, opiskelen "sitä mitä haluan isona tehdä" ja olen köyhä edelleen. Siltikin minulla ei ole pahaa sanottavaa Heikkisestä, jonka tunnen henkilökohtaisesti, vaan allekirjoitan monet hänen puheistaan. Toki olen joistakin asioista eri mieltä.

Henrin sävy on tahallisen provosoiva ja oikeastikin täyttä asiaa tarttuessaan teemoihin jotka tämän päivän yhteiskuntakeskustelua ohjaavat sekä niiden sisällä velloviin naurettavuuksiin, jonninjoutavuuksiin ja mustavalkoiseen ajatteluun. Tulee mieleen ydinvoiman vastustajat joiden ainoa argumentti on "mutta kun ydinvoima ja uusiutuvat" ilman että ottaisivat asioista oikeasti selvää ennen huuteluaan. Samoille tyypeille sitten kun näyttää erinäisiä faktoja pöytään, vastaus on "nii muttaku ydinvoima" ilman yritystäkään ajatella objektiivisesti.

Mitä tulee nuoren miehen naisten vikittelyyn, vain ne jotka eivä sitä naista saa tilittävät moisesta katkerana.
"Elähtänyt" ... mitä helvettiä... Itse olen 34v. sinkku ja mielelläni paneskelen jos siihen on mahdollisuus. Heikkinen nuorempana ja sinkkuna ei näin saisi tehdä? Eri asia olisi jos H.H. olisi viisikymppinen ja kävisi Oulun Dionessa pokailemassa 18-kesäisiä neitokaisia.
Ei se että on kolmekymppinen tarkoita et pitää olla se punainen tupa, volvo, kaksi lasta ja nalkuttava vaimo. Nii ja se kultainen noutaja.
En tarkoita etteikö niitä saisi olla (Ennen kuin joku alkaa lukemaan kuin piru raamattua, mikä on lähes sääntö tällaisissa debateissa) ja myönnän itsekin kaipaavani sitä aikuista parisuhdetta. Ihan kiva vaan ei riitä. Sillä välin nautin elämästäni täysin rinnoin.

Muut ovatkin jo kommenteissaan osoittaneet tämän henkilökohtaisen mustamaalauksesi onnettomaksi yritykseksi. Heikkinen itse on puhunut niin mokistaan, menetyksistään ja saavutuksistaan suorastaan inhorealistisella tavalla eikä varsinkaan ole kieltänyt omia ja vanhempiensa vaikeita aikoja. Päinvastoin.

Jos sua Martti niin vituttaa tai ahdistaa lukea kun FB:ssa Heikkinen näkyy niin paljon, aikuinen ratkaisu olisi piilottaa ko. henkilä tai poistaa kavereistaan. Ei alkaa blogissa julkisesti mustamaalaamaan henkilöä, aiheilla joissa ei ole mitään salaista mutta jotka esitetään niin kuin olisi suurikin paljastus tehty... Ja taas suomalaiset lampaat, jotka eivät asioista vaivaudu ottamaan selvää, rientävät rinta rinnan määkimään.

Käyttäjän eerohaapalehto kuva
Eero Haapalehto

Kirjoituksen sisältöarvo on nolla.
Jos edes yrittäisit vastata Henrin kirjoituksissaan esittämiin argumetteihin.. -mutta ei! Tyydyt haukkumaan henkilöä. Ymmärtäisi tämän jos Henri olisi valehdellut jossain tai toiminut jollain tapaa oppiensa vastaisesti ja perustelisit miten. Nyt annat lukijan olettaa että Henri olisi valehteleva luuseri, vaikka et edes kerro itse asiaan yhtä ainutta perustetta.

Kuvottavaa tarkoituksenhakuista mustamaalaamista.
Toivottavasti Henri on onnistunut loukkaamaan sinua todella pahasti siinä mistä tämä ikinä kumpuaakaan.

Käyttäjän JormaLaajamki kuva
Jorma Laajamäki

Mihin argumentteihin? Tätähän Henrin kultti ei näytä oikein ymmärtävän. Ei hänellä ole argumentteja, vaan tyhjäpäisiä fraaseja, joilla ei ole oikein mitään pohjaa. Ainoa keino puuttua näihin "argumentteihin" olisi lähteä liikkeelle tavalla, jolla viisivuotiasta kasvatetaan. Arvaa onko siitä jotain hyötyä?

Käyttäjän MariLuukkainen kuva
Mari Luukkainen

Puhuttaessa Heikkisen firman Tekes-"tuesta", on hyvä muistaa että kyse on lainasta. Tuntuu varmaan herkulliselta nostaa kyseinen asia esille kritisoidessa Heikkistä, mutta suuri yleisö tuskin tietää ettei Tekes-tuki ole vastikkeeton samalla tavalla kuin yksityishenkilöiden saamat tukirahat valtiolta. Vaikea sanoa ymmärtääkö kirjoittajakaan koko konseptia puhuessaan Tekes-lainasta tässä kontekstissa.

Jos Tekes-lainaa saanut yrittäjä epäonnistuu, ei siitä seuraa ainoastaan lovi valtion lompakkoon kuten tässä keskustelussa annetaan ymmärtää.

Siitä seuraa joko:

a) Lainan maksaminen heti takaisin. Tekes voi suostua myös siihen, että lainasta maksetaan vain osa takaisin. Yleensä tämä on kuitenkin suurin osa, eli 300 000 euron lainasta takaisin maksetaan 250 000 euroa ja vain 50 000 euroa jää "avustukseksi".

b) Velkasaneeraus, mikäli yhtiöllä on mahdollisuudet jatkaa toimintaansa ja maksaa sen kautta tulevaisuudessa lainansa takaisin.

c) Yrittäjä purkaa yrityksen konkurssin kautta, jolloin valtio ei saa mitään. Konkurssimerkintä taas vaikuttaa yrittäjän elämään siten, että yrittäjä ei välttämättä saa avattua puhelinliittymää tai pankkitiliä, perustettua uutta yritystä tai ole edes oikeutettu samaan sosiaaliturvaan kuin pitkäaikaistyötön.

d) Valtionkonttori ei hae yhtiötä konkurssiin, vaan ryhtyy oikeusteitse hakemaan saataviaan. Tällöin laina-ajan saa yleensä neuvoteltua pitkäksi, joten yrittäjä voi hetkellisesti maksaa pelkkiä korkoja ja mahdollisesti hakea uutta lainaa jostakin muualta maksaakseen Tekes-lainansa. Koska konkurssiyrittäjään suhtaudutaan Suomessa kuin spitaalisena, moni yrittäjä tarttuu myös tähän vaihtoehtoon. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on yleensä ainoastaan konkurssin pitkittämistä.

Joka tapauksessa siis joko laina maksetaan takaisin tai sitten toimitusjohtaja ja kaikki hallitukseen kuuluneet jäsenet sysätään sosiaaliturvan ja luottotietojen osalta roskakoriin seuraavaksi viideksi vuodeksi.

En tiedä mikä Heikkisen järjestely Tekes-lainansa kanssa on, mutta oli se mikä hyvänsä - hän ei varmasti ole mukavassa tilanteessa.

Käyttäjän JormaLaajamki kuva
Jorma Laajamäki

Nyt tämä räikein virheellinen väite: "b) Velkasaneeraus, mikäli yhtiöllä on mahdollisuudet jatkaa toimintaansa ja maksaa sen kautta tulevaisuudessa lainansa takaisin."

Yhtiö ei maksa lainaansa tulevaisuudessa takaisin, vaan korkeintaan osan niistä.

Käyttäjän TeemuNystrm kuva
Teemu Nyström

Eipä kannata Henrin mielipiteitään paljoa julkistaa,tainnut elämänkokemus jäädä kokonaan pois .....Siitä hyvä seuraaja Stubbofiilille !
Sekoomus se varma kansantuho !!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset